Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12
Dolů
Téma: stav
stav Před 10 rok, 10 měsíce  
Zdravím , som na tomto fóre nový , mám velky proble s alkoholom -som si toho vedomý a neviem s tým sám pravdepodobne bojovať . Studujem aplikovanú matematiku v Cechách , studiom sa dá zvládať , jediný problém ktorý sa vyskytuje a kvoli ktoremu som bol nuteny studium na rok prerusiť je chlast ... minuly semmester som sa ako-tak drzal , teraz ako zacali prvve dva tyzdnne , tak to bola katastrofa , dokopy zo 14 dní som 7 prepil nechodil povacsine do skoly aj ked snazim sa aj s opicou tam ísť ale ide to len ťažko , a teraz prišlo vystriezvenie , neskutočný duševný nepokoj a nesúlad , nikde mi nie je dobre , vonku nechcem ísť potim sa , zimnice teplo naraz , žaludočne problemy , no neskutočne hnusný stav a nemam ho samozrejme prvykrat trva to rozne podla množstva chlastu od 2 do 10 dní.... najvacsi strach mam z toho ze viem ze na tu skolu mam ale tiez viem ze neviem sam bojovať s chlastom lebo viem ze teraz na abstaku si poviem ze si uz nevipijem ale uz teraz viem ze to tak nebude ... prejdu abstinencne priznaky a dostanem chuta najma po celom dni v skole po vycerpani...poviem si idem na jedno... potom becherovka dalsie atd... ja potrebujem z toho von , sam to nedavam , neviem ako si upraviť myslenie liečiť sa ísť nechcem bol by som vdačny za každú cennú raduuu:)
Stavy

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Re: stav Před 10 rok, 10 měsíce  
Jseš si vědomý,že to jsou abstinenční příznaky,které prožíváš.Počítej s tím-pokud budeš pokračovat s pitím i tvé příznaky se budou zhoršovat a odeznívat mnohem delší dobu.Máš na výběr.Opět požádat školu o přerušení studia a začít se sebou něco DOOPRAVDY dělat.Tím myslím zcela vážně komlexní protialkoholní léčbu s doživotním doléčováním(AA,podpůrné skupiny,terapeutické skupiny pro závislé,spolupráce s psychiatrem s AT problematikou.Další možnost pokračovat ve studiu do té doby,než tě vyhodí-pravděpodobnost,že to dáš SÁM bez pití je velice malá.Nebo se upiješ.Máš na vybranou.
Jana Mertosová

Už ma to pomaly prechádza , tieto stavy su niečo najhoršie čo som kedy v živote zažil,mozog je ešte oslabený spí sa zle , ale pomaly sa revitalizuje , dnes vecer budem o.k , uvedomujem si to aký je alkohol hnusný jed -tvrdá droga , som naspať v škole , mám všetky skúšky , a idem pokračovať ...makať...Nikdy som nepil sám , tak ma to nebaví , vždy s niekym , ale v spoločnosti som pil najviac...kvoli stavu ..až som sa prepracoval skoro do komatoveho stavu, a zohnal som si antabus , ktory budem brať každy den polku , takže alk nehrozí , zatial citim nechutenstvo , viem že craving pride a idem s nim bojovať , som pripraveny na dlhy boj lebo takto si svoj život nepredstavujem ...
Stavy

Nebojuj, přijmi to, že alkohol je silnější než ty,uč se vedle něj žít, v tom ti pomůžou AA.Jistě je někde poblíž bydliště máš, zajdi tam.A zachraň se.
Liba

Přeju ti,abys to zvládl.JÁ SAMA JSEM POTŘEBOVALA POMOC.I DNES SE NAJDOU CHVÍLE,KDY JI POTŘEBUJU OD JINÝCH LIDÍ.JSEM VDĚČNÁ,ŽE UŽ POMOC DOKÁŽU VYHLEDAT,POŽÁDAT O NI,A TÉŽ PŘIJMOUT.
Jana Mertosová

Existuje i jiná cesta než ti radí Líba. Je to tzv. harm reduction přístup, který je zavedený např. v USA a začíná se zkoušet i tady, i když velmi pozvolna. Pokud umíš anglicky, najdeš o tom na internetu spoustu zajímavých a užitečných informací. Já sám mám s alkoholem problém (student-doktorand) a dnes v noci jsem jejich stránky objevil a jsem nadšen. Harm reduction přístup netvrdí, že je nutná úplná abstinence a alkohol je silnější a blablabla, ale naučí tě postupům, jak minimalizovat škody způsobené alkoholem. Cílem je pít s mírou, dá se to naučit. Někomu třeba vyhovuje úplná abstinence, ale není to pravidlo a jediná cesta.Není pravda, že neexistuje kontrolované pití. Sám musíš přijít na to, co je pro tebe nejlepší a co chceš. Líba a jiní to tady budou vyvracet, ale s tím se tak nějak počítá. Napiš, jak se daří. Držím palce.
Luděk

..nevím, jestli tohle je cesta právě pro mě,ale by se mi líbila..
Anděla
Anděla noci probděla
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/29

Mně by se taky líbila, tak to zkouším, no uvidíme..
Luděk

Luděk

Neznám žádného alkoholika,který by proměnil své bezuzdné pití na kontrolované.Pokud se tak stalo,nebyl to alkoholik,ale pijan.A to je diametrální rozdíl.
ha13

Stránka: 12
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter