Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...20212223242526...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 11 rok, 6 měsíce  
Ahoj, nebudu se úplně rozepisovat tu, ale kdyby jste někdo chtěl sledovat mojí cestu k abstinenci, tak budu rád když navštívíte denikalkoholika.wordpress.com/
a třeba přispějete svojí radou, pocitem apod.

Díky
Alkoholik

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

To je přesně to, co jsem si potřebovala přečíst, prosím piš dál. Deník den po dni , je skvělý manuál ,,..
Markéta

Sama si můžeš psát deník.Je to dost zajímavé, ty myšlenkové pochody, nálady, když člověk střízliví a jak se mění.Nemocné dušičce pomáhá se vymluvit, když není s kým , tak vypsat.
Liba

Já si píšu deníček.Nebo teď jsem to začala lajdat. Ale chci se k tomu vrátit. Při úplně prvním pokusu abstinovat,jsem nevynechala ani den. No,je pravda,že to zas tak dlouho netrvalo. (10 dnů). Je to bezvy, když si přečteš deník někoho jiného a víš, že to má podobné.
Markéta

Ahojte,
též si píši deníče, sice né každý den ale pokud potřebuje nějaká myšlenka ven - zapíši ji. Spíš jsou to poznatky mé mysli a duše. Většinou se to ve mě pere a tímhle způsobem to jde ven.
Jinak četla jsem zápisky alkoholika, bylo by to moc pěkné pokud by nebyla bitva 6 dne prohraná . Škoda čekala jsem na vítěznou salvu. Nevím Markét jestli toto je pro tebe návod. Alkoholik sice píše bitva prohraná je, ale válka ne.
Také se občas cítím jako bojovník, my jsme bojovníci, už nevím v jaké knize o buddhismu jsem to četla, ale je to jeden ze stupňů jak se dostat k vrcholu. Nejsme bojovníci jen s alkoholem ale i s okolím které to nechápe. Jsme na cestě k očistě těla i duše, hodně se naučíme a pochopíme. Lidé okolo nechápou, nerozumí ale pak pochopí až uvidí opravdové štěstí a klid ve tvé tváři. Alkohol je šíleně zrádný našeptávač, nesmíme ho poslouchat - jen jednou, pak dáš pokoj, nikdo se to nedozví jen my spolu.
Jenže je to šílená lež!!! My to víme každý kousek našeho těla a mysli říká NE, ale on to zkouší dál, stále a dlouho, má výdrž. Když setrváme - bitvu prohraje. A nás čeká sladké vítězství v našem novém světě uvědomění. Jooo je spousta věcí okolo co mě se..u, jenže se pořád řeší lépe s čistou hlavou, a zdravými mozkovými buňkami, myslím že už jsme jich pozabíjeli dost.
Markét jestli budeš mít nějaký dotaz, stačí přece jen písnout jsme tu často
Pavla 7

Stačí nebojovat s alkoholem, ale naučit se vedle něj žít,AA, ať je, ať pijí, ti, kterým neublíží, ať si dělá každý to, co chce.Mně ničí, takže jestli chci žít, skončím s ním, a to nafurt.
Liba

Ahoj Pavlo,
Včera ráno v deníčku další tlustá čára, už třetí. Věděla jsem, že to bude těžké, ale kdo nezažil, nepochopí..Takže dneska teprve 2 den čistá hlava, ale zase jsem o trochu dál, i když zase na začátku. Začínám mít ohmatané ty stavy první, druhý,třetí den...Teď s tím začat jenom pracovat. Jsem hrozně emotivní člověk, takže můj kámoš se mnou nesdílí jen deprese, ale i radosti( mé poslední selhání)..Doteď jsem to sváděla na svou momentální situaci, osamění, spousta rutiny doma, nemožnost realizovat své koníčky, tudíž se odreagovat a tak dál.Ale já na to musím opačně..Ne, že až přejdou problémy, vyřeším si ten svůj. Já musím první vyhrát boj se sebou a pak s tím ostatním.A pokud mám takové podmínky, tak to musí jít i v nich. Je určitě fůra lidí, kteří jsou na tom daleko hůře jako já a NECHLASTAJÍ...
Vy tady jste zatím jediná moje opora. Ale též jsem nemůžu kdykoliv se mi zachce, takže tak..
M
Markéta

Piješ proto, že jsi alkoholička, ne, že máš problémy, radosti......a bojuješ , s bojem nikdy ten klid , sílu , nenajdeš.
Liba

Ano, to ano. Myslím, že to z mého článku i vyplívá. Ale nechápu, jak může někdo najít klid, přestat pít bez boje. Bez boje s náladama, chutěma atd.,,Nemyslím bojovat s chlastem, to už tu někdo napsal, nebojovat, ale žít vedle něj, ale to asi chvilku trvá, než se k tomu dopracuješ. Nebo snad, ne?
Markéta

To se naučíš v AA.
Liba

Stránka: 1...20212223242526...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter