|
Re: Končím s alkoholem Před 8 rok, 12 měsíce
|
|
Allie, jde to. Ja to 2x vydrzel 3 mesice, ted po treti je jsou to 4mesice (dnes presne). Po tech cca 2-3 mesicich vzdy vyprselo pocatecni euforie z nepiti - takove to 'jeee ono to jde a ani to neni tak tezke. Tolik energie a casu na vsechny ty veci'. A pak cvak a bylo to v hajzlu. Tak uvidime, zda jsem to vzal na po treti za ten spravny konec  . Drzim palce, at jde i na dale tak dobre. M.
|
|
MichalB
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
|
|
|
Toho cvaknutí v hlavě se bojím nejvíc... Zatím vím, že dát si trochu- jen sklenku, tak bych byla nervní jak pes a ožrat se, tak by mi bylo zle, takovou prostou logikou se držím. Dřív bylo logické úplně něco jiného- je pátek pijou všichni, je zima, tak na zahřátí, budu uklízet, tak ať to jde líp od ruky, jsem ve stresu, tak na uklidnění, udělám si hezký večer, k tomu sklenka patří, je škaredě, tak co doma jinýho, je v akci, tak koupim pro příležitost, 365 zdůvodnění vlastního selhání.... Teď přemýšlím, jestli to ještě jde zachranit a kam jsem to vlastně svůj život posunula. Nezkazila jsem jedinému dítěti dětství? A sobě život? A budu schopná ještě žít normálně? A co je to normálně?
|
|
Allie
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
|
|
Allie,
nezúfaj; AA-čkári Ti otvoria oči, uši aj srdce.
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
|
|
|
Žiť normálne = prehlušiť nezmyselnosť života každodennými povinnosťami, deťmi, zavretím sa v mikrokozme vlastnej rodiny. Ignorovať čo sa vo svete deje a kam veci smerujú.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Žilinčan, píšeš:
Žiť...
...Ignorovať čo sa vo svete deje a kam veci smerujú.
...úplne stačí ignorovať alkohol a jeho deriváty.
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
|
|
|
Michale, držte se, teď už jistě víte, že po těch pár měsících si dát jednou znamená ztrátu celého snažení. Tak to vydržte. Já to taky předtím několikrát vydržel pár měsíců a pak jsem se nechal přemluvit a bylo to všechno v pytli. Takže teď prostě vůbec nic, ani nealko pivo. Taky mi hodně pomáhá, že jsem všude mezi přáteli rozhlásil, že končím úplně s veškerým alkoholem a musel bych se stydět před nimi i před sebou samým, že jsem nevydržel.
|
|
C 5
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
|
|
|
Allie, vydržte, držím vám palce.
|
|
C 5
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Re: Končím s alkoholem Před 8 rok, 11 měsíce
|
|
|
Děkuju. Držím palce i vám všem. Jako motivaci jsem se rozhodla, že dceři našetřím na pobyt v zahraničí. Když jsem si tak letmo spočítala, kolik peněz jsem každý měsíc utratila za chlast, tak by v létě mohla jet... Když neselžu...
Možná takový můj vlastní odpustek. Myslím, že se má se mnou docela dobře, ale máme k sobě hodně blízko a poslední dobou už tušila, ze s tím chlastem není něco v pořádku. Nemá rada, když piju ve společnosti a to chudak ani netuši, kolik jsem toho vychlastala potajmu...
Tak ať už je ten smysl zivota jakýkoliv nebo ať není žádný, teď se chci soustředit na ni, třeba se časem objeví i nějaký další cíl...
Znovnu jsem včera pročítala to moře zpovědí dětí alkoholiků, tohle nepřeju nikomu, co prožili a pokusím se udělat vše pro to, aby tohle nemusela prožívat moje dcera..
|
|
Allie
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
|
|
|
vyborne Allie aj ja som to citala a plakala pritom ale aj tak som sa spravala rovnako ako moji rodicia.treba mat nejaky ten ciel
|
|
katarina
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
|
|
|
Chci přítele přesvědčit, že bychom od Nového roku přestali pít. Poradíte někdo, jak mu to mám říct, aby do toho šel?
|
|
|
|
|
|
|