Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...41424344454647...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 11 rok, 4 měsíce  
Justýn já nevim co to je , prostě před tím jsem na alkohol pořád myslela, že nepiji a tak.
Můžu to přirovnat k citátu o veganství třeba - "Rozdíl mezi těmi, kdo říkají, že veganství je snadné, a těmi, kdo tvrdí, že je náročné, je ten, že ti, kdo říkají, že je snadné, se soustředí na oběti, zatímco ti, kdo tvrdí, že je náročné, se soustředí sami na sebe..."
Mám pocit že alkoholismus je jen výmluva na vše ostatní okolo, že je to jen samé ale, proto, kdyby atd. Pokud to člověk opravdu myslí vážně bude se asi soustředit na jiné věci, nebude chodit okolo flašek a užírat se, prostě to přijme jako FAKT - buď já nebo - alkohol a smrt! Buď život v realitě se vším všudy - nebo lži opojené umělým štěstím.
Když se rozhodnu pro realitu se vší nádherou ale i realitou - mě osobně ubližuji jen lidé - nemá absolutně cenu zabývat se už alkoholem. Prostě jsem se rozhodla a tak to bude. Myslím že tohle není o věku, ale pudu sebezáchovy . Páč někomu to nikdy nedojde, každý ať jsme mladý nebo starý, nikdo z nás neví čím si ten druhý už prošel. Proto je můj názor takový že nebudu nikomu do ničeho kecat, píšu pouze svou zkušenost, a jsem moc ráda pokud někomu fakt bodne. Proto milí přátelé pátrejte a tápejte, život za to stojí, co bylo - bylo, nechte bolest a strach za sebou, a buďte silní, pokud je to možné.
Pavla 7

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ten pocit křivdy z minulosti mívám taky hodně silný. Těch lidí, co se na mě popáslo, díky mému nulovému sebevědomí....,které jsem si poléčila večer u vína..Ale co docela pomáhá, když si uvědomím,že oni si jedou vesele dál,dávno jsou někde jinde, řeší něco,nebo někoho jiného, ale nechlastají...Takže já nebudu taky...ne? Silná to slova čtvrtý den...
Markéta

Člověk musí poznat chlast i střízlivost, pak může posoudit, co je lepší.Vím, že chlast je past!
Liba

Justýno, Tebe motivuje nepít a udržet si vztah, mě zase nepít a ze vztahu odejít..Není to paradox? Jak říká moje kamarádka, než začneš žít, měl by sis pořídit certifikát( jako jestli to dáš:-))
Markéta

Nejdřív přestaň pít, pak řeš další starosti.
Liba

Laničko, moc děkuji, napsala jsem do Almy a zajdu tam hned, jak mi dají vědět. Bojím se, že se se mnou přítel rozejde.
Justýna

Ano,to mám přesně v plánu.:-' Bylo by načase, dát si život do pořádku..
Markéta

Justýno, nevím nic o Tvém vztahu a příteli, ale soustřeď se teď jen a jen na sebe. Ty jsi ta osoba, která potřebuje být silná, všechno ostatní je pomíjivé. Ve 40ti letech jsem byla bezdomovec, po rozvodu připadl byt bývalému manželovi. šla jsem s dospělou dcerou a synem v 8. třídě do podnájmu, adresa na úřadě. Tehdy jsem si myslela, že pro mě život končí, že mě už nic hezkého nečeká. Držela jsem se, jak jsem mohla, protože jsem chtěla, aby syn ukončil střední školu. V jeho 4. ročníku jsem poznala svého současného partnera, tehdy jsem se rozpila, spadla ze mne veškerá zodpovědnost. Po dalších třech letech jsem si uvědomila, že jsem alkoholik a hledala znovu cestu, tentokrát ke střízlivosti. Nepovedlo se mi to ze dne na den, ale teď už mám 15. měsíc a spoustu věcí kolem mne se mění. Jsem za to vděčná a každý den děkuji za střízlivost. Dnes mám 18. den bez cigarety, není to jednoduché, ale používám si rozumové zdůvodnění proč nekouřit, jako tenkrát, proč nepít. A věř, že když něco málo ve svém životě změníš k dobrému, začnou se dít kolem Tebe úžasné věci.
Lanička
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Laničko, děkuji za kontakt na Almu. Už jsem jim napsala a půjdu tam co nejdříve. Jak to tam probíhá?
Justýna

Justýno, možná tam raději v pondělí zavolej, nevím, jak to bude vypadat kolem svátků, bude-li tam někdo sloužit. V každém případě jsou tam velice milí a ochotní. Budeš pozvaná na vstupní pohovor a podle něj Tě zařadí do nějaké skupiny a dostaneš i terapeuta pro indiv. sezení. Ale jak píšu, je období vánoc, i kdyby to nevyšlo teď, tak po novém roce se Tě určitě ujmou. A už jenom ty skupiny jsou dobrá věc, že se člověk hodně doví o této nemoci a může sdílet své pocity s ostatními, stejně nemocnými lidmi. Držím palce
Lanička
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Stránka: 1...41424344454647...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter