Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...72737475767778...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 11 rok, 2 měsíce  
Geneticky jsou nám předávány veškeré informace pocházející od našich předků už od dávných dob, ale ne všechny se projeví. To co však spustí stejnou nemoc, agresivitu, introverzi, závislost atd. se nazývá epigenetický kód, ukrývající se unitř genetických řetězců. Spouštěčem epig. kódu je hlavně myšlení, jídlo i dýchání. Tyto dovednosti získáváme od narození. Tzn. že tak jak nás vychovávají rodiče, společnost, přátelé takové genetické informace se rozjíždí. Proto mají třeba generace lidiček stejnou diagnozu nemoci, způsob chování, trpí nadváhou atd.
Epigenetický kód je program, který je možné přepsat!
Standa
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
standa_t.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Marti, je to tak..uvidí sama jak jí to půjde
petrch

Jo,jo. Souhlasím s vámi. Určitě to v těch genech je, ale spíš jsem to myslel tak jak jste to tady popsali, že i když to člověk v genech má, neznamená to zákonitě že musí začít pít. Všem vám moc děkuji, tyto stránky beru jako super skupinovou terapii a nemusím nikam dojíždět. Chodil jsem na skupinu u Aklubu v Brně, ale minulý týden jsem docházku ukončil. Nějak jsem dospěl k tomu, že mi to nic nedává. Tady můžu kdykoliv požádat o radu a vždycky se někdo ozve. A hlavně jsou tu mezi námi lidičky, kteří už abstinují dlouho a jejich zkušenosti jsou alespoň pro mě k nezaplacení. Dík
Karel Preisler
preisler-karel@seznam.cz
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Místo: Brno, Jubilejní 23 62000 Narozeniny: 05/10

Petře, pozdravuj Joru.
Liba

Re: Chci se stát abstinentem Před 11 rok, 1 měsíc  
Geny za to můžou taky. Ale to je jedno. Teď je jen na nás, co s tím uděláme.
Justýna

Indisozice k závislosti mohou být dědičné.Ovšem tím bych věc neomlouvala,už vůbec ne pro sebe.Dítě v rodině alkoholika trpí stejně,možná i více jako partner.Vztahy v takovýchto rodinách časem onemocní,stejně jako onemocní všichni kolem.Dítě nemá žádný pozivní vzor,vznikají v něm rozpory,které nezpracované mohou dělat v životě problémy a spustit jeho pití.
Jana Mertosová

Ahoj, jsem tady - s kocovinou Včera jsem se nekontrolovatelně opila. Teď mám stavy, že se asi pose*u
Justýna

Justýno.Blahopřeji,že jsi doznala nekontrolované pití.Ted´ti zbávají dvě možnosti.Bud´se z toho posereš,nebo se na to vysereš.Někdy poučit se a přiznat může být ohromným krokem vpřed.Vydrž.Stavy pomalu odezní když se nenapiješ opět.
Jana Mertosová

No, dneska se z toho asi pose*u a zejtra se na pití vyse*u. V tom mám jasno. Ale mám strašné výčitky, co jsem to udělala.
Justýna

Aspoň něco z toho máš.Omluvit se tam,tomu komu jsi ublížila je taky cesta jak z výčitek ven.No omluvit se sama sobě to asi nejde ,ale odpustit si,že si pitím vlastně jen ubližuješ to jde.Ne?
Jana Mertosová

Stránka: 1...72737475767778...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter