Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...70717273747576...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 11 rok, 2 měsíce  
Karle tak doufám že něco vydumáš a pak se podělíš a přidáš svůj názor. Budu se těšit. Je to zkrátka už od mala dost dobré vymývání mozků. www.uloz.to/xx98ue2/allen-carr-jak-prestat-kourit-pdf Tot je kniha která pomohla milionům lidem na celém světě přestat kouřit, ale v principu v té khize je to s kouřením dost podobné jako s alkoholem. Nevim jestli se tu ten odkaz udrží, ale kniha je fakt úžasná
Pavla 7

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

No zrovna tu sedím a mám před sebou kalendář. Musím se pochlubit: u data 2.3.2014 mám poznámku konec léčby 2 roky. Byl jsem tam cca 4 měsíce, tak že už skoro dva a půl roku čistej. já jsem teda kuřák a mám to jak s tím chlastem. Někdy vykouřím krabku za den a z toho mi stačí na tři dny. Záleží na okolnostech. U pití jsem si prostě uvědomil, že nemůžu pít a současně žít hezký život. To cigárka mi v tom nebrání. Vím, že by bylo lepší nekouřit, ale teď to neřeším.
Karel Preisler
preisler-karel@seznam.cz
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Místo: Brno, Jubilejní 23 62000 Narozeniny: 05/10

Nooo tak to moc gratuluji a přeji jen to nej.. do dalších dní.
Nevkládám to sem jako aby někdo přestal kouřit, i když pokud chce ať tu knihu určitě přečte. jinak autor v knize píše že se domnívá, že alkohol a cígo si pěkně notují, a že cigareta dovede člověku k alkoholu.
Musím uznat že v mé době se začlenit mezi dospěláky a zapadnout mezi ty velké holky na bruslení, byla první cigareta. Když jsem chtěla přitvrdit přišel na řadu alkohol. a to je to vymývání mozků kterým nás krásně ládují už od kolébky. V knize je vymývání luxusně probrané.
Pavla 7

Včera na programu Čt 2, byl výborný pořad o ženách, alkoholičkách, doporučuji stáhnout."Když v tom jedou ženy".
Liba

Ahoj Líbo. Zaregistrovali jsme to, ale my chodíme brzo spát. V dalších dílech má být i o závislostech na lécích skupiny benzodiazepanů, tak že zajímavá témata. Ve 22"00 je pro nás pozdě a repríza někdy po půlnoci - k ničemu. Kde se to dá stáhnout, na stránkách ČT? Ať nemusím hledat
Karel Preisler
preisler-karel@seznam.cz
Gold Boarder
graphgraph

petrch

Libuško moc díky,
hned první díl dost divný teda - ale dost totožný se mnou, paní Jitka - kvartál, ale miluje zdravou výživu. Sepne jí a jde hlava nehlava. Sice já nepiji pár dní v kuse, ale to je asi fuk když se člověk sežere do němoty né?
Jinak jsem si všimla že alkoholik je schopný vše svalit na problémy jako důvod se napít. Tak toto já jako spoštěč nemám, mě je fuk co se děje, můžu být v mega pohodě a chuť se objeví i tak.
Pavla 7

Peťo dík, už to mám na liště. Jani jak píšeš, že se opiješ ať máš problémy nebo ne to jsem si o sobě myslel a tvrdil i já. Netvrdím, že je to obecné, ale píšu o sobě. Já šel chlastat naštvaný, že se něco nepovedlo, já šel chlastat z vesela, že se něco povedlo...Příklad: kámoš zavolal, že se mu narodila dcera. Šlo nás chlastat 7, ale všichni toho nechali a šli druhý den do práce. Já ne. Někdo umřel. šlo nás chlastat 20, všichni šli normálně domů, já se vrátil za tři dny. Jen tak jsem obvolal pár kámošů, šli jsme chlastat. Všichni s mírou, jen já opět nadlidský výkon. Uvažoval jsem o tom tak jako ty. Proč jdou všichni domů a já ne??? U sebe jsem žádný problém, který bych musel řešit alkoholem neviděl, ale byl tam. Podle mě(nemusí to být pravda) nevznikne závislost jen tak sama od sebe. Je to až důsledek něčeho. Mě to v léčebně trvalo asi tři měsíce, než jsem si to přiznal a bez léčby bych na to asi sám nepřišel. Zvláštní je to, že já jsem to vlastně věděl, ale jako problém jsem si to nepřipouštěl. No a protože jsem to neuměl pojmenovat, tak jsem skoro pořád chlastal a bylo po problému. Tak že podle mě, každý kdo chlastá má nějaký obrovský problém, o kterém vlastně neví. Já když o tom teď přemýšlím zpětně, tak je to naprosto jasný a teď prostě vůbec nemám důvod jít pít. Jak já v té léčebně nesnášel ty dotazy terapeutů typu - proč si myslíte Karle, že pijete?? Zkuste na to přijít a budete mít na půl vyhráno... Měli pravdu. No ale aby mohli pomoct, musí o sobě člověk říct úplně všechno, jinak je to k ničemu. A to není to zrovna jednoduché a příjemné. Mě to takhle pomohlo a doufám, že mi to co nejdéle vydrží! 9.3. odjíždím na opakovačky! Přespím v Jeseníku u kamaráda z léčby a v pondělí vzhůru do blázince
Karel Preisler
preisler-karel@seznam.cz
Gold Boarder
graphgraph

Alkoholismus má být z 60% dědičný.Takže jsme něco podědili, pár průšvihů a je to tu.No, a opakovačka je brnkačka, radost.
Liba

No jasně. Na opakovačkách jsem byl zatím jen jednou, ale jak píšeš, je to brnkačka. Těším se tam jak malej Jarda. No a co se týče té genetiky. Mě osobně to přijde trošku jako alibismus. Nikdy to nikdo neprokázal a ani nevyvrátil a jak někdo začne svádět svoje pití na geny, tak to není dobrý. Od Tebe to Líbo beru, ty abstinuješ, ale jak se v tom začne vrtat někdo kdo pije, zavání to omlouváním si toho proč pije a víme jak to může dopadnout...
Karel Preisler
preisler-karel@seznam.cz
Gold Boarder
graphgraph

Stránka: 1...70717273747576...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter