Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...96979899100101102...216
Dolů
Téma: Chci se stát abstinentem
**
Re: Chci se stát abstinentem Před 10 rok, 8 měsíce  
Moc dekuju... Je mi z nej opravdu smutno, moc. On nikdy neprizna, ze ma problem. A je fakt, ze mu vyhovovalo, kdyz jsem pila i ja. Jenze ja uz nechci. Ale bude to opravdu tezkej boj....
Snowflake

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Těžké to bude hlavně pro tebe.Nemáš berličku(alkohol)o kterou jsi se opírala do nedávna.Co takhle začlenit se do spol.AA?Můžeš mu pomoci jedině tím,že svoje rozhodnutí udržíš.Můžeš mu jít příkladem,že to jde.Za sebe to cítíš správně.Je to ovšem jen to jediné-rozhodnout se musí on sám-a to ty víš.Možná se kvůli tomu vaše cesty rozejdou.Zůstat sama pro tebe bude bolestivé.I když ted´jsi s ním,ale také sama.Pomoc přátel z AA,které bys tam našla by se ti hodila.Cesta abstinence je zpočátku hodně náročná,těžká a zrádná-i pro ty jedince,kteří jsou sami a nemusí řešit podobné problémy,které budeš řešit ty.
Jana Mertosová

Nebojuj, prohraješ.Jak s přítelem, tak z alkoholem, buď se smíříš s jeho pitím, sama se naučíš žít vedle alkoholu-ne alkoholika, to nejde.On bude jen horší.Opravdu najdi pomoc na AA.Najdeš ji.
Liba

Zatim nemyslim, ze potrebuju pomoc AA. Mam hodne lidi, kolem... Pratele, rodinu. S manzelem mame tri deti, jsme spolu temer dvacet let... Opravdu nejsem uzasna zena, ale snazim se byt dobra mama, hospodyne, partnerka. Zjevne mu to nestaci. A zjevne ten muj strizlivej pohled na nej udelal svoje... Vidim ho konecne takoveho jaky skutecne je. A nelibi se mi to. Mockrat jsem ho presvedcovala, ze bychom nemeli pit. Nikdy na to neslysel a nikdy mi nebyl oporou, takze co se vlastne divim. Ale dnes poprve jsem mu rekla, ze za sve piti je zodpovedny jen a jen on a ja mu slouzim jako vyborna omluvenka pro jeho slabost. A ze pokud je se mnou tak nestastny, ze musi denne pit, tak ze spolu nemusime zit...
Snowflake

Ted me napada, jestli nemam vlastne nejvetsi problem se svym muzem...
Snowflake

Nespěchej,čím déle budeš střízlivá-tím víc se ti začnou otevírat oči až uvidíš celou pravdu.Ta ti bude dávat odpovědi na všechno,co se ti ted´honí hlavou.Myslím,že tvůj manžel má největší strach právě z toho.I kdyby jsi nepila,tak by ti časem růžové brýle přestaly fungovat.
Jana Mertosová

Kolik lidí kolem tebe jsou uzdravení alkoholici nebo lidé, kteří svůj problém s alkoholem trvale vyřešili? Kdo z nich ti asi opravdu může ukázat správný směr? Ano každý ti řekne co si myslí, že máš dělat a co někde slyšel...Nestačí přestat pít a čekat že vše odezní a všichni budou happy. Tak to nefunguje. Vždyť to co nás přivádí k pití je náš způsob života. Jsme nespokojení, popudliví, neklidní dokud si znovu nezačneme lhát: Tentokrát si můžu dát...
Standa
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
standa_t.

Stando nevím co to je trvale vyléčili a uzdravení alkoholici-ti o sobě hovoří ze záhrobí?Já jsem a zůstanu trvale nemocná alkoholička.Poprvé,že jsem uzdravená mne napadlo po mé první léčbě.Podruhé po 9letech,po svatbě syna.Kdo jen takto začne myslet je totální blb,který lže sám sobě a jiným.Vím o čem mluvím-já se tím blbem stala hned 2x.Ty já a všichni ostatní(tam patří i členové AA)trpíme NEVYLÉČITELNOU,PROGRESIVNÍ A SMRTELNOU NEMOCÍ.Jsou lidé,kteří to dokázali-promluvit o tom mohl už jen někdo jiný.Mrtvý mluvit nedokáže!
Jana Mertosová

Jen jediný účinný lék je trvalá abstinence-O KTEROU VŠICHNI USILUJEME.Věřit tomu,že jsem vyléčená,že jsem za vodou,že mi nic nehrozí,že už jsem udělala všechno?Je stejné jako postavit se na úroven´samotného Boha-následný pád je velice drsný!!!
Jana Mertosová

Jani můžeš si přečíst druhý odstavec str. 96 knihy AA. Ano nejsem vyléčený. Jsem, ale trvale uzdravený.
Standa
Gold Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
standa_t.

Stránka: 1...96979899100101102...216
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter