Re: Chci se stát abstinentem Před 11 rok, 4 měsíce
|
|
Tak Štědrý den plný lákadel za mnou. Dostala jsem SODASTREAM, takže jsem vypila asi tak dva litry sodovky  a nealko šampáňo. A jdu spát. Děti jsou šťastný jak blešky, a já taky  ale úplně z jinýho důvodu než oni 
|
|
P.
|
|
|
|
|
Tak hlásím, že jsem dnešní den přežil v klidu a bez úhony
U večeře jako jediný bez panáka, řekl jsem, že si nedám a přiťukl si kolou. Nikomu to ani nepřišlo divný, nikdo mě nepřemlouval - snad proto, že jsem měl později řídit. Za celé odpoledne a večer si ani nikdo nevšiml, že jsem nešel kouřit, tak jsem o tom pomlčel, stejně to dělám jen pro sebe. Flašku jsem od Ježíška dostal, nic jsem neříkal a nechal ji stát "zapomenutou" pod stolkem. A nočnímu výletu za punčem jsem se vyhnul.
I když jsem včera odolával pokušení, dnes se mi abstinence, nehulení i nekouření zdály tak snadné, přirozené... žádné bažení se nekonalo.
Včerejší dočtení knihy Konec prokrastinace mě restartovalo do podstatně lepší nálady a přesměrovalo moji pozornost na budoucnost. Na to, jak dohnat řadu promeškaných věcí. Řady věcí v uplynulých 17 letech mi je ale pořád líto. Oproti včerejšku už ne bolestivě líto, ale "jen" smutně líto.
V každém případě se teď musím do začátku ledna přešaltovat z pasivní abstinence do abstinence aktivní a začít na sobě systematicky pracovat. V následujících cca 3 měsících mě čekají 3 zásadní a náročné milníky, které mě mohou profesně výrazně posunout směrem, kam hrozně moc chci. Pokud se mi podaří je úspěšně zvládnout vedle nějakých dalších povinností. Na to se teď musím soustředit a začít se na to připravovat.
|
|
|
Poslední úprava: 25/12/2013 00:43 Provedl: Fenix1.
|
|
|
|
A cítíš se dobře, ne?Takové malé vítězství nad alkoholem, hurá.Jak dlouho jsi neměl takový pocit?A nedávej si moc úkolů, práce, jsi jen člověk, nyní oslabený , vše chce čas, takže pomalu, půjde to.A budeš se jen divit, co dokážeš, jak tě bude bavit žít, a jen sám pro sebe vše děláš, to je fakt!!A správně.Potěšil jsi mně, tak díky za dárek, za Ježíška!!
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Milí spolubojovníci,
je mi tak zle že neudržím ani tužku  , totál nachcípaná.
Všem chci popřát jen to nejlepší a hodně síly a odhodlání být lepším a střízlivým človíčkem, protože život je pak nádherný.
Pro mě to byl rok zlomový, hodně jsem toho pochopila a docela dost v srdci vyřídila. Včera jsme večeřeli asi po 15 letech s tátou, nenechala jsem si nic líbit ani žádné narážky, 3x se ptal proč nechci nalít Martini, tak jsem mu naprosto v klidu řekla že už nepiji, protože jsem chlastala pro účinek, a vlastně chuť alkoholu bytostně nesnášim. Opět měl narážky na mé vlasy atd. Ale mě už je to normálně a opravdu jedno, musela jsem se vnitřně smát, když jsem si vzpomněla jak vypadal on v mých letech a jak se choval. Takže vlastně ztrapňuje věčně sám sebe a ani to neví.
Doufám že nebudu nikdy taková matka abych své dítě nějak poznamenala a urážela ho. Nevim proč to rodiče dělají, a nenechají děti aby byli samy sebou, já jsem na sebe pyšná a je mi fuk co si myslí. Škoda že jsem na to nepřišla už dřív, takového ušetřeného trápení.
Naštěstí existují lidi kteří Vás podrží a pro které jste výjimeční. A to jste i vy. Takže moc Vám díky za každou pomoc, za každé slovo a čas co jste mi věnovali. Mockrát jsem přemýšlela že tohle fórum na tuty zachránilo už pár životů, a proto vím že vše má smysl, i když to člověk chce vzdát, nesmí 
|
|
Pavla 7
|
|
|
|
|
Mě je hrozně smutno...  Manžel se opil včera, dnes... dnes totál namol... A já tu běhám kolem dětí... a jsem strašně sama...
Ach jo... Jediný co vím jistě, že chlastu se nedotknu, protože to co dělá teď můj muž, je důsledkem alkoholu... 
|
|
P.
|
|
|
|
|
Pavlo, je dobře, že nebereš tátovi kecy vážně.On ani neví, co mele, my vyrůstali v době, kdy nám bylo vše vnucený, natlučený do mozku, co je dobrý, co špatný..někomu to došlo, někdo furt žije po staru.Třeba to myslí dobře, chce tě vychovávat!!, cítit se jako chlap, kdoví.Já ho lituji.A P.mrzí mně, že ti alkohol ničí Vánoce, dětem také.Měli byste se lépe, klid, kdyby jste byli sami.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Ahoj spolubojovníci:) Já jsem v pohodě, chutě nemám vůbec, také mi zase spousta dalších věcích docvaklo. Na svátky mi byl alkohol nabídnut jen jednou, a to kamarádkou, ale nemyslela to zle, samozřejmě jsem odmítla, je pro mě nemyslitelné za prvé teď vůbec pít a za druhé ještě na Štědrý den. To opravdu nechápu.
Pavli, ať se brzy uzdravíš! S tím tátou mě to mrzí, že se do tebe naváží, no, každej je nějakej... P., nebuď smutná  Můj přítel, který nesnášel, když jsem byla opilá přišel také z vánočního večírku v půl deváté ráno total namol. V noci jsem nemohla spát, v půl pátý mu psala a volala, zda je ok, pak jsem se šla kouknout v pět ráno do místního baru, zda tam není (nebyl), v šest mi napsal, že je za půl hodiny doma a v půl devátý přišel. No, mně z toho bylo špatně, za prvý ta bezesná noc, za druhé ho takhle vidět. Druhej den se kurýroval a večer už byl celkem ok. Nevyčítám mu to, on to takhle přežene minimálně, na rozdíl ode mě alkohol často nezneužíval. Ale byl to mazec a vlastně dobře, vidět to takhle z druhé strany, jak to je nechutné. Jen mě to utvrdilo v tom, proč nepít. Je to hnus. No a druhej den si koupil plechovku piva, byla celou domu v lednici, pak tam byla ještě od něj načatá a jak kdyby tam nebyla. Neměla jsem vůbec žádné chutě nebo tak. Tak mi možná přecvaklo v hlavně tak, jak o tom psala Pavla:) Děkuji ještě jednou Laničce za kontakt na tu poradnu. Je to taková pojistka v zádech. Tak holky (i kluci:), držte se, kurýrujte se a nebuďte smutní. Bude lépe! Myslete na sebe, odpočívejte... Pa:)
|
|
Justýna
|
|
|
|
|
Ahoj všichni, zatím se držím a dnes načínám, myslím 20. den, už to ani tolik nepočítám. Občas mám velké chutě, ale zatím jsem vždy odolal. Tyto chutě bych rozdělil na dva typy: na chuť labužnickou a na chuť relaxační, čili se zmastit a vypnout hlavu a přebytečné napětí.
Někteří lidi jsou v nabízení alka tak urputní, že se s nimi člověk musí vyloženě pohádat - to se mi stalo před 2 dny, když mi byl nabízen domácí vaječný likér a byl jsem tvrdě tlačen k tomu, abych si aspoň líznul, jak je dobrej.
Peníze, které bych jinak za těch 20 dní utratil za hulení, chlast a cigára, jsem včera utratil za sportovní oblečení. Chtěl bych začít běhat...
Nedávno jsem na sobě zpozoroval zajímavou změnu, která mě opravdu překvapila. Úplně se mi změnil způsob smíchu. Když mě něco opravdu rozesměje, tak se nahlas rozchechtám, je to veselé dlouhé chechtání, které zní úplně jinak než dřív a které má úplně jinou kvalitu. Myslím, že je i nakažlivější. A asi se i směju častěji. 
Mějte se a přeju hodně zdaru do dalšího boje... F.
|
|
|
|
|
|
|
Ahojte všichni, tak já dnes den č. 21 - hezčí je 3 týdny, jsem zjistila... už to budu počítat na týdny  a za chvíli měsíc...
Měla jsem další lákadlo, přijeli nám kamarádi na návštěvu, nečekaně, přespali, celá rodina. Kámoška vypila lahvinku vína sama, kluci pivko, vínko, a já SODOVKU... Mám zatím teda problém s tím vysvětlováním PROČ. Všichni se ptají, a já neumím zatím říct, že mám s chlastem problém, tak se trošku vymlouvám, nebo se to snažím přejít mlčením...  Teď bude ještě zlomový Silvestr  ale věřím si.
Jo a dnes teda přišel první sen o tom, že si nalévám víno a piju ho... jak psala Libuška myslím... že se mi o tom začne zdát... uf uf... tak jsem se v noci pěkně zapotila  a ráno jsem byla šťastná, že to byl jenom sen.
|
|
P.
|
|
|
|
|
Smích je všelék, ten srdečný, upřímný!A je dobře P, že jsi zapamatovala moji zmínku o snech, nepolekalo tě to.Já to nevěděla, a málem mně to nahnalo zpátky k pití, pořád jsem si říkala, že to nemá cenu, že i když nepiju, stejně nemám pokoj od chlastu, bála jsem se budoucnosti.
|
|
Liba
|
|
|
|