Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...77787980818283...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 11 rok  
Pavle,víš na co jsem přišla,když jsem pila?Že jen plná láhev mne činí šťstnou.Když jsem z ní upila,už to nebylo ono.Protože už nebyla plná a blížil se problém,že budu muset obstarat další.No a na plnou jsem se dlouho dívat nevydržela.ŽE UŽ MÁM PROBLÉM?JSEM NEVIDĚLA!ŽE BYCH MĚLA PŘESTAT PÍT?TO JSEM TAKY NEVIDĚLA.JEN JSEM SI ŘÍKALA,ŽE JE TO BLBÉ,KDYŽ TO TAK CÍTÍM.ŽE UŽ JSEM BLBÁ Z VLASTNÍHO PITÍ?JSEM SI PŘIZNALA AŽ V LÉČEBNĚ.Teď se učím neplňovat sama sebe tím nejlepším,čím můžu.Čeho jsem schopna.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Pavli, ty jsi tady můj největší parťák... Máš to stejně jako já. Stejnej příběh, stejný pocity, někdy i stejná klopýtnutí... Žádnou pýchu necítím, na to se vykašli Prostě jedem a když se daří, vnímáme ty happy pocity z toho a to tady popisujeme. Já už jsem ok, depky odplynuly časem, vykřičník v mysli zůstal (a to je dobře). Děkuji ostatním za poslední příspěvky... Víte, co se mi minule stalo? Jsem venku, kamarádi a přítel si dávají pivo, já jsem řekla, že chci nealko pivo... Piju ho a najednou cítím, že mám náladu?! Říkám příteli - ty jsi mi vzal alko??? a on, že jo, že přece když všichni pijou na zahrádce... Tak říkám, super, moc díky... Najednou stranu lidi chtějí, abyste nepili, na druhou stranu nechtěj, abyste byli "nudní" a nebavili se. To se pak na to můžu vykašlat... No, nevykašlu, dělám to pro sebe. Alkohol na mě působí jak čistá depka do žil. Sklenička mě nepoloží, ale pokud si to hlídám, stejně mě to pobízí, že později to taky zvládnu a zse zvládnu a najednou nezvládnu a pak zase depky... Takže fakt vědomě nepiju, vyhýbám se zatím situací, kde bych pila (rozlučky např.), ale prostě pokušení je všude kolem a bohužel i v podobě nejbližších, kteří vám zároveň říkají, ať nepijete, nebo s vámi nebudou a sami vám to pak takhle nalejou nebo pijou sami, případně hulej trávu... To mě naštvalo... Ve finále ale chci říci, že se držím, hlídám a vždycky, když jsem to neuhlídala (to je naposled, jak jsem sem psala), mě to hodilo zpátky.
Justýna

Justy, on vůbec nechápe, protože není alkoholik, myslí to třeba dobře, vysvětli mu jasně, že fakt nemůžeš pít žádný alkohol, ať si to přečte i tady, zavolá na Al_anon, muselo tě to pěkně rozhodit.Začínají Velikonoce, to zase bude opilců, jen ať si dají, jim bude zle, nám ne!
Liba

Tvůj přítel by měl být kompletně seznámen co znamená být alkoholikem. Jeho "dobrý skutek" mohl pro tebe skončit fatálně, ale nechci malovat čerta na zeď. Brrr úplně mě zamrazilo, já se pro jistotu zahrádkám vyhýbám i nealko pivu. Na co lechtat pokušení. V nealku je taky minimum alko.
marti
Expert Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Úplně se ztotožňuji s tím, jak psala Just., že naši blízcí, přátelé, rodina na jednu stranu nás vyzývají ať přestaneme pít, ale na druhou str. je nám vyčítáno, že jsme nudní patroni, jako by jim naše střízlivost při různých oslavách atd. bila do očí, narušovala jejich veselí. Zatím jsem to vyřešila tak, že jsem si našla a hledám přátele mezi AA, mám komu zavolat, jít na kafe, čaj... Vzájemně si rozumíme a nemůže se stát, že by mě abst. alkoholik přemlouval k chlastu
marti
Expert Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Marti, i o tomto jsou AA.Zázemí,porozumění, abstinenti.....poznáš plno bezva lidí, co nepijí léta, mají hezký život, smějí se od srdce, ne díky chlastu....
Liba

Stando, do mého posledního napití jsem si na hlavu naházela hromadu hnoje - zase jsem to udělala, zase jsem selhala, zase jsem se chovala jako kráva. Včera jsem šla spát už v půl 8 a probrečela večer. Vím, že musím začít myslet pozitivně, protože já málokdy sama pila z dobré nálady, většinou v tom byla pořádná depka. Děti mám u ex a přemýšlím ,co budu celý dlouhý den dělat. No ale vydržela jsem to včera, vydržím nepít i des
Všem krásné svátky.
Petra

Just, já jsem v únoru řekla manželovi, že mám problém s alkoholem. Nechtěl tomu uvěřit a já po měsíci nepití, začala zase pomaličku sama. Dokonce jsme si spolu dali láhev vína, protože to přeci byla jen malá krize a já jsem ok, uchlácholila jsem ho. Teď jsem zase ulítla, opila se a opilosti mu vysypala vše, že jsem fakt v průseru. Za střízliva bych to neudělala, protože jsem srab, co chce stále mít ta zadní vrátka otevřená. Takže od něj mám 1000% podporu, dokonce zdvižený prst Moc ti držím palce, příteli to řekni úplně na rovinu, aby ti už nedělal takové rošťárny, jako posledně.
Petra

Díky Justýn ty můj taky, a o to víc mi záleží na tvým zdárným výsledku
Řeknu to takhle, když jsem přestávala tak stačilo říct manžovi - dnes mám prostě chuť a dám to, věděla jsem že ten den chce kalit taky, a všichni ví že nuda se mnou teda není, tak mě nechají že jo.
Jenže postupem času viděl že to není jen tak, a že na tom abych nepila mi opravdu záleží. Už jen tím že mi pořád říkal - už si zase na tom fóru jo. a já se nezlobte mu povídám už půl roku příběhy lidí. Takže i pitomec by věděl že na to něco asi fakt je. Taky čas ukáže co střízlivost s člověkem dokáže. Žádná nuda se nekoná, jen ten divný pocit mezi opilci, jenže tak to prostě je. Dám si Red Bull a je mi fajn....pokud je dobrá parta dá se unést. Pokud jsou tam pitomci, nebo vím že tahle akce mě může dostat na kolena, nejdu tam holt no .
Sice blbé, páč určitou muziku mám moc ráda a šla bych hned, ale ten první pocit - nechoď dnes ne. Prostě ve mě sílí, a já ho začala opravdu poslouchat.
Justýn vše bude dobré .
Zítra bacha na opité výtržníky....to bude zase v álejích nablito
Pavla 7

Ahoj všem Děkuji za podporu! No, máte pravdu. Na jednu stranu to je podmínka, ať nepiju a nejsem alkoholik a na druhou stranu, ať nejsem úplný nudný abstinent a mám pití pod kontrolou jak nějaký ukázkový konzument. To se netýká jen přítele, ale i ostatních lidí kolem, ať už to myslí se mnou dobře. Prostě spoustě lidí to nedojde, co pro mě znamená jedno porušení, ač se jedná o kontrolované pití v podobě dvou drinků, že pak si dám znova kontrolovaně a pak samozřejmě ulítnu a je to nekontrolovatelné a šup, kocovina, depka, výčitky... No a pak jsou lidi, kteří sami kalej jak o život, třeba každej den nevydrží bez pifka, víkendy total prokalený a prostě ty to mají tak - pojď se s námi vožrat. Já jsem nejspokojenější, když nepiju vůbec, mám pak čistou hlavu, je mi samotné ze mě dobře, sebevědomí je tam, kde má být a já prostě vím, že se nezahazuju žádným hnusem. Nealko pivo pro mě žádné pokušení není, vím, že obsahuje malé množství alkoholu, ale chtěla jsem ho jen výjimečně, ani mi nechutná, nevyhledávám ho. Dříve jsem ho pila, teď už ne. No, stejně jsem místo něj dostala alkoholické, že Jinak příteli jsem vše vysvětlovala už mnohokrát, já už se s ním ani o tom nechci, ani s nikým jiným (kromě vás ). Abstinuju si sama pro sebe a nechci pořád někomu vysvětlovat proč. Já se taky poloviny ostatních lidí kolem sebe neptám, proč chlastaj jak hovada. Jestli budu pít nebo nebude je stejně jen v mé moci Tak se všichni držte a děkuji za vyslechnutí Krásné Velikonoce bez alkoholu (stejně budou ty aleje poblitý od ostatních ).
Justýna

Stránka: 1...77787980818283...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter