Re: Nějaký čas nepiju a jde to dobře Před 13 rok, 9 měsíce
|
|
Ivi,je moc dobře,že chodíš k terapeutce,protože se v tom motáš jako kdysi já.Taky jsem nechápala,že mě to matka může dělat,že nechápe jak to bolí,nemyslím jen fyzicky.Taky jsem nechápala tu lhostejnost,nechápu to doteď.Někdy mám pocit,že jsem velkou část dětství probrečela na záchodě.A postupně jsem měla pocity jako ty.Ta špatná,ta neschopná.A to se mnou táhlo celý život.Ano měla jsem svoji rodinu,děti,ale ten pocit nezmizel.Já jsem tady psala,že je potřeba najít ty příčiny pití.Ale nymyslím ty momentální,jako je třeba samota,rozchod,finanční problémy.To jsou problémy ,které život přináší,ale jde o to jak se s nimi vyrovnáme.Pokud jsme nenašli to zázemí,pocit jistoty,sebevědomí....tak pak stačí menší či větší problém a my tu situaci neustojíme.Jak mě řekla sestra na první návštěvě na AT,všichni máme problémy a nechlastáme.Proto byla první věc,kterou jsem se pracně učila,nechat minulost být,neupínat se k ní.Prostě moje máma udělala chyby,nenaučila mě spoustu věcí a hlavně mi chyběl opravdový zájem o mě ,co cítím,že se mi něco líbí a něco ne.Ale nejsem plná nějaké zloby,protože znám i její příběh a už chápu,proč je a byla taková.Je to šílené,ale až v léčebně jsem se postavila na vlastní nohy,začala si věřit.A proto všechno co jsem našla a s čím jsem smířená už nepotřebuju pít,utíkat z neunesitelné reality.Problémy,které jsem v určité chvíli už neunesla a začala pít mám pořád.Ale už je dokážu řešit nebo se na ně prostě vykašlat.A hlavně si užívat toho krásného co život,teda každý den přináší.
|
|
Anna
|
|
|
|
|
Ahojte,
..ta situace - vztah s matkou.. Jo, asi to je docela dost podobný..
Víte, já doma nemám pocit jistoty.. Snažím se doma moc nepobývat, protože mi tady fakt není dobře.. A... hlavně některý ty jejich hloupý narážky mě fakt dostávají a já mám pak chuť se hrozně odrovnat - opít... Snažím se nějak tak mít se dobře, ale někdy mě naprosto sráží do kolen...
A někdy si připadám fakt hodně bezradně a chci všechno zabalit.. Bylo by to jednodušší...
|
|
Ivana
|
|
|
|
|
To ne,podívej na Amy Winehouse,jak to jde někdy rychle.Určitě tady všechno spolu nevyřešíme,ale můžu ti říct,že jsem tyhle pocity měla taky.Nevím jak často chodíš na terapii,ale chtělo by to co nejvíc to půjde.Já jsem měla asi ne moc dobré dětství,vztahy byly celý život napjaté,ale už vím,že to bylo,že prostě moje mátka něco neuměla stejně jako já.Včera po dlouhé době přijela a šlo to,najednou.To co kdysi bylo špatně,už mám v hlavě jak špatný film,ale už je to pryč.Jak žiju teď,chráním si své hranice,kam chci nejen svoji mámu,ale ostatní lidi pustit.To pro mě znamená,že už se nenechám zraňovat. A když se o to stejně někdo pokouší,tak už to neřeším,nepřipouštím si to.Jeho problém,ne můj.Oni se tví rodiče asi opravdu třeba trápí,ale neumějí to dát najevo,takovým způsobem,aby jsi to poznala,aby jsi tu jejich podporu cítila.Ale jediný,kdo to může změnit jsi ty.Ačkoliv si možná myslíš,že to jsou právě tví rodiče,kteří tě měli chápat a víc podporovat.Nemá cenu se teď za každou cenu snažit,aby ti bylo dobře,ten pocit přijde sám.Ještě takový citát, "CHCEŠ-LI NĚKOHO ZMĚNIT,ZMĚNIT ZMĚŇ SEBE".Ivi,taky mě občas něco fest srazí do kolen,ale už umím vstát.Dnes mě bolí krček tak,že fakt úpím,venku nic moc...ale mám teď moc dobrý pocit,že setkání s mátkou bylo fajn,rozhodně ne zraňující.Ba naopak,potřebuje pomoct,che ji ode mě a já udělám všechno co můžu.Drž se!!!!
|
|
Anna
|
|
|
|
|
pozdravuji abstinujici partu, byla jsem par dni na vylete a bylo to moc fajn, sice zima, ale prima, hlasim ze jde vse dobre a strizlive a souhasim s annou, at se nam v detstvi delo cokoliv,
uz je to za nama a jsme velke a k te dospelosti patri i neutikat pred problemy a byt si vedom toho jak se citim v ktere situaci a s jakym clovekem, a kdyz je treba tak nahlas rict, tohle se mi nelibi, a ano tohle me zranuje, a boli a je li treba tak se sebrat a jit, a naucit se zit ten zivot obycejny a krasny...ivo,
moc ti drzim palce at se sama v sobe a svych pocitechzorientujes a najdes nove a laskave lidi, oni to holt nekdy ti rodice neumi a nevi si rady sami se sebou, tvoje velka vyhoda je ze jsi na sve alkoholicke ja narazila tak mlada, takze to muzes resit v cas
a mas pomocniky a pratele, preji ti at to jde co nejlepe,
zdravim i bludicku a libu, mejte se damy dobre a strizlive, orlaaa
|
|
petrata
|
|
|
|
|
Moc zdravím Petralo,to je tak úžasná změna to číst.Víš,je z tebe cítit energie,vyrovnávání se se vším tím špatným co bylo a síla jít dál.Je to nejlepší co jsem od tebe četla.Já jsem asi blázen,vúbec se osobně neznáme,ale mám z tebe radost.Asi to je tím,že vím na jakém dně jsem byla,naprosto všechno špatně a dokázala jsem se zvednout a jít.A když se to daří i ostatním,tak mám radost a nabíjí mě to energií.Tak se měj moc krásně a jen tak dál !!!!
|
|
Anna
|
|
|
|
|
dekuju anno, no uprimne, ja znam dobre i tyhle dobre a strizlive stavy a umim zit i pekne, zazila jsem jiz mockrat,
a casto i dlouhodobe...
ale vim i o svych slabostech a demonech,...nezapominam...
a respektuju..
ted to jde dobre, neb jsem pozorna a nepritele mam na pameti...a ze je uskocny a zradny vime, co si budem povidat..
tak nezbyva nez den za dnem a krok za krokem..
|
|
petrata
|
|
|
|
|
No,tak tomu rozumím moc dobře,pamatuju na tu euforii,když jsem vydržela nějakou dobu nepít.Ale to jsem všechno to,o čem píšeš,zase hezky zametla pod koberec.A ono to mrcha vždycky vylezlo a já si stím zas nedovedla poradit azase nový útěk z té nesnesitelné těžkosti bytí.
|
|
Anna
|
|
|
|
|
no me se vazne moc libi to pravidlo z AA,
silu prijmout to co se neda zmenit,
odvahu zmenit to co zmenit lze a
hlavne moudrost rozeznat jedno od druheho...
cisty a jasny plan i dobra rada pro kazdeho alkace..
tak peknou nedeli, jdem do lesa...zase se ozvu
|
|
petrata
|
|
|
|
|
Ahojte,
...na terapie chodím jednou týdně...
Je to asi nejspíš výhra si v brzkým věku uvědomit, že jsem v alkoholové pasti, ale.... lidi v mým věku většinou normálně pijí a nepít je divný... Ale teď mě to nežere... Je mi to jedno, protože já CHCI nepít
...jenom mě mrzí vztahy doma - a trochu rozhazujou...
Anno,.. To je fajn že to máte teďka už s mámou nějak tak lepší.. A že Vám řekla o pomoc.. super!
Petrato jsem ráda, že jste se ozvala
(Ten úryvek z AA se mi taky dost líbí)
Pěkný den..
|
|
Ivana
|
|
|
|
|
Ahojky,zdravím letku
Byla jsem teď chvilku mimo,ale vše je v pohodě.
Jsem ráda,že náš orlík nabírá síly,a že všichni tu dělají pokroky,to se čte móóóc dobře.
Libi a co ty,už zase máš u sebe své miláčky?A jak se máš a co děláš?Že nejsem moc zvědavá???
Mějte se fajn.
|
|
Bludička
|
|
|
|