Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...65666768697071...105
Dolů
Téma: Nějaký čas nepiju a jde to dobře
*
Re: Nějaký čas nepiju a jde to dobře Před 13 rok, 7 měsíce  
Ahoj zlaticko,teda to je sila.Ja vim,ze to Anna s tebou mysli dobre,ale take vim,ze se jen tak na partnera nevymlouvas.Chces pretat a on by te v tom mel podporit.Dej mu precist tento tvuj mail a pokud i tak nepochopi,pak se obavam,ze to neni ten pravy partner do zivota.A pokud ti nebude chtit pomoci se z toho dostat pak zlato-at to bude bolet jakkoli,at si budes pripadat sama,ztracena,ver,ze bez nej ti bude lepe.Mozna to jen nechape,jak az vazne to je a ze opravdu je,donut ho at si precte tady par prispevku,mozna pochopi.....Strasne moz ti drzim palecky!!!!!pa Marky a urcite o sobe davej vedet!! )
Marketa
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Vis zlati,jeste jednou ti musim napsat.To jak ponizene pises,ze se omlouvas,ze sem vubec davas svuj problem,ze jsi zoufala,me jen boli u srdce a chtela bych ti taaak moc pomoci.Holka za prve,za nic se neomlouvej,tady nejsou zadni moraliste,co te budou soudit,kazdy si tu prosel kusem sveho pekla a za druhe,neomlouvej se,bud pro sebe na 1!!!!miste,dulezita,sebevedoma,nenahraditelna!!!POkud tohle pritel nevidi a nechape tvuj zoufaly krik o pomoc-nestoji ti za to,opravdu ne.Uz jen to,ze si uvedomujes,ze mas problem,te prenasi mnohem dal.Plno lidi to nikdy nepochopi,plno lidi,to nechce pochopit,jsi statecna,ze si to takhle priznas a ja ti neskutecne drzim palecky,aby jsi svuj boj se zavislosti zvladla!!!Pa a drzim palecky!!!
Marketa
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 05/10/2011 04:39 Provedl: Smidova.

Ono je to těžké, partner není alkoholik, proto nemůže, nepochopí tu naši závislost, soudí podle sebe, nechce pít, jednoduše nepije, což my nedokážeme.Chceš po něm nemožné, zatím.Sama zajdi na AA, přemýšlej o antabusu, něco dělej.On Ti ten alkohol násilím nelije do krku, to Ty po něm sáhneš, ......
Liba

Líbo, tvoje poslední věta mě dostala. Víš sa, že to jsme tady schopné někomu napsat, viz.moje reakce na Renee, je naprosto, jak to říct slušně,nic, proti tomujakou sodu jsme dostaly v léčebně. Že to bylo potřeba a že nám to pomohlo, oceníme my a ti kteří léčením prošli a abstinují.
Proto ta připomínka, "on ti ten alkohol násilím nelije do krku". Já jsem jednou, někdy na začátku, kdy jsem byla ještě v zajetí své sebelítosti, taky dostala sodu, přesně cituji, "on ti u pusy tu flašku nikdo nedržel". Ještě teď si vzpomenu, jak mě to rozčílilo.
Nejde vytěsnit alkohol z našeho života, to bych nemohli ano do obchodu pro rohlíky, protože tam holt prodávají i alkohol. Zase už to tady zaznělo, ale je potřeeba si to stále připomínat, je důležité se naučit vedle alkoholu naučit žít.
Anna

Moc a moc Vám děkuji za Vaše příspěvky. Pokusím se odpovědět na položené otázky. Drogy jsem zvládla. Padla jsem na dno (to svoje- pohyblivé) a odrazila se. Bylo mi hodně málo a z ulice a problémů, jsem se dostala v osmnácti po léčbě. Od té doby, do minulého roku, jsem nepila ani na silvestra alkohol, drogy samozřejmě také bez recidivy a cigarety nekouřím stejně tak dlouho. Je to 13 let, co bylo vše OK. Stresy jsem začala léčit čajíkem s rumíkem a vínečkem a pivečkem. S partnerem jsme se odcizili. Je to tím, že jsme stále v práci. Vidíme se před spaním (pravda, jako většina lidí), žádné výlety, žádná dovolená, žádné společné zážitky. Teď jsem našla spoustu nových motivací. V práci, studiu. S partnerem se stále milujeme, takže věřím, že to zvládneme, ale nedovedu sama překonat to, že tak, jako předchozích 13 let, nevypiju, co je doma a tak po třech dnech abstinence, se "odměním". Nevím, jak zvládnout bažení a uvědomit si, že je to ono, že se to blíží a předcházet tomu. Partnera vůbec neviním z mého pití. Vím naprosto přesně, že jsem to já, kdo se napije a nikdo mě do toho nenutí. Partnerovi dám přečíst co tu píšu. Snad to pochopí, že jsem ve fázi, kdy mi dům bez pití pomůže. Jen nevím, jak dosáhnout třeba měsíce úplně bez pití. Pak už bych to myslím zase zvládla. Vážím si Vás. Jste statečné bojovnice. A snažíte se pomáhat druhým. To je vzácné a děsně potřebné. Ještě jednou díky.
Reena

Reneé, řekni si vždy, ještě nyní se nenapiju, třeba za hodinku, až večer, vydržím to do zítra, ..pak se pochval, uvidíš, jakou budeš mít radost, že jsi to ustála!Bažení je svinstvo, ale přejde!
Liba

Ahoj Líbo, prosím Tě mohu se s tebou spojit meilem?
Linda

Reene dnes už to znělo trochu smysluplněji. Takže léčbu jsi zažila, tak víš o co jde. Někde bylo něco špatně a ty jsi se naučila řešit to útěkem do světa drog. A teď reaguješ stejně. Asi by jsi udělala nejlépe, kdyby jsi šla alespoň na přeléčení, na měsíc, na 6 týdnů do léčebny. Toho červíka, teda červa v hlavě, řešit problémy únikem, teď alkoholem, v tobě znova je. Zkus se zkontaktovat s někým, lékařem, psychologem, ke kterému jsi třeba dřív chodila. Ale hlavně o tom všem s partnerem mluvte. Zkuste si třeba vyhradit alespoň jeden den, kdy spolu budete trávit víc času. To bažení zvládneš, až si uvědomíš, že pítí nezvládáš a že to pokaždé dopadne stejně. A hlavně je důležité to bažení nerozvíjet, snažit se čímkoliv zabavit, někomu zavolat, vypsat se tady.
Anna

Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript A letko, kde jste?Pořád píšu jen já, připadám si už trapně!Pomáhejme si!I když je nám dobře, ne jenom, když je zle!
Liba

zdravim libi, me je dobre a zdravim a letim...zase strizlivy let a rovny..jen nejak nevim co psat..mej pekny cas i ostatni
petrata

Stránka: 1...65666768697071...105
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter