Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...68697071727374...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 11 rok, 2 měsíce  
Je to tak, že moje ruka sahá po alkoholu, lije si ho do krku.Zcela dobrovolně.Alkohol vlastně za to nemůže.Jen ale to vědět dopředu, do čeho padám.Nevěděla jsem o alkoholismu vůbec nic, i když se tatínek upil.Připadalo mně tak normální pít.Je pravda, že někdy, když už bylo k nežití, aspoň jsem usnula po opití, ale pak bylo hůř.A slábla jsem, blbla, hloupla, stávala se ze mně troska, nula, hajzl, který myslel jen na sebe a na chlast.Fuj.Už to bude 10 let co nepiju, stejně mně mrazí z těch následků, kam mně alkohol dostal, kolik to stálo síly, slz, nervů, abych se trošku vzpamatovala.Můj Andělíček Strážniček měl se mnou práce až, až.Musel pomáhá, sama bych to nezvládla.Nikomu takové peklo prožívat fakt nepřeji, a jsem vděčná, šťastná, že žiji,našla jsem důstojnost, klid, úsměv a nikdy i s nejdražším alkoholem zadarmo bych neriskovala návrat do pekla.Nechci.proč?
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ano s tím souhlasím, nikdo nám to tam neleje a hlavně není se na co vymlouvat.
Psala jsem to jako pochopení po trošku jiné stránce....po té destruktní. To že se člověk ničí jako dospělí a informovaný tvor je jen jeho věc
Pavla 7

Jako dítě jsem neměl na očích prakticky žádný alkohol. Alkohol jsem si vybral dobrovolně pro vlastní únik z reality, kterou jsem nechtěl řešit. I kdyby mi tenkrát říkali ve dne v noci, co dělám špatně, neposlechl bych, protože jsem měl přeci jasno. Nesnášel jsem pravdu ostatních lidí. Znám lidi, kteří to měli v dětství velmi složité a přesto se žádné závislosti nechytili. Když mi bylo sedmnáct tak jsem chtěl opilý spáchat sebevraždu v ukradeném autě a to už jsem dva roky chlastal, místo toho abych si v sobě vyřešil svoje rozpory. Nelituji ničeho, protože jako dospělý si vše plně uvědomuji a rychleji uzdravuji svá traumata, strachy, úzkosti....jo a začalo to v AA
Standa
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
standa_t.

Destruktivní *

Ok - je to diskuze jen abych se začala bát něco psát.

Nejde o pravdu ale možná o prevenci ne? Co já vim tak se všude jen hulilo a chlastalo, nyní se na to přece jenom kouká trošku jinak. A to že je to hromadná a vymyšlená zbraň - je pravda. Ale o tom nebudu teda přesvědčovat, každý dle svého.
Pavla 7

nenech se rozptýlit a v pohodě filozofuj, prostě píšu pouze vlastní zkušenosti....
Standa
Gold Boarder
graphgraph
standa_t.

Stando

můžeš mi prosím říct, proč jsi potřeboval tedy z té reality uniknout? Když vše je jen v člověku? Většinou je totiž člověk nespokojený díky vnějším věcem.
Doufám že to neni ironie co
Pavla 7

Realitu si každý člověk vytváří sám. Samozřejmě jsem to tehdy nevěděl a tak jsem přijímal či nepřijímal vnější záležitosti. Byl jsem nesmělý před děvčaty, nerozhodný v partě, nechytal jsem se na střední škole, doma mne to nebavilo. Trýznil mne každý den. Ale když jsem se napil...všechno bylo ok! a ten pocit jsem chtěl zažívat zas a zas....
Standa
Gold Boarder
graphgraph
standa_t.

A jsme v jádru pudla
Napsala jsem tyto věci protože je možné, že to někomu pomůže pochopit nějaké věci.
Ano sám píšeš - nezapadal jsem - děvčata atd. Jenže vše vytvořeno někým, iluze, modní ikony, co je a není správné.
Řeknu to takhle, dítě mi jde do puberty a ráda bych aby měl pouze svůj vlastní názor a nebyl ovlivněn blbostma. Nezabráním tomu ale můžu ho vyslechnout.
Je to systém, tak jako tak, a alkohol cigára drogy - jídlo ovlivněné reklamou - na to máš názor jaký?
Pavla 7

Rozumím. Dítěti můžeš dát pouze Lásku, když chceš aby se rychle rozvíjel. Ne takovou, že mu vštěpuješ mravní zásady, co by měl co by neměl, protože to je naše Ego. To je pouze naše pravda, která pramení z nevědomosti rozumu. Rozum je zase jen naše Ego a jeho přesvědčení. Toto přesvědčení získáváme právě od rodičů, jejich rodičů, společnosti atd. získáváme tím od dětství třeba strach udělat chybu, strach z chudoby, strach ze smrti, strach že nejsem dost dobrý. Toto je dílo Ega. podle toho jaké v dětství získáme PŘESVĚDČENÍ tak ho interpretujeme a tak se nakonec chováme, jak se chováme navenek taková je naše REALITA a tato REALITA pak potvrzuje naše PŘESVĚDČENÍ.
Každý člověk musí pochopit sám sebe. Milovat sám sebe. Potom má lásku všude kolem sebe a může lásku dávat. Z Lásky k sobě.
Standa
Gold Boarder
graphgraph
standa_t.

Eckhart Tolle

ano člověk si o sobě vytváří nějaký úsudek, posuzuje sebe i ostatní. Pak ze sebe začně "něco vytvářet" - to je nejspíš že se člověk necítí ve své kůži . Nejspíš proto se lidem líbí dětství, byla to doba kdy byli samy sebou - dokud je někdo nepředělal.
Pavla 7

Stránka: 1...68697071727374...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter