Re: Chci se stát abstinentem Před 11 rok, 4 měsíce
|
|
Fénixi a P., gratuluju, jste dobří  Každé ráno, kdy se člověk probudí bez kocoviny a předchozího pití je super :)P., taky mi je blbý někomu vysvětlovat, že nepiju, když mi to nutěj, ale prostě říkám, že jsem abstinent a nic víc. A když se ptají proč, tak řeknu, že mi alkohol nedělá dobře. Že fakt nepiju, že si fakt nedám. Tečka. Přítel a někteří kamarádi o mých problémech s pitím vědí, ale jinak nemám potřebu běhat po světě a vykládat o tom.
|
|
Justýna
|
|
|
|
|
Všichni tady nechcete pít a ptáte se a odpovídáte..a to je dobře,to je ta prvotní pomoc-komunikace se stejnou komunitou lidí (vrána k vráně sedá).
Já už budu mít druhého ledna čtyři měsíce bez alkoholu a píšu co mi nejvíc pomohlo.Nejvíc a prvotně anonymní alkoholici. Najednou jsem měl pro"koho to udělat-nepít".Teď už to dělám jen a jen pro sebe a jsem patřičně hrdý na to ,že nepiju.Hodně mi také pomohlo,když mi bylo nabízeno pití, říct na rovinu,že jsem alkoholik a léčím se.Mám povahu říkat věci jaké jsou i když je to někdy nepříjemné,ale už jsem prostě takový.Řekl jsem nejlepšímu kámošovi ať jde do prd..e pokud nechce pochopit,že nechci pít,že mě bude brát takového jaký jsem i bez pití....a pochopil...
Vím,že přichází náš nejtěžší den v roce-konec roku.Den protkaný chlastem.Moje řešení-nic neslavím,není co!Oslavím si v tichosti a pokoře druhého ledna čtvrtý měsíc "osvobození".Držte se -nepijící alkoholici.Mirek
|
|
mirek47
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj vespolek. Tak jsem včera završil 3. čistý týden, moji 1. větší metu. Říká se, že první 3 týdny jsou nejtěžší. Můj další milník, je skoro za rohem = 1 měsíc. Včera jsem udělal i další velký krok... Už jsem to nevydržel a v rámci své vnitřní inventury a uchování svého psychického zdraví jsem narval auto až po okraj krámama ze sklepa, které patří rodičům, a odvezl jim to. Byt jsem od nich koupil za plnou tržní cenu před 8 měsíci a diskuze na téma vyklizení absolutně nikam nevedla, máma je snad nemocná do hromadění krámů a než vyhodit 15 let starou krabičku od nanukáče, kterých má asi 50, to by se mě snad raději zřekla... A kvůli jejich věcem se mi do sklepa nevešly ani pitomý brusle... Dodávám, že má ve svém baráku už několik let asi metr vysokou haldu různýho harampádí o rozloze cca 50 - 60 metrů čtverečních a ta halda se nezmenšuje, ale roste. Tak jsem jim to jednoduše přivezl... No a když už bylo zle kvůli tomuhle, tak jsem rovnou vybalil i drogy a alkohol. Takže jsou teď 2 možnosti - buď to s nimi půjde do kytek úplně anebo si konečně budeme moct na rovinu vyříkat řadu věcí a atmosféra se pročistí...
|
|
|
Poslední úprava: 30/12/2013 08:23 Provedl: Fenix1.
|
|
|
|
Přátelé moc Vám chci ze srdce popřát čistý a střízlivý vstup do nového a pro nás osvobozujícího roku. Nenechme se nikým a ničím zdolat, ta blbá sklenka za nic nestojí.
Předevčírem jsem měla obrovský stres úplně hysterický pláč, byla mi nalita ořechovice, ležela tam na stole a já věděla že u jedné by to neskončilo a šla bych do kytek. -následně jsem poprosila o čaj, páč se říká že teplý nápoj též uklidní a ještě zahřeje. Uklidnila jsem se a posunula o level dál, ani mega stres mě nezlomí.
Justýnko jsem moc ráda že ti přecvaklo, myslím že tohle cvaknutí v hlavě je OK  .
Fenixi moc dobře to děláš, a musím říct že v TV je pořad o kupení věcí, a následné vyklízení, holt jsou lidi kteří opravdu nemohou hodit minulost za hlavu i s krámama.
P. 21 dní je supeeeeeeer prý mozku stačí 21 dní na to aby si opravdu začal zvykat na nové věci, a vrýval si je do paměti.
A jak psal Mirek udělala jsem to samé, po věčném nabízení alkoholu jsem šla s pravdou ven - ní díky alkohol nepiji, protože nemohu, chlastám pro účinek a nechutná mi. A ještě to doplnuji tím, že se nemusím schovávat před realitou a mám radši čistou hlavu. Pokud se lidé neumí bavit jen tak bez chlastu, je to smutné a mi můžem litovat je.
Krasný a opravdu Nový rok 2014 
|
|
Pavla 7
|
|
|
|
|
Pavli, šťastný nový rok
Ostatním přeji také jen to NEJ a hlavně krásné dny s čistou hlavou 
|
|
Justýna
|
|
|
|
|
Fenixi, udělal jsi kus práce.Je těžké říct pravdu, proč nepiji.Jenže pak se neskutečně uleví, osvobodí to, člověk nemusí lhát, vymlouvat se.....mně už to dávno problém nedělá, jsem alkoholička, no a?To pozná člověk hned opravdové přátele, i blbce, které měl za kámoše, vyčistí se spousta věcí.Jen se nadechnout a říct to.Jde o můj život.A můžu se smát já hlupákovi, co by se chtěl mně pošklebovat.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Ahoj Pavlo, gratuluju k ustání stresové situace bez alkoholu. Do budoucna se trochu bojím 2 zásadních momentů, které asi nejčastěji vedou k recidivě - 1. je povolení v době nějakého velkého stresu a 2. je uchlácholení se, že po takové dlouhé době abstinence přece ta troška nemůže uškodit, že je to pod kontrolou. Bohužel jsou to zrádné pasti... Jinak děkuju za povzbudivá slova, moc mě potěšila.
Už jsem se tu zmínil, že chci v "novém životě" běhat - tak včera jsem udělal 1. nesmělý výběh, jenom asi 1,2 km - nechci to hned z kraje přepálit, ale postupovat pozvolna, abych u toho opravdu dlouhodobě vydržel.
Dnes večer budu široko daleko jedinej střízlivej. Už z toho ani nemám strach, dokonce mě napadlo, že tu střízlivost začínám brát svým způsobem jako koníčka. Už jenom ta představa, jak budou zítra všichni hekat a úpět kocovinou, zatímco já vkročím do nového roku svěží jako rybička, je úžasná. No ne? Máte to taky tak?
Takže všem přeju do dnešního večera odhodlání nesejít ze započaté cesty a do nového roku, aby nám ta naše předsevzetí vydržela a přinesla nám naplnění toho, po čem toužíme. Fénix
|
|
|
|
|
|
|
Líbo, bohužel, ty nejtěžší bitvy mě ještě čekají, bude to ještě hodně strastiplná cesta. Ale věřím, že to stojí za to. Každopádně, v mobilu mám uložené číslo na "Líbu poslední záchrany"  Takže kdyby náhodou bylo někdy opravdu ouvej a pokoušeli mě všichni čerti světa, vím kam můžu zavolat a kdo mě plácne přes prsty  Pokud to dovolíš...  Přeju pěkného Silvestra a úspěšnej novej rok. Fénix
|
|
|
|
|
|
|
Jen klidně zavolej, vždy je nějaká cesta z problémů, a je mně ctí, že mně dáš důvěru!Děcka, ať si každý pije jak chce, my zítra budeme šťastný hned po ránu,čeká nás hezký den, pozítří může být hůř, tak si to užijte v klídku, s úsměvem.Mám se blbě, výborně to snáším, je mé heslo.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Krásný nový rok všem. Tak mám za sebou po mnoha a mnoha letech 1. Silvestr bez trávy, alkoholu a cigaret  A ta vyloženě hrůza, co jsem včera viděl, mě absolutně utvrdila v tom, že se lidi v opilosti chovají jako hovada.
Původně celkem fajn skupinka 16 lidí na návštěvě v 1 bytě... O několik hodin později naprostá zkáza a zmar. Neopilo se jen několik málo lidí. Chlast rozlitý všude možně po zemi, gauči... Jednohubky a pomazánka na zemi... Rozbitý sklenice a další věci... Brutální randál, trapný řeči, oplzlosti, opilecký zpívání... Chechtání se vyloženým hovadinám... Sebestřednost... Přesvědčení o vlastní vtipnosti... Porušení více než 1 rok dlouhého nekouření... Promiskuitní okousávání se navzájem... Motání se... Opilecký deprese... Nablito na schodech... Vystříkanej hasičák před barákem... To vše bez ohledu na sousedy a chudáka hostitelku, která poté, co se to takhle rozjelo, už nic dohromady nezmohla... Žádná pomoc s úklidem té zkázy, žádný smysl pro zodpovědnost... A to si ještě dokážu představit tu jejich kocovinu dneska.
Prostě fuj, fuj, fuj a ještě třikrát fuj!!! Mít jasnou a ničím nezkalenou hlavu je 1000krát lepší. A hlavně jde to!!! JDE BÝT JEDINÝM ABSTINENTEM ŠIROKO DALEKO I MEZI TOLIKA LIDMI NA VELKÉ OSLAVĚ S "POVINNOSTÍ" SE BAVIT. A přitom to vůbec nebolí 
|
|
|
|
|
|