Re: Chci se stát abstinentem Před 11 rok, 4 měsíce
|
|
Ahoj, zdravím všechny diskutéry...
Jako většina z vás jsem taky závislák. Bohužel ne kvartální ale denní: alkohol, tráva a cigarety - to vše každý den.
Každý den jsem zahájil jointem a vyhulil toho gram denně. Do toho cca 15 cigaret a večer k jointům alkohol. Posledních minimálně půl roku se mi oproti dřívějšku rozjel hlavně alkohol, z dřívějšího piva a vína jsem přesedlal na tvrdej chlast a stále větší a větší dávky. Každej večer 1/4 litru, o víkendu 1/2 a to už od probuzení  Když to vidím takhle pohromadě napsaný, ani tomu nemůžu uvěřit a je mi ze mě samotnýho na blití! To přece ani nemůže být pravda, to přece nemůžu být já!!! Je to až s podivem, že ze mě dávno není zkrachovalá troska a že v okolí nikdo zdaleka netuší hloubku a rozsah mé závislosti.
Poslední dobou mi začalo stále více docházet, že tenhle vývoj nemůže do budoucna skončit jinak, než velkým průserem završeným totálním rozpadem VŠEHO. Před měsícem jsem vyhledal anonymní pomoc v protidrogové poradně, kam jsem začal každý týden chodit na konzultaci a chci v tom pokračovat minimálně půl roku. Od minulého pondělí, po dalším nechutně zmaštěném a promrhaném víkendu, jsem se naprosto nečekaně zabejčil a rozhodl se, že s tím vším naráz seknu. Ani nevím, co to do mě vjelo, s takovou vervou jsem se do toho ještě nikdy nepustil. Od té doby jsem i přes docela silné a velmi nepříjemné abstinenční příznaky nic neměl a odolal jsem i na firemním vánočním večírku.
Včera, 8. den abstinence, jsem v práci dostal vánoční pozornost od jednoho dodavatele - láhev vína. Večer scházelo opravdu malilinko, abych ji vypil, už jsem ji dal i chladit. Naštěstí mě zachránilo to, že jsem našel tyto stránky a místo popíjení vína celej večer až do usnutí strávil čtením vašich příspěvků v tomto tématu. Úžasná podpora, bez ní bych to zcela jistě nezvládl - a dnes jsem hrdej, že si mohu pomyslně odškrtnout den číslo 9. Za to všem moc děkuju.
Je mi však naprosto jasné, že ty nejtěžší bitvy mám teprve před sebou. A že to zdaleka nekončí jen u abstinence - ta je jenom odrazovým můstkem pro celou řadu zásadních změn, které musím sám se sebou a ve svém životě udělat. Tentokrát jsem odhodlanej do toho dát všechno, ať to stojí, co to stojí a upevnit svoji pozici na co nejvíce frontách. Takže kromě každotýdenní poradny budu pravidelně čerpat svoji sílu i na těchto stránkách.
|
|
|
|
|
|
|
Fenixi, vstáváš z popela, a já ti děkuji za hezký příspěvek.O tom tady ta diskuze by měla být, o pomoci trpícím.Každý den střízlivosti je bezvadný, občas nastoupí chutě, špatné živé sny, nevzdávej to.Uvidíš, poznáš, jak je dobré vidět svět střízlivý, jaká je to radost, štěstí, klid, bohatství.Neboj se, zmákneš to!!!!
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Já včera odškrtla desítku, a mám z toho taky radost...  Fénixi, měl jsi toho teda nad hlavu, myslím, že už to bylo fakt na pokraji... je dobře, že ses zabejčil, jak sám píšeš... a když se budeš snažit, tak to dokážeš. Já u sebe už vím, že základní chybou je ta první sklenička... a to jsem byla takový propagátor toho, že se chci NAUČIT pít... teď už nechci, chci se naučit nepít.
Dnes se chystáme s manželem a přáteli na vánoční večeři. Děláme to každý rok. A já vím, že mi to nebude vadit, že si nedám víno....
Držím Ti palce. Buď statečnej a nedej se.
|
|
P.
|
|
|
|
|
Ahojte dámy  ,
musím poděkovat za Vaše slova uvedené vůči mě a podpoře. V určitých věcech souhlasím s Vámi ale vím že Líba a starší tady ví o čem píší. P. my jsme začínali nějak spolu viď? Ještě Pavla pak přišla Lenka B. a Justýnka. Jsem moc ráda že diskuze se uklidnila a žádné rozbroje už zde nepanují.
Já osobně vím že pít nebo nepít je otázka života a smrti, ať už fyzické nebo psychické obojí vyjde na stejno. Pokud člověk pije žije ve svém paralelním světě, nejspíš se bojí skutečné reality, zalíbilo se mu vlastně něco co není skutečné a on se neustále udržuje v nějakem snovém ozonu, pokouším se popsat něco čemu se chci do konce svého života vyhnout. Je to klapka v našich hlavách, každému komu to dojde má podle mě vyhráno. Děti jsou skutečné, láska je skutečná, my jsme skuteční. Je šílená škoda tohle vše zahazovat, huntovat si zdraví které je naše a my si ho musíme vážit, věřte mi na stáří to nebude žádná švanda. Huntovat si mozky a cíleně vyvražďovat buňky co nám tam zbývají. Možná to píši komicky jenže je to fakt, ten hnusnej alkoholovej ozon nestojí už ani za jednu zabitou buňku. Život je obrovský dar, bez chlastu je mnohem krásnější, je těžký protože musíme tolerovat lidskou hloupost a bezohlednost, ale holky pili by jste kdyby okolo Vás ty lidi a starosti nebyli? Není lepší hledat jiná řešení a mít rádi své těla a duše a děti a manželé a ukázat světu proč tu jsme???????
Držte se a NIKDY už to nevzdávejte!!!
|
|
Pavla 7
|
|
|
|
|
Pavla 7 - Krásně jsi to napsala a máš pravdu, stoprocentní. Dnes jsem absolvovala s přáteli večeři, sice jsem neřídila, takže vymlouvat jsem se nemohla, řekla jsem, že nechci pít, že teď abstinuju, a nikdo to neřešil, nenutil mne, nenabízel... Najedla jsem se báječně a je mi výborně, chuť na chlast nikde  Mám z toho radost, i když vím, že to ještě mockrát bude těžký....  A bojím se toho, že to nezvládnu, ale vím, že se budu stoprocentně snažit. Stojí mi ten život za to.
|
|
P.
|
|
|
|
|
P., nezapomněla jsem na Tebe, Určitě Ti napíšu a ráda, jen co budu mít trošku klid. V práci - uzávěrky, doma finiš na svátky. Ozvu se, pěkné dny!
|
|
Lenka B.
|
|
|
|
|
Pavlo 7., opravdu krásně napsané, četla jsem to několikrát dokola, moc Ti děkuji za tento příspěvek!!
|
|
Lenka B.
|
|
|
|
|
Holky nesmíte se bát a nepřipouštět si myšlenky že to nedáte. Strach že něco nezvládnu je špatný pocit, otázka je proč to nezvládnu? Čeho se bojím a proč vlastně?
Bát se nátlaku okolí, nebo svého nutkání napít se, ale proč když víte že je to hodně, ale hodně špatné a opravdu víte že to nechcete! Ten pocit moc dobře znám, známe ho všichni a nemusí jít jen o alkohol, je při všem kdy nám něco říká že je to špatně, my víme že je to špatně ale i tak to uděláme. Jenže když vydržíme a zvládneme to, šíleně nás to posílí, je to první schod do úplné spokojenosti, čím víc překážek zvládnete tím budete víš, tím si budete víc věřit, tím budete silnější, budete samy sebou, pokvetete  . A že přijdou pády, ANO ty vždycky od někud přijdou, jenže čím my budeme víš - tím budou menší, protože my je budeme zvládat o mnoho lépe. Souvisí prostě každá věc s tou druhou. Alkohol je naprostá zbytečnost, až když ji z hlavy dostaneme - příjde nám naprosto bezcenná, až natolik že nám bude líto kolik času nám to vzalo.
|
|
Pavla 7
|
|
|
|
|
Pavlo 7
reaguji na Váš (už starší příspěvek), ale týká se všech vás mladých.Píšete, že stáří určitě nebude žádná švanda-hodně se pletete.Záleží jenom na Vás, jak se na něj připravíte.Já ve svém věku prožívám nejkrásnější roky svého života.To pochopíte, až v tom věku budete.
Všem tady z toho fóra přeji krásné,klidné,pohodové Vánoce a do příštího roku hodně zdraví,štěstí a spoustu střízlivých dnů-stojí za to!
Helena
|
|
Helena
|
|
|
|
|
Ahojte všichni...
Po dlouhé době, zase tady. No --byla jsem tu často, ale nepsala jsem. Důvod je určitě úplně jasný. Ano, opět jsem sosala.Žádné ostudy, nebo průšvihy, ale prostě hladinka.Naposled v pondělí, během toho, co malá spala, sedmička vína(cca 2 hod.)Dnes jsem už čtvrtý den, nebo aspoň doufám, že to neposeru, čistá. Je mi dobře,vždycky mi bylo, když jsem nechlastala.Divná hříčka přírody.Proč dává mozek impuls k tomu, abys dělala něco blbě, něco co Tě ničí,žere,trápí..
|
|
Markéta
|
|
|
|