Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...86878889909192...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 10 měsíce  
Jano abstinenční příznaky jsou fyzické příznaky nebo psychické příznaky.Pokračujícím pitím se začnou prolínat a kombinovat,takže prožíváš oba druhy-k tomu už přistupuje morální kocovina,kdy trpíš výčitkami a podobně.Jsi vlastně konfrontovaná se svým svědomím.Pokud vydržíš?Máš možnost odstupu a tím i zmapovat,kde je u tebe problém.Na tom můžeš pracovat s psychologem.Pokus se přeladit,dát svému dnu určitý řád,který mu bude dávat smysl a pracovat na tom,aby jsi ho splnila.Mně pomáhalo poslech hudby,úklid bytu,procházky,zacvičit si,zazpívat,tanec jen tak pro sebe.Voňavá koupel-jednoduše jsem se začala v té době hýčkat,protože mi došlo,že jsem si dlouhodobě pitím ubližovala.Hlavně nesedět netečně a nenechat pracovat myšlenky,které byly protichůdné.Dokázaly rychle zmást a už jsem pila ani nevěděla proč.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

A jak dlouho ti trvalo, než ses začla cejtit líp? Kdy to nejhorší odeznělo? Cítím se, jako by mě vevnitř tížilo tisíc šutrů
jana morisová

No jo holka, to je bažení po chlastu..Jak dlouho chlastáš, 15let? No tak přeci by si nechtěla bejt za 2 měsíce v cajku Léčba trvá 3 měsíce minimálně a 1. rok se je nutné zaměřit především na abstinenci, až poté je možné začít s jinými věcmi
petrch

Ty šutry co cítíš,je asi tvé svědomí,které tě tíží.Vyžaduje to trpělivost,kterou jsi ty,já a ostaní alkoholici ztratili.Používali jsme lék,který zabíral okamžitě a byl na všechno-tím je i trpělivost v prdeli-JE DŮLEŽITÉ SE ZNOVU ZAČÍT UČIT-TAK SE UČ A NEBREČ NAD ROZLITÝM MLÉKEM.UVIDÍŠ,ŽE BUDE LÍP.
Jana Mertosová

Seber se a jdi na AA!Tam vyřešíš víc, než tady psaním.
Liba

No já nebrečim, ani nechlastam 15 a už vůbec nečekam, že budu za měsíc dobrá Popisovala jsem hlavně svoje pocity, s dotazem, jestli někdo z vás zažil podobný úzkosti a jak dlouho mu trvalo se z toho dostat. Tot vše. Každopádně díky za rady a hezkej den
jana morisová

Mě ty stavy trvaly 6 dní a pak ty úzkosti najednou skončily jako když utne. Ale občas se to vrátí, na den dva. Pomáhá mi B-komplex a Magnezium, doktor mi doporučil brát každý den tabletu po dobu 2 měsíců. Samozeřjmě, když se do toho napiješ, tak začínáš znovu
Pavel DD
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Tak to jsi měl dobrý a rychle za sebou Já už trpim třetí tejden..
jana morisová

Neztrácej trpělivost a hlavně nevěš hlavu.Zatím stále bojuješ s alkoholem,sama se sebou.Není to špatné ani nejlepší řešení také ne.Je to vyčerpávající,znám to.Tím se cítíš hůř.Je dobře,že se držíš a nepiješ.Pokus si v klidu sednout,zamyslet se a na papír si napiš všechno na co si vzpomeneš,že ti alkohol dával.To bude všechno to,co jsi bez alkoholu nedokázala-pravděpodobně-to se budeš muset naučit v životě bez alkoholu,když budeš chtít,když poznáš,že ti na tom opravdu záleží.Na druhý papír si napiš všechno co jsi díky pití začala pomalu ztrácet,to co ti začal nenápadně brát,o co tě pití připravilo,můžeš si to i přepočítat kolik jsi za alkohol utratila,co sis za to mohla koupit,po čem toužíš,co sis odpírala at´máš na flašku.A přemýšlej u toho.Možná to pro tebe bude zajímavé zjištění,když budeš k sobě naprosto upřímná.To-co ti ještě zůstalo,to co ještě zatím máš?S tvým pokračujícím pitím budeš ztrácet též,jedno po druhém-až ti zůstane jen holý život-otázkou je jestli i malý kousek zdravého rozumu a síla k tomu abys mohla změnit.Dívej se kolem sebe,rozhlížej se otevřenýma očima.Možná uvidíš lidi bez domova,možná uvidíš lidské trosky,které přišly o všechno,už neumí žít,protože alkohol jim to nedovolí-stal se pro ně jediným zdrojem života,jediným potěšením-že i jejich vlastní záhubou?To už díky svojí nemoci vidět nemůžou.
Jana Mertosová

Zdravím, tak už se trochu polepšilo. Úzkost přichází spíš nárazově a mám pocit, že je způsobena spíš španým myšlením, které se budu muset odnaučit, než nedostatkem alkoholu. I když člověk nikdy neví Snažím se hodně běhat a cvičit, snad to bude úspěšné!
hezký den všem
jana mosová

Stránka: 1...86878889909192...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter