Ahoj.
Všem moc děkuji za odpovědi. Vzhledem k tomu, že jsem dost unavený z práce, tak jsem neměl kdy dřív sílu zareagovat.
Renča:
Děkuji, s bylinkami jsem se seznámil už dřív a vyzkoušel jsem jak třezalku, tak i meduňku na uklidnění. I ostatní bylinky jsem se snažil používat, ale nebyl jsem příliš přesvědčený o tom, že mi to určitě pomáhá. Za dob pití mi na žaludek pomáhal heřmánek, ale problémy se žaludkem (musím zaklepat) nyní nepociťuji. Bylinky tedy určitě vliv na zdraví mají, mě to ale nestačilo, potřeboval jsem pocítit větší účinek. I proto jsem asi sáhl spíše po syntetických preparátech (doplňcích stravy) i když i to má sví pozitivní ohlasy a i kritiku. Za tu dobu co jsem psal první příspěvek jsem však zjistil, že mi opravdu hodně chyběl hořčík. Mám dost náročnou fyzickou práci (i 20km denní chůze) a bylo mi poslední dobou hůře a hůře. Až jsem si vzpomněl, že jsem dřív po sportování baštil rozpustné magnezium. (děkuji za připomenutí). Po nákupu hořčíku z lékárny jsem se vrátil do klidu a cítím se psychicky zase relativně v pohodě.
Alkohol problémy neřeší a jsou i s ním i bez něj, to je nám všem co nepijeme jasné, jen se snažím hledat řešení právě mimo alkohol, protože alkoholu nedávám už šanci. Zklamal mě na celý život.
Sflower:
Souhlasím s tebou. Jen chemie na to nestačí. Musím ale podle vlastní zkušenosti říct, že na sobě cítím, že kvůli pití má moje tělo nyní problém vytáhnout z potravin vše tak důkladně, jako kdybych nikdy nepil a tak se snažím tělu dopomoct, než bude zase schopné vystačit si s tím, co normálně sním. Teď si ujíždím vlastně pouze na horčíku a bkomplexu, někdy to říznu vitaminem c a pokud vím, že mám před sebou velký fyzický výkon tak si ty tři polknu najednou a zapiji. Samozřejmě musím zmínit i kávu a občasné cigáro (elektriku).
Reminiscence:
Děkuji. Nemohu se dočkat, až se oteplí a budu moct chodit trochu do přírody na delší procházky. Velkoměstské panelové sídliště je sebe trýznění a to nemluvím o práci, kde je to jako stát ve státě.
Fenix1:
Děkuji. A víš co? Díky za připomenutí. Možná, že by se mi mohla hodit do práce, kde mám problém s náladami největší. Je potřeba se dost přetvařovat a dost mě to vysiluje, tak zkusím do termosky třezalku. Jak to bude působit.
Fenixi, tak to je určitě dobrý plán. Mám za sebou něco podobného, tématicky zaměřené knížky na alkohol. Filmy, dokumenty, apod. Sem tam do nich zabrouzdám, ale pak se zase od toho tématu odpojím a na alkohol prakticky nemyslím. Určitě to teď bude trochu těžší, když je venku hezky a potkám třeba zahrádku. Tuhle jsem šel opravdu zmordovaný z práce a po cestě jsem viděl jednoho pána, který byl ke mě zády. Jakmile jsem k němu došel, ... otočil se a v ruce měl úplně plný půllitr čerstvě načepovaného piva a začal z něho pít a přitom se koukal na mě. Jak kdyby věděl, že nepiji a mám na něj chuť. V tu chvíli jsem mu záviděl

. Ale jen do chvíle, než jsem ho minul, udělal jsem dalších 100 metrů směrem domů a viděl jiného pána, zřejmě důchodce, jak se motá a jest sotva dojít domů. Doma jsem si dal Tonic, jídlo a vyspal se z toho. Ještě druhý den jsem si vzpomněl na ten jeho pohled s pivkem (bylo to jak z reklamy) a i teď jsem si ještě vzpomněl co píšu tyto řádky. Už mu ale nezávidím. Protože je tam i teď a to pivo pije od rána, je to pěknej kapák a vlastně mu už ani nechutná. Atd. Atd. Odběhl jsem od tématu, ale ...
Další cesta vede úzkou cestičkou a to směrem k víře. Ale o tom až zase třeba později.
Děkuji za další reakce a budu se těšit.
A přeji všem hezké střízlivé dny a pevné odhodlání k tomu zůstat vzhůru a jít si za svým.