Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...33343536373839...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 11 rok, 5 měsíce  
Aničko, ještě pár takovýchto příspěvků a volám tam. Děkuju Ti.Jsem už ze dvou třetin rozhodnutá, zbývá ta poslední ,problematická třetina
Lenka B.
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Leni, tak to já bych tedy s kocovinou nedokázala. Vždycky jsem se snažila ji zaspat. Od dvaceti bydlím sama a musím platit nájem, platit složenky a tak a v práci mám pod sebou taky pár lidí, ale s kocovinou bych tam nedošla No, k tomu teď už naštěstí nedochází a jsem ráda, že v tomhle směru je to nezodpovědné chování za mnou a odnesla to jen dovolená. Pracuji ve velké firmě a na některých lidech tam jde poznat, že jsou alkoholici... Třeba i jedna právnička. Nebo u nás v ulici potkávám paní, co si pořád chodí do večerky kupovat krabicové víno. Táhne to z ní, motá se, jakože vtipkuje... No, takových lidí vidí člověk každý den spoustu. A je to tak odpuzující. Možná jsem měla tak těžké morální kocoviny proto, že jsem měla vždycky pocit, že jsem zklamala, když jsem byla odjakživa tou nejlepší... a pak se to zvrhlo a pak jsem byla zase ta nej a pak mi to pokazil ten debilní chlast. A Leni, tvoje máma pořád pije? Jste v kontaktu? Možná jsi to tady někde psala, tak se předem omlouvám, zda se ptám na něco, co již bylo vyřčeno. U nás v rodině popíjí můj táta, moje babička si taky ráda přihla, pradědeček byl regulérní notorik, co se uchlastal... Ale jako nechci se vymlouvat na geny, život máme přeci jen ve svých rukou a pokud se o ně již nedokážeme opřít, pořád máme pusu, abychom si alespoň řekli o pomoc. A ještě - proč tedy piješ - prvotně to bylo z nudy a teď už to je návyk? Pardon, že jsem tak zvědavá, ale když tady mluví ostatní, pomáhá mi to utřídit si i svoje postoje a myšlenky...
Justýna

Lenko, zatím!!!funguješ, ale zatím!Brzy nebudeš alkohol zvládat, padneš!Nemysli si naivně,nenalhávej si, že okolí, kolegové neví, necítí, nepoznají , že jsi pila!!V Praze těžko potkáš někoho známého , a v AA je zaručená anonymita, představuješ se jen jménem, Lenka, kde děláš, čí jsi, a další věci nemusíš o sobě říkat.To, co bylo na setkání řečeno, kdo byl viděn, nevynáší se ven!A kočko, chceš vůbec přestat pít?Vymlouváš tak trochu, co?Jde o tvůj život, a normální je, se léčit, zastavit nemoc, dokud je čas, máš ještě sílu, zázemí rodiny, práci......Alkohol je chvilku pomocník, pak zabiják.Je to nejhorší nepřítel, netušíš, kam padáš.Dostane tě!!!!!
Liba

Justýno, ano máma stále pije a to dost.Divím se, že ještě žije,je v důchodu, nic nejí, jen chlastá a kouří. V kontaktu jsme málo, bydlí v 150 km od Prahy. Dcery a manžel za ní moc jezdit nechtějí, protože babička je vždycky "na plech". Takže ze "slušnosti" si zavoláme tak jednou měsíčně a já za ní tak dvakrát za rok na otočku jedu. Nikdy jsme mezi sebou neměly hezký vztah. Pamatuju si, když jsem byla malá, že nám se ségrou slíbila, že přijde v 6h večer a nepřišla domů tři dny. Ptáš se, proč piju. To bych taky ráda věděla. Psala jsem už výše, že vydržím x týdnů abstinovat a pak v tom jedu znovu. Nejsi zvědavá,klidně se ptej na co chceš, od toho jsme tady, pomáhat si vzájemně. Mě taky pomáhá se z toho všeho tady vypsat.
Lenka B.

No tak s tou mámou to je hustý No, já třeba to předsevzetí nepít porušila pak tím, že jsem si řekla, že už jsem v pohodě, nic se nestane... Ale samozřejmě jsem zjistila, že u mě alkohol funguje jinak, že si nedám jednu sklenku "na zdraví", ale že mě to prostě přepne do "kalícího režimu". Každopádně teď jsem ok, nějak se mi to pití celý zhnusilo...
Justýna

Kvartální alkoholismus.Intervaly se budou zkracovat.
Liba

Týnko, to je super, že se ti pití momentálně hnusí. Držím palce, ať ti to vydrží co nejdýl!!!
Lenka B.
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Moc děkuji, taky se drž!
Justýna

Holky musím Vám říct že když to čtu, úplně mě s..e že tak inteligentní a určitě skvělé ženské, ubíjí ten hnusák chlast.
Můžeme mít super práci, hodně dřiny, hodně zájmů a všeho možného. Pokud ale nebudeme chtít nepřestaneme. Máme toho dost podobného ale stejně na každou z nás platí něco jiného. Je fakt že s Justýnkou to mám pomalu totožné, a selhali jsme stejně a nechci to už nikdy vidět, morální kocovina je pro mě peklo, mám teda i tu fyzickou ale ráno jsem nikdy nepila.
Leni udělej pro to co nejvíce, pokud cítíš že ti AA pomohou a chce se ti tam, určitě jdi.
Neumím si představit pít a jít do práce, umřela bych, fakt. To už je fakt na pováženou, a věř že lidi vidí, a vidí moc rádi .
Držím ti palce aby jsi se správně rozhodla. A jedeme dál
Pavla 7

Ony závislosti nemají asi se vzděláním nebo inteligencí nic moc společného Jinak já i kdybych ani neměla fyzickou kocovinu, tak mi je stejně duševně druhý den po pití špatně, prostě z toho faktu, že jsem pila. Myšlení mám nastavené tak, že u mě to je špatné. Dala bych si večer jen sklenku s přáteli, ale vím, že i když bych přes den alkohol nikdy nepila, to nastavení jedné sklenky u mě nefunguje a vždy havaruje po třech sklenkách, pak už se mi spustí to přecvaknutí... Pavli, jak se máš?
A Leni, ty jsi dopadla jak?
Mějte se zatím krásně
Justýna

Stránka: 1...33343536373839...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter