Re: Nějaký čas nepiju a jde to dobře Před 13 rok, 6 měsíce
|
|
Jak dlouho piješ?Zázrak uzdravení chceš hned, okamžitě?Nejde to!Trochu trpělivosti, POKORY, uvidíš.Řekli Ti to správně, sponzora si musíš vybrat sama, někoho, ke komu budeš mít důvěru, Kroky jsou dost intimní, očista duše, je to práce na dlouhé měsíce, nejde vše honem rychle, protože Ty to tak chceš.Máš velké štěstí, že můžeš navštívit x skupin, já jen jednu 1x za týden, jsem za to vděčná.V Čechách jsou AA pořád v plenkách, jen ve větších městech fungují víc dní v týdnu.....Určitě někoho potkáš, komu tu důvěru dáš, jen trochu času!!a bude to.A žádná nemoc si nevybírá určitý tip lidí, alkoholismus nemoc je.Vydrž, uvidíš!Zatím víš velice málo o svém problému, o AA.....
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Libusko ver,ze jsem necekala,ze pujdu 1x do AA a budu vylecena.Jen jsem od toho cekala trochu vic-ze uzdravovaci proces-probirani 12ti kroku zacne ten den,ze ten den zacnu na tom pracovat a ne jen 1,5h poslouchat pribehy jinych lidi-sice inspirativnich,ale tech je plno i zde na internetu,proto se sem chodim inspirovat,tam jsem mela predstavu,ze zacnu na sobe pracovat-hned.Cekala jsem treba i nejakou otevrenou diskusi nebo alespon vymezeny cas na otazky.Bylo mi receno,ze vsechny otazky mi jednou budou zodpovezeny,jen musim chodit stale na sezeni.Bojim se,ze nez neco poradne zacne a ja si vyberu toho sponzora,utece jeste mnoho casu a ja to nepiti sama nedam,pokud prijde nejaka stresova situace...Nechci aby to vyznelo,ze tu AA hanim,to bych nerada,jen tu davam najevo me mirne zklamani z toho,ze to je opravdu na dlouho,nez se zacnu lecit a pracovat na 12ti krocich.Mozna mam vyhodu,ze muzu jezdit denne do jinych AA,ale to muzu jen teoreticky.Mam doma male dite,ktere nemuzu hodit na krk x krat tydne manzelovi a cestovat po celem Londyne a vracet se v noci domu..
No nic,snad se mi toho sponzora podari najit co nejdrive.Jeste jednou prosim ,pokud mate nejake tipy,rady ohledne sponzora-zda si muzu vybrat i toho,kdo skupinu vede,zda to musi byt nekdo kdo splnuje nejake podminky,napr.dany pocet let abstinence apod,budu moc rada.Na sezeni mi toho zodpovezeno moc nebylo a tak patram po informacich zde.Diky a preji prima den
|
|
Marketa
|
|
|
|
|
Ahoj Markét.... moc ti fandím, opravdu....Mohla bys mi prosím vysvětlit pojem " najít si sponzora" ???? Tohle nějak nechápu... díky moc.
|
|
Týnka
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Nejlepší bude, když se zeptáš přímo na skupině.My je neznáme, oni Ti jistě řeknou, kdo na to má!Můžeš začít hned, sice je to brzo, nevadí, pak znovu opakovat některé kroky, nejsi ještě "zralá", ale půjde to.Nejlepší je , jít několikrát na AA, vybrat si z víc lidí, někdo Ti bude sympatický víc, je lepší, když je to žena, k Tobě, nemusí být!Ke Krokům jsou různé podotázky, proto to musí být člověk, který už Kroky , aspoň nějaké má hotové.Nespěchej!Koupila, nebo dostala jsi knihy?Tam můžeš studovat.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Tynko,diky za podporu i Tobe drzim palecky,at to jde hezky bez piti!!S tim sponzorem ti ja moc neporadim,sama shanim info,jak to v tech AA vlastne funguje.Jen vim,ze je to prave ten sponzor,kdo s tebou probira tech jednotlivych 12kroku k uzdraveni.Ale jak to probiha,zda je to v jeho volnem case ci na sezeni,zda se mu za to neco plati ci co musi splnovat,aby se mohl stat nekomu sponzorem-nevim,ale zjistim to.Mozna take neco bude tady na foru v kolonce-zkusenosti s AA,tam jsem jeste nekoukala.
Jinka Libus,ano jsem netrpeliva,chtela bych vse kdyz ne hned,tak co nejdriv-to tak u me bylo vzdy a vetsinou jsem toho i dosahla,ale pokusim se tady trochu zbrzdit a nechat vse dozrat.Uz dnes jsem z toho setkani mela o neco lepsi pocit,nez vcera.Take me potesilo,ze mi zavolala jedna holcina z tech AA,se kterou jsme si vymenily cislo a zadala me,zda bych s ni nesla na sezeni v nedeli do jine skupiny,ze jsem se ji libila a rada by me videla.To potesi-jedna z mych obav totiz byla ta,jak me vezmou,jako cizinku.Je tu plno lidi z vychodni Evropy na praci a diky tomu,ze byla krize a jiz neni tolik pracovnich mist,tak se anglicani zacinaji obracet k temto lidem-nam zady a nemaji nas radi..No ale to je jine tema.Takze pristi tyden znovu do AA a to si i koupim nejakou knihu,meli jich tam par na prodej.Mejte se krasne a dobrou noc,Marky
|
|
Marketa
|
|
|
|
|
Sponzor je takový Tvůj ochránce, rádce.Jistě se neplatí, jako se neplatí nic v AA.Jen dobrovolné příspěvky do kasičky po mítinku.Věř, že Ti dojde hodně věcí, opravdu časem.Můžeš se i zapojit na internetovou diskuzi československou, Triezvy priestor, ale počkej, poznávej áčka v klidu.Ptej se, vyzvídej, tady i na skupině, i té paní, co se Ti ozvala,věř.Sám primař Nešpor prohlásil, že by AA zasloužili Nobelovu cenu, jsou velice vážený všude ve světě.Poznáš bezvadný lidi, přátele, nezištnou pomoc, což je v dnešní době vzácnost.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Zdravím všechny tu na fóru
Ale Libuško ty jsi úžasná....,jak na vše reaguješ a radíš,to se fakt nevidí...
A proto jak moc jsi upřímná a každému pomáháš,tak i já se přiznám,že nejsem svatá a porušila jsem abstinenci...Nejsem na to pyšná...a dost kvůli tobě,ale zase musím podotknout,že to bylo lehké porušení,ale vím to není omluva.Ale lhát neumím i když se moc snažím.Ale lhát prostě neumím.
Libuško,ale věřím...,že jednou tu budu psát jako ty a Anna a budu mít za sebou roky abstinence,ale do té doby mi držte palečky a věřte ve mě...,Víme jak je to těžké.
Díky zdraví Bludička.
|
|
Bludička
|
|
|
|
|
Bludilo zlobivá, pít musíš přestat jen a jen kvůli sobě, pak kvůli dalším lidem.Není to už k vzteku, jak Tě ten chlast ničí, něco tekutého v láhvi je silnější než Ty.Buď dáma, rozzuř se na ten humus, sekni s tím nafurt!A pak bude moc hezky na světě, věř.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Ahoj Bludi,moc Te zdravim.JO,jo,je to tezky co?No jo,jede se dal.Ja vlastne abstinuju teprve 5 dni-od AA,protoze den pred tim jsem si trochu dala-na rozloucenou.Bohuzel ten alkohol mam preci jen svym zpusobem jeste rada.Ale vim,ze mi skodi a ze by se to jen horsilo......Prave tvuj pribeh me nesmirne inspiroval,hlavne ta veta,jak jsi pak touzila po tom mit obycejny den,kdy blbnes s detma...Nevim,zda bych prestala uz ted,pokud bych nemela deti.Ale ta myslenka,ze by se muj syn mohl jednou trapit tim,ze jeho maminka je alkoholicka me desi a zaprisahla jsem se,ze to se proste nesmi stat.Zda se mi to podari uvidime  )Moc Ti fandim a drzim palce-i sobe a vubec vsem dusickam tady,Marky
|
|
Marketa
|
|
|
|
|
damy mile, zdravim vas moc..vsechny..moc nepisu jen prihlizim..ale svobodne letim...jen nejak nemam potrebu psat..ale bludi, libi,
market,i ostatni...jooo...drzim vam vsem palce a ja ..letiim...a moc nekrakam..tak se mejte co nejlepe..ozvu se zas az prijde muj cas, ahoooj..a male kraaa
|
|
petrata
|
|
|
|