Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...20212223242526...75
Dolů
Téma: Končím s alkoholem
*
Re: Končím s alkoholem Před 9 rok, 5 měsíce  
stopka,no já nevím.V letě to bylo teda mnohem horší.Ale jsem ještě nevěděla, že to není dobrý.To jsem chodila každý víkend skoro.Ale teda ne jenom pít.Můj cíl byl jít se pobavit.Letní zabavy,tancovani a tak.Jenomže s tím alkoholem to vždycky pak dopadlo desně.Nedocházelo mi že bych u toho neměla pít.Jenomže to k tomu tak nějak patřilo.No a než sem to začala brát fakt jako problem tak to ještě chvíli trvalo.Naposledy když sem se opila tak už sem si předtím trochu uvědomila, že to nemusí dopadnout dobře.Ale nějak sem se na to vykašlala.Nesnažila jsem se...A ted bych se kvůli rodině a sobě chtěla začít snažit tohle změnit...Ikdyby měla přijít nějaká těžká životní situace, tak to nerešit chlastem.Tím se vlastně nic nevyreší.Hlavně abych si to uvědomila vždycky včas.A nezahrávala si, jako naposledy.Ikdyž mě to v tu danou situaci laká, tak prostě si říct ne.A pamatovat si ty stavy a ostudy už napořád...Chtěla bych přijít na to jak se už vážně nikdy v životě neopit... To mě asi nikdo neřekne.
Marta
Junior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Marta, ale samozrejme, ze ti to povieme. A je to predsa take jednoduche, nikdy sa uz neopijes, pokial sa uz nikdy nenapijes alkoholu.

A pokial sa napijes, opijes sa skoro vzdy. Viem o com pisem, kedze ty si dost podobny pripad ako som bola ja.

Tiez som nemala potrebu pit casto, ale akonahle som si nieco dala, ci uz na oslave, v bare, na diske, tak to dopadlo skoro vzdy ako u teba, liala som to do seba ako vodu a tie hanby tiez boli katastrofalne.

Len casom sa aj tie intervaly skracovali a pokial by som to vcas nestopla, tak by som uz casom urcite pila denne.

My kvartali mame podla mna jednu vyhodu a to, ze sme zvyknuti aj dlhy cas nepit a nerobi nam to problemy, preto dokazeme lahsie zvladnut abstinenciu aj bez liecenia. Ale nevyhodou nas kvartalov je, ze pokial pit zacneme, spijeme sa tak, ze nasledky, kocoviny a hanby su naozaj velmi drasticke.

Vies ja ta chapem velmi dobre, clovek nepije, je v pohode a odrazu pride nejaka akcia a to neuveritelne nutkanie dat si. Ja som v tie dni co som vedela, ze sa bude pit, mala uz od rana take motyliky v bruchu, ale aj strach, ze co zas vyvediem...ale ta tuzba napit sa bola vacsia ako strach z nasledkov.

Ked dokazes ovladnut tu tuzbu a v tieto vyhrotene situacie sa nenapijes, tak potom to uz bude stale lahsie a lahsie. Najtazsie su tie zaciatky.
Kira
Expert Boarder
graphgraph

Kiro, kdyby tu byla možnost "lajků", máš jich ode mne tisíc. Dokážeš to tak přehledně, smysluplně popsat a dáváš naději i téměř jistotu, že to opravdu jde. Dík
JanaK
Gold Boarder
graphgraph

Jani, diky moc. Ale pisem len to co citim, a s cim mam skusenosti.
Ja by som tak rada pomohla kazdemu, kto s alkoholom bojuje, ale viem, ze to nejde, snazim sa teda aspon dat nadej, ze to ide, ale treba zabojovat, lebo bez boja to nejde.
Ja verim, ze to Marta da. Ona podla mna na to ide dobre. Predtym si neuvedomovala, ze ma problem s alkohlom, len bola nestastna, ze preco sa tak opija a nici si zivot. Teraz zacala ten problem skumat, ide viac do hlbky a uz uvazuje aj nad spustacmi svojho pitia, takze pokial sa nauci ovladat tu tuzbu napit sa vo vyhrotenych situaciach, ma velku sancu, ze to dokaze.
Kira
Expert Boarder
graphgraph

Marta píše: No...CHapeš.A to co jsi mi poslal tak to mě moc nezajímá.Mě spíš zajímají ti kvartalní.To je taky problém, když u toho dělá člověk prostě ostudy.At je to 1 za měsíc nebo za rok.Je to problem....A dík, že si myslíš že to píšu jako opilá no.Tak je mi 20let, jsem na mateřské.Nee na vysoke.

Ano, teď už jsem to pochopil O.K.
Mnoho zdaru
ladis
Platinum Boarder
graphgraph

Kira, děkuji že mi Věříš. Měla jsem to úplne stejne jako ty . Skoro nikdy to nedopadlo dobře.Ostudy a nasledne pomluvi, ktere stále trvají... Ztratila jsem i kamaráda, který se mi rád se vším svěřoval a věřil mi. To mě strasne mrzí.Jeste než sem začala pit. Napsala jsem kámošovi ze z toho mám strach co zase vyvedu. No a byla jsem asi 3x v noci zvonit k němu domu.Bydlel ještě u rodiny se kterou jsem úplne na šrot mluvila. On tam samozřejme nebyl ani jednou...Jen odpoledne mi slusne řečeno napsal že sem skončila...Hodnekrat jsem se mu omluvila a probrecela snad celý den . Nevěděla jsem co mu mám říct.Aby mě pochopil.A nevím to do ted. Strasne mě to trápí. Takova ostuda. A ty lidi co si o me musí myslet. Já to ani nechci vidět. Po vesnici o mě říkají že jdu prý s kazdym. Což uz mě úplne dorazilo.Ale opila jsem i manželovi zahybala. Šílene se za sebe stydím. A vždycky když se někde mluvi o nevernych ženách, tak jen koukám do země a říkam si, ať mě někdo zabije...Vždycky to bude moje minulost. Moje zkazena minulost.Obcas když na to všechno pomyslím, nechce se mi tady na tom světe byt.Je mi to všechno lito.Ublizila jsem hlavně sama sobe.
Marta
Junior Boarder
graphgraph

Marti, na minulost se vykasli.Myslim ze vsichni tady bychom si mohli vypravet a tech hrichu...na to by nestacil celej tenhle web :)Koukat co bude dal a snazit se zit tak, abychom byli spokojeni.Coz nam s chlastem proste nejde...
Martin
Fresh Boarder
graphgraph

Mila Marta, Martin ma pravdu. Som presvedcena o tom, ze keby sme tu vsetci popisali co vsetko sme sa navyvadzali pod vplyvom alkoholu, tak by padol aj tento server

Kazdy sme to zazil a presiel si tym. Tymi hanbami, vycitkami svedomia a aj tak sme v piti pokracovali. Ja som kvoli alkoholu prisla o svoju prvu velku lasku, tiez som ho podviedla, samozrejme som si to vobec nepamatala a za triezva by som to nikdy nespravila. Tiez som sa vtedy chcela kvoli tomu zabit. Ale ver mi, ze vsetko casom preboli. Teraz mi to uz pride absurdne, ze som vtedy uvazovala takto.

A kolkym ludom som vyzvanala ja..To je len to najmensie co som navyvadzala. Ja viem, te teraz ti to vsetko pripada ako koniec sveta a myslis si, ze sa to s tebou potiahne cely zivot. Ale ver mi, ze nie. Ty si v podstate este dieta, aj ked uz mas svoje dietatko a ja mam raz tolko rokov co ty, takze aj trochu viac zivotnych skusenosti

A jedno ti mozem garantovat, na toto vsetko sa casom zabudne. Pribudnu nove veci o ktorych budu moct ludia klebetit a na tvoje hrechy si uz nikto ani nespomenie.

Dolezite je pozerat sa do buducnosti, si mlada a zdrava, mas zdrave dieta, dobreho manzela, ktory stoji pri tebe, mas cely zivot este pred sebou a na tom musis stavat. A ver mi, ze ked prestanes pit a prestanes vyvadziat tieto psie kusy aj ludia si uvedomia, ze to si nebola ty, ale chlast.

Ich komunikacia bude prebiehat asi tatko:
"Jaj to je ta Marta, co ide s kazdym?" a odpoved " Ale co trepes, to bolo uz davno, ked este pijavala. Teraz je to uplne iny clovek a perfektna holka. Fakt spravila vedlmi dobre, ze prestala uplne pit. Bolo by jej naozaj skoda."
Kira
Expert Boarder
graphgraph

Kira, jsem ráda že v tom všem nejsem sama a ze jsem Te přes tento web poznala.Doufam a věřim ze to zvládnu a nebudu utíkat od reality tímto způsobem.Je sice potřeba na chvíli vypnout , ale mnohem lepší je napsat mym dobrym kamarádkám a sednout na kafe. To stejný i Prace. Bala jsem se ze to nezvládnu. Ale jsem moc ráda že jsem si ji našla . Baví me a jdu mezi lidi a ještě si přivydělam nějakou tu korunu k mateřské.S malym je zase silena sranda. Je hrozne hodnouckej...Je mi uplne jasný že kdybych mela zase pit. Přijdu o tohle všechno co mám. A to Já vázne nechci.Musim se snažit . Jinak to prostě nejde. Celej život si na to člověk musí už dát bacha.Nebo konec...Děkuji ještě jednou Kira. A i ostatním. Ze me v tom nenechali . doufám že sem uz budu psát samé pozitivní výsledky.
Marta
Junior Boarder
graphgraph

Dnes 1. den čistý a rozjíždím nový boj. První léčení ambulantně s antabusem, sice jsem tam nechodil celý rok jak radili odborníci, ale jednoho dne jsem si prostě uvědomil, že už A nepotřebuji a je mi dobře bez chlastu. Trvalo to více jak 2 roky, pak jsem se k tomu opět vrátil, několik měsíců pití a průšvihů, pak zas pár měsíců čistý a pak zas recidiva. Má to čím dál tím horší průběhy, ostudy, kocoviny, deprese... Chci to zvládnout bez odborné pomoci. Držím vám všem palce, ať už bojujete s odborníky nebo sami!
Carlos Carlos
Fresh Boarder
graphgraph

Stránka: 1...20212223242526...75
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter