Re: Nějaký čas nepiju a jde to dobře Před 13 rok, 7 měsíce
|
|
ale nejsi pitomec, proste te to jen prepadlo..i s tim se je treba naucit zit...jen je fakt zajimave jak to mame vzdy spolecne, ten atak..liba nam da zitra naprdel, se ji ani nedivim, ta uz tech alkoholickych vymluv slysela, nepij, nekur a bez spat..ivanko...ty statecna a rano si napisem jak, jo???
ja uz radsi jdu, tak dobrou..strizlivou...
|
|
petrata
|
|
|
|
|
Dobrou...
a... děkuju!
|
|
Ivana
|
|
|
|
|
ivo nedekuj, tohle je to malo co si tak muzem do dali poprat,
mysli na AA, na sve fotky a na sebe...a zvladnes to..vim,v pekle jsi uz byla tak to nezahazuj...ahoj..
|
|
petrata
|
|
|
|
|
Víš Petrato, kdybych měla každého alkoholika buzerovat, žít jeho problémy, trápit se nad ním, zešílela bych.Jen se nemáte dívky rády, až se to naučíte, bude dobře.Je moc smutné, když víte, že děláte blbost, napijete se, ničíte se, přesto to uděláte, dobrovolně, sami si lejete tu hrůzu do krku, utíkáte někam, odkud není návrat.Nechcete si přiznat, že ten chlast je silnější, než Vy, i Katka, Vaše ego je příliš velké, chybí Vám pokora, s tou najdete sílu, chuť přestat pít.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Jednou to "uklouznutí" nezastavíte, padnete do toho úplně, pak nastane to dno, kdy budete toužit přestat pít, síly už nebudou, vůle malá, alkohol Vás zotročí.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
ano libi, vim ze mas pravdu i tohle se nam muze stat..alkohol je des bes, ale verim, ze to zase pujde, musi to jit...ja se v tom nechci utapet...znam i jine ziti, mej pekny tyden i vy ostatni, market co ty, byla jsi na AA?
|
|
petrata
|
|
|
|
|
ahoj všem po delsi dobe hlasim jeden pád,takze jedu od nedele znovu  dens se mi zdal alkoholicky sen / mimo nej i jine sny,což mívám skoro vzdycky,od detstvi mívam hodne zive sny/.Ten o alkoholu byl fakt hustej - byla jsem v obchodě plneho vína,v krabicích...jedno jsem si otevrela a pila ho z tech nalevek na slivovici,,,pak sjem se probudila a rikam si,diky Bohu,jen sen! Myslim,ze ta mistnost naplenena temi krabicemi mozna znamenala to co jsem z cely svuj zivot vypila..-hruza!
Alkohol je fakt demon,svazuje,zotrocuje,podejte prst,sežere nas cele...jako jakakoliv jina droga.
Prala bych si abychom se denne nemuseli trápit a myslet jen na to hnusné,ale nesmime na ty stavy zapomenout.
Pracuji ve zdravotnictvi a nedavno jsemmela moznost videt jednz mladou divku,zpitou,mela 4 promile alk.v krvi...bylo mi sdeleno ze takhle se zpíjí kazdy týden..a končí na ARU,kde se prospí a jde zas domu,lecila se nejaky cas na psychiatrii..ale jede v tom dál,pohled na takhle zřízeneho človeka me donutil premyslet kam az by to vedlo,kdybych se vcas nezastavila...
Petrato : UZ SE NEODSUZUJ,ODPUST SI TO,A JDI DÁL 
|
|
Annyka
|
|
|
|
|
Ahoj Ivo,
tyhle depky jsou asi běžná i když nechtěná a někdy téměř nezvládutelná věc u závislosti. Nechci tady psát moudra ani vlastní zkušenost, ale zrovna včera měl syn fakt špatný den ( v podnikání nemůže uplatnit své schopnosti jak by chtěl a nemá vztah...)došel tak daleko, že po tolika letech abstinence začal vyjmenovávat mom. výhody, když se člověk hodí mimo realitu známými, ale pro něho nebezpečnými prostředky. Dopadlo to tak, že vzal auto a sousedčinýho psa a jel do přírody, kde to ze sebe z toho nejhoršího shodil, dnes už má běžný starosti okolo firmy, takže na blbou náladu není čas.
Nevím, jak jsi to Ivo zvládla, když ne, tak víš, co v životě chceš dokázat 
|
|
|
|
|
|
|
ahoj kveto i anyko, diky za prispevky, je to takove fakt az zarazejizci jak je to vzdy hromadne...uz po treti vzdy kdyz
to nezvladnu, tak den nebo dva okolo je nas tady vzdy vice..tim se nevymlouvam a neobhajuju, a ano je treba se to naucit zvladat jinak...ja jsem taky v tu noc lezela a chtela to zaspat,
ale proste to neslo..a uplne clovek zacne automaticky...delat ty stare spatne veci...jako ze se uvolni flaskou a tak...stane se to v te hlave..jakoby clovek na chvili zesilel..ma zatemnino..no tak snad uz je dnes i ive lepe a zase vykracujem pospolu a strizlive..
|
|
petrata
|
|
|
|
|
Petralo, mě to jenom připomělo to mé období pití. Taky jsem to chvíli vydržela a pak, jak píšeš, automaticky, jako by člověk zešílel. Teda vždy jsem si myslela, že zvládnu jen jednu skleničku na uvolnění, ale vždy jsem tu láhev dopila. A to jsem se snažila někam docházet, uvědomovat si to, ale stejně to nepomohlo. Mě prostě pomohla jen určitá izolace od okolního světa, soustavná terapie v léčebně. To období počátku abstinence je moc křehké a zvládnout to právě na tom začátku je možná na lidské síly. V léčebně můžeš mít chuť jakou chceš, ale k alkoholu se tam prostě nedostaneš. A můžeš okamžitě s někým o tom mluvitřečit t a to kdykoliv. Nebylo rána právě na společném setkání nás všech, kdyby někdo právě s ostatními a s terapeuty neřešil tyto stavy, sny. Někdo říká, že je to určitý skleník, ale máš určitě čas vyjít do toho skutečného života silnější. A součástí léčby jsou i přednášky na různá témata kolem závislosti, kde se učíš jak tyto stavy zvládat. Třeba i to někomu zavolat, jak ti nabízela Líba. Ale je pravda, že dřív, než jsem to poslouchala a přemýšlela o tom,tak by mě to nenapadlo. Mě se do, léčebny strašně moc nechtělo, ale vím naprosto jistě, že venku bych to nezvládla. Že to bylo jen spousta přestávek, slibů, předsevzetí, nadšení z nepití, ale abstinence to nebyla. Stejně jsem ten alkohol, jako berličku měla stále v hlavě.
|
|
Anna
|
|
|
|