Re: Nějaký čas nepiju a jde to dobře Před 13 rok, 10 měsíce
|
|
A Andrejko,
udělala si úžasný pokrok a mám radost i za tebe.
A vydrž,máš skvělé dětičky a ty jsi určitě též skvělá mamina.
Držím palečky.
|
|
Bludička
|
|
|
|
|
Byli to vosy, Bludi, zůstala jedna poletovat zde, uvidíme jestli tu ještě je, nemohla jsem jí dohnat.Sny alkoholické mívám i nyní, už jsou lehčí, první byly síla, málem mně dohnaly k recidivě!Psala jsem to tu někde,
|
|
Liba
|
|
|
|
|
ahoj všichni,dnes jsem zde poprvé a přiznám se,že jsem nečetla vše podrobně,nic méně vidím,že se zde schází lidi co přestali pít..já jsem přestala taky..je to už dva týdny co jsem čistá a je mi dobře.Vyburcovali mě k tomuto kroku lidi na netu. Najděte si ve vyhledavači odkaz na alkohol pak podtitulek alkohol v krvi a pak je tam rubrika odbourávání alkoholu v krvi diskuze..tam si píšeme.Já jsem byla u psychiatra aby mi pomohl,dal mi léky na potlačení chuti na chlast,které ale už neberu,protože uspávali ale jinak to šlo celkem samo a dobře.Beru antabus,raději,abych do toho znovu nespadla. To je zatím o mě všechno těším se na vás abstinující a zítra se tu zase stavím.Všem vám přeju moc sil a pevné vůle,protože kdo neví co je chlast za hrůzu,ten to nepochopí
|
|
Miluna
|
|
|
|
|
Ahojte,
taaaak
Před maturiťákem jsem stihla AA a to mi neuvěřitelně pomohlo.. Fakt hodně moc.. Z AA jsem šla na sraz se spolužákama a.....
Maturiťák byl naprosto skvělej..! ! Na začátku u přípitku jsem řekla, že nepiju - beru antibiotika.. Sice mě pak v průběhu lákali na panáka, ale v té době jsem už byla za vodou..
Bylo to super, užila jsem si to, bez chlastu i bez jiných drog.. Jsem šťastná
a.. jsem na sebe nějak tak hrdá, že jsem to dala..
|
|
Ivana
|
|
|
|
|
Tak to je skvělý,ono tě to posílí psychicky,že jsi to zvládla.Jen je otrava,pořád vysvětlovat,proč nepiješ.Já mám kamarády,kteří to vědí,to je v pohodě,ale jinak jseš všude divná,že nepiješ.Já mám výmluvu,že řídím,což je pravda,ale stejně nemůže někdo pochopit,že se bavím i bez pití.Slyšela jsem teď dobrý názor na alkohol "sociální lubrikant".Do hospody zas tak často nechodím,ale zase se nehodlám zavřít doma,jenom kvůli tomu,že nepiju alkohol.Ale jsi dobrá,tohle byla fakt těžká zatěžkávající zkouška.Nevím,za kolik byla maturita,ale z maturiťáku za 1 !!!!!
|
|
Anna
|
|
|
|
|
maturita byla s trojkama ze všeho... Máte pravdu, že tohle mě hodně psychicky vyzdvihlo... Kdybych to nezvládla, tak bych se taaaaaaaaak nenáviděla - ZASE..!
Jo, je na nic říkat, že si nedáte.. pořád, dokola..
A jak to jde u Vás? 
|
|
Ivana
|
|
|
|
|
Asi bych mohla být věkem tvoje matka,ale můžeš mi klidně tykat.No jde to.Já to mám tak,že jsem se naučila pojmout život tak,že každý den je něco blbě a něco dobře.Je to ták jednoduchý,ale dřív jsem to neuměla.Ono to zní jednoduše,ale měla jsem v sobě hodně bolesti z dětství,které jsem nedokázala pochopit a hlavně už nechat být a i když jsem prožívala naprosté štěstí s rodinou,dětmi,tak mi to tam pořád skákalo.A když přišly opravdové problémy,tak jsem je neuměla řešit a velmi rychle jsem si je zvykla "řešit" alkoholem.Asi jsi četla mé příspěvky - 3 roky pití - léčebna a teď 2,5 roku abstinuji.Čím dál víc si uvědomuju,že nestačí jen nepít,ale člověk by měl přijít na to proč,změnit své chování,nechat to špatné a bolestné z minulosti být a soustředit se na to co je teď.Je pro tebe naprosto důležité,promiň mentoruju jako matka,ale je prostě dobře,že jsi se rozhodla chodit na AA.Já jsem se mnohokrát pokoušela přestat sama a nešlo to.Kam se hlásíš na vysokou ? Ještě mě napadlo,že jsem dřív moc nevnímala lidi,kteří nepijí,ale z důvodu jako my,ale tak nějak přišli na to,že se dá bavit i bez alkoholu,tak to prostě tak ber.Ne jako stigma,ale výhodu.
|
|
Anna
|
|
|
|
|
Jo o tom, jak jste psala - léčebna abstinence jsem četla...
Já jsem teď asi šťastná.. ráno jsem zjistila, že mě přijali na 2. fakultu, takže v pondělí jdu ohledně toho, jestli to půjde nějak zkombinovat - krajinářství a pozemkové úpravy... Chtěla bych zkusit oboje, možná to je moc, ale nějak tak mám pocit, že si toho potřebuju nabrat na sebe hodně, abych po prázninách dál nechlastala...
AA mi fakt pomáhá... Budu tam chodit... CHCI tam chodit...
Na terapii, na kterou chodím už skoro rok se snažím nějak tak diskutovat o tom PROČ jsem pila..
Předtím, když jsem jednou na nějaké akci nepila (ani už nevím proč), pak jsem nechápala jak se s náma může bavit - být někdo střízlivý mezi bandou opilců.. nerozumněla jsem tomu..
|
|
Ivana
|
|
|
|
|
Ty dvě vysoký najednou,proč ne.Mluvím z osobní zkušenosti.Můj nejstarší syn taky studuje dvě najednou a naprosto v pohodě.A to nemá vůbec podobný obory.Někdy se trochu překrývají přednášky,někdy tak je od rána do večera,ale jde to.Jenom si dej pozor,aby jsi se taky naučila odpočívat.Ale co,když tě to bude naplňovat a budeš spokojená,tak proč ne.V pohodě do toho jdi.Nechat jedný můžeš vždycky a pak by tě třeba mrzelo,že jsi to nezkusila.No a s tím bavením,ono to jde,ale spíš s lidmi,s kterýma si máš pochopiteně co říct a nespojuje vás jen hospoda.Ale zase je pravda,že když tam někdo pije víc,tak vidíš jak ho to změní,že "plácá nesmysly".Nedávno jsme byli u známých,kde ona dokázala vypít za poměrně krátkou dobu,poměrně hodně vína.Já nikoho neodsuzuju,nesoudím,tak to rozhodně ne,ale když vidíš jak se ti fajn holka mění před očima,tak vidíš sama sebe.Samozřejmě není dobře chodit někam,kde se pije hodně,ale podle mě je důležité naučit se vedle alkoholu žít a ne najednou dělat.že neexistuje.Ale někdy je to hrozné,ale je to zrcadlo,co s náma taky alkohol dělal.
|
|
Anna
|
|
|
|
|
Právě ty školy chci zkusit obě, kdyžtak nějakou přeruším... Teď jde o to, to nějak zkusit spíchnout dohromady...
to "zrcadlo"..  je šílený.. a fakt je divný vidět teď střízlivýma očima lidi jak pijou a jak ten chlast stoupá do hlavy a oni se mění...
|
|
Ivana
|
|
|
|