Re: Chci se stát abstinentem Před 11 rok, 6 měsíce
|
|
80 leté zkušenosti alkoholiků, kteří abstinují, ověřené, vyzkoušené.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Nemyslím boj jako boj, tvrdě proti chlastu, to ani náhodou. Myslím boj s okolím, s problémy nedat se jim poddat. Některé věci mě dohánějí k šílenství, a nejdu a neožeru se abych vypustila. Má oblíbená fráze, vypít si mozek. To je můj boj, boj s náladami a emocemi když jsou negativní. Mám 54 den, není to žádný zázrak ale už to pro mě něco znamená, bojuji se svým vnitřním špatným já.
Každý zakopnutí tě může posunout dál, taky jsem jich dost měla, ale nemohla jsem z hlavy vypustit že pít nemůžu. Je to jenotázka času, a já věděla že ten čas nadejde, přišel a já sem s tím smířená.
Jo a občas mě myšlenky popadají, jako že půjdu, nejdu  .
|
|
Pavla 7
|
|
|
|
|
Věřím, že AA je dobrá věc, ale než tam budu moct, tak musím něco sama. Přece to nejde takhle jedznačně říct. Nejdeš do AA, sama to nedáš, je to odzkoušené, nazdar.
Hltám různé rady "svépomocí" 
Jeden můj kamarád,asi kvartální (vždycky vydržel chvilku a pak lil šíleným způsoben-úrazy, ostudy), když už to měl zvládnuté a mluvil o tom, tak třeba popisoval, jak měl seznam věcí, které musí začat dělat, když přijdou stavy.Postupně začleňoval ty, které pomáhaly a ty,které zabíraly málo, nebo vůbec. Vysledoval i konkrétní hodiny, kdy to přichází nejvíc. To prý fungovalo, okamžitě tenisky a bunda a běžel tak dlouho, dokud se nepoblil. Naučil tak dát svému mozku trest za tyto myšlenky...No a my se tomu tehdy(10 let)smáli. Já také... 
Jo a taky to zkoušel znovu a znovu. Čistých dnů přibývalo, dneska se toho ani netkne..
|
|
Markéta
|
|
|
|
|
Myslím, že ti rozumím... Ale nevzdávej to. Těch černých čar bude ubývat. A zvládneš to. Prvotní krok je za tebou, přiznala sis to, víš, že se nemůžeš vymlouvat na okolnosti, že je to jen a jen na tobě. A to je důležité.
Mě se daří... Ale není mi dobře. Je mi fyzicky zle. Hodně zle. Bylo mi zle dlouho, ale nějak jsem si vždycky večer dala tu lahvinku a zapila to. Pak mi bylo dobře. A teď je mi zle... 
|
|
P.
|
|
|
|
|
Nechci to vzdát  Možná to vyzní všelijak, ale líp se mi čtou ty příspěvky z temna, jak teď například ten Tvůj. Asi proto, že jsou mi zatím nějak blíž. Vím, že to hezké,o čem třeba píše Pavla 7, tam někde vzadu je, pocítila jsem to při té 10-denní čistce...
Proč je Ti zle? Myslíš, že to souvisí s léčbou? A znáš už tento stav? Nechci být dotěrná, jen chci vědět, co mě čeká za peklo...
Jestli nechceš sem, tak klidně písni na mail:
Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
|
|
Markéta
|
|
|
|
|
Čeká tě bažení.
Je to stav, kdy mozek začne toužit po látce na kterou má návyk (alkohol), při té příležitosti ti klesá jeho kapacita cca. o 30 procent, takže je těžké se tomu bránit.Pouze zapojit rozum, vědět, že úleva dodaná alkoholem (opitím se) bude jen krátkodobá a nenapít se, počkat, až to přejde (minuty, hodiny, dny..) Hlavní je fakt, že to vždy přejde, tak je to dané.Do té doby ti bude blbě jak psychicky tak třeba i fyzicky
|
|
PetrCh
|
|
|
|
|
A podstrčit mozku nějakou náhradní činnost, to bude asi stát na zadních předpokládám 
|
|
Markéta
|
|
|
|
|
Ano, samozřejmě..Budeš muset dělat něco, co ani nechceš, aby si neměla čas se napít..Špatné na tom je to, že "ty" chceš vlastně hlavně pít, toužíš potom, na druhou stranu rozumem pít nechceš a musíš dělat něco jiného než si ulevit pitím.
Je to jako kdyby si milovala kluka, o kterém víš, že s ním být prostě nemůžeš, stálo by tě to třeba i život, ale nejde si rozumem poručit, nikdy už na něj nemysli, chápeš.Jsou to emoce, které vůlí neovlivníš
|
|
PetrCh
|
|
|
|
|
Ahoj, trosku odbocim od vasi diskuse, snad nevadi...
Jsem kvartal, drive jsem chlastaval tak o vikendech, casto do kopru ze sem skoncil na zemi.Tak nejak se z toho vyspal a druhej den celkem dobry.Pak jsem pil po rozchodu s pritelkyni dva mesice v kuse tak 2 litry vina denne.No zjistil jsem ze uz se to neda prestat, sileny abstaky.Jel jsem do lecebny na tri mesice.Prijel jsem,nasel si novou pritelkyni,praci,parada,citil jsem se paradne.No vydrzelo mi to dva mesice a zase zacal lejt jako duha,asi tejden.Odvezla me zpet ale jen na tri tydny,takova ta posilovacka.Zase jsem prijel,praci jsem furt mel,pritelkyni taky,drzela me.No a pak jsem vydrzel cca 5 mesicu,samozrejme chute obcas byli, ale daval jsem to celkem s prehledem.I na koncerty jsme chodili,do hospody.Ja tocenou kofolu nebo malinovku:).No jenze jsem pak zjistil ze mi zacala lhat a nevydrzel jsem to.Mozna i jakoby na protest jsem se sel zmrskat jako prase,rozesli jsme se.Vratil jsem se k rodicum,a porad pil jako duha asi dva tydny.Ja proste nedokazu prestat,sel jsem za psychiatrem,predepsal mi diazepam a vyklepal to,cca tyden.Ted bydlim u rodicu,coz neni moc dobry pro mou psychiku,no zase jsem vydrzel asi mesic a jel 7dni v kuse,ale proste bomby,treba 3 litry vina denne plus nakej rum.No troska,vzdycky nejim.Takze zase diak,ted jsem 14 dni cistej a sehnal jsem si praci a bydleni v jinym meste.Chute nemam,vubec,spis se mi to hnusi,ale stejne se bojim,az budu sam v byte po praci,jestli me nenapadne jit zase nekam do baru,Urcite zkusim AA. plus psychiatra a naky terapie.Procitam to tu delsi dobu a znam spoustu napadu a rad co delat kdyz ma clovek ty chute,ale ja jako bych na to v tu chvilku uplne zapomel.Omlouvam se,asi to sem nepatri,vlastne ani nepodavam otazku:)Jen sem se potreboval vypsat a treba se zapojim.Abstinenci zdar a vam vsem preju at to zvladnete.M
|
|
Martin
|
|
|
|
|
Martine, to víš, že sem patříš, i Tvůj příspěvek .Určitě začni na sobě makat, uvidíš, jak se Ti na AA uleví, s chlastem už jsi prošel dost zlého, je na čase, začít žít.Markéto, já skončila s pitím také ve 54 letech.Když chceš, zkoušej sama, experimentuj. lehčí bys to měla s pomocí AA.
|
|
Liba
|
|
|
|