Re: Nějaký čas nepiju a jde to dobře Před 13 rok, 6 měsíce
|
|
Ahoj Peto,take Te moc zdravim.je super cist,ze se Ti dari!!!Mej se krasne a i kdyz se drzis,obcas pisni,ju.M.
|
|
Marketa
|
|
|
|
|
Čauky Andílci moji....
Já se vážně snažím proti tomu všemu stát sama.Vím,že je to blbina,ale zatím stále pendluji mezi tímto fórem,abych si to vše připomínala a nedala tomu pití možnost mě ovládat jako před tím.
Libuška pro mě má vždy něco co mě totál nakopne,jako by mě znala a ví co napsat.
Anna je něco podobného jako Libuška...,též poradí.Petrata je bojovnice co začala jako já...,tak nějak,trochu jí to nevychází,ale urřitš to dá.A Marky...to co jsi napsala...,tak jsem se zastyděla.
Vše jsi mi připoměla,děti.Ano budu bojovat dál,přesně tak jako na začátku.Díky,že jsi mi to připomněla.
Mějte se krásně a věřte,že ze všech Vás čerpám sílu.
Pa 
|
|
Bludička
|
|
|
|
|
Ahoj Bludicko,to ja dekuju Tobe-za to,ze jsi se podelila o svuj pribeh a ja si diky tomu uvedomila,do jake bezmoci se clovek dokaze diky alkoholu dostat,jak touzi mit zpet ten svuj uplne obycejny zivot a prozivat bezne chvilky,ktere jsou pro jine naprosto samozrejme.Oslovilo to me materske instinkty-neublizovat svemu detatku a tehle myslenky jsem se chytla,ikdyz jsem si stale jeste trochu myslela,ze nemusim prestat uplne pit,vedela jsem,ze jako mama s tim proste musim seknout.Ted se pomalu probiram k tomu,aby mi docvaklo,ze to v prvni rade musim delat kvuli sobe.Drz se Bludi,jsi urcite skvela mama a ke spravne mame alkohol proste nepatri.Drzim palecky Tobe,sobe,nam vsem!Dobrou noc,Marky
|
|
Marketa
|
|
|
|
|
Ahojte lidicky,jen se s vama chci ve zkratce podelit ze sveho nadseni z 2.sezeni AA.Bylo uplne jine nez posledne.O alkoholu paradoxne nepadla temer ani hlaska,zato se probiraly kroky c.6 a 7 a mluvilo se hodne o vadach charakteru o prilisne impulsivnosti,malo trpelivosti,agresi,o tom,ze "jen" prestat pit nestaci,ze na sobe clovek musi pracovat atd.Moc me to zaujalo,protoze jsem si prave nedavno zaplatila pekne drahy 8mi tydenni kurz,ktery je zameren na odstraneni prave techto charakterovych nedostatku,bohuzel se s nima take potykam. Kolikrat si rikam,ze dnes se nenecham vytocit,budu vse resit v klidu a pohode a kolikrat zjistim,jak jecim bud na manzela nebo nemam trpelivost s malym co zrovna nema nejlepsi naladu a pak si to pozdeji samozrejme vycitam.No proste je bajecne,ze se v AAckach resi clovek,jako celek,ne jen jeho alkoholismus.Tak hura strizlive do dalsiho dne,vsem preju dobrou noc a drzte se!!!Marky
|
|
Marketa
|
|
|
|
|
Marky, jsi fakt dobrá  .... moc moc ti fandím. Fakt. Vážím si každého člověka který na sobě pracuje, protože vím jak je to těžké  .
Mám zde přečtené snad všechny příspěvky a příběhy a je to někdy fakt síla  ....připomíná mi to mé nelehké roky a dodává sílu, když někdy klopýtnu.  přeju všem moc pěkný a sluníčkový den.  Týnka.
|
|
Týnka
Fresh Boarder
|
|
|
|
|
Tak, tak, Markétko, přestat pít nestačí!AA Ti řekne vše, Kroky jsou bomba, síla, najdeš tam moc důležitých věcí, rad, nejsou lehké-4.-, ale potřebné, pomáhají!.Možná ten kurz bude podle nich.Díky AA začali různí nemocní lidé dělat své skupiny, podobné kroky........
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Ahojky Zlatíčka.
Nechci nikomu brát iluze,ale dnes mám takovou depku,že bych jí mohla rozdávat.
Snažím se to určitě,ale to asi vážně nestačí...
Libuška a Anna mají nejspíše 1000-ce procentní pravdu.
Já se sice snažím sama,ale jsou dny jako dnes děsně těžké....
A to mám strašně moc chuť se s tím podělit,ale bohužel není s kým a to je to hrozné...asi.Mám chuť brečet,ale zároveň někomu rozbít tlamu a strašně se vykřičet.A jelikož to nejde,tak to v sobě dusím a nevím kdy bouchnu jak načasovaná bomba.
Fuj,trochu se mi ulevilo,ale chce se mi strašně brečet a nevím proč,ale asi budu.Sama,někde v koupelně třeba?
Zní to blbě,ale tak se teď cítím.
Je to hodně blbé???????
Pa,ale trochu mi to písmenkování pomohlo.
|
|
Bludička
|
|
|
|
|
Bludi, je dobře, že jsi se ozvala, trochu tu dušičku vyblila, ale málo viď.Zdrhni do lesa, tam se vykřič, vyječ, vyplakej, pomáhá i to.Jen prostě vybuchni takto, lepší, než šáhnout po flašce.V tomhle počasí nás dokáže rozhodit každá maličkost, a piš sem, vše, je to anonymní,depky má snad každý, smutní ,zuří.....já když je mám, tak jdu štípat dříví, vyzuřím se, zanadávám si, plno dřeva hotovo, takže vlastně jsou pro mě přínos.Ale jsou zlý, nebezpečný.Jen nechlastat.Vydržet, pochválit se, jak jsme dobrý, šikovný, usmát se na sebe, na hodné lidi, potěšit dušičku maličkostí.........
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Ahoj Bludi,moc moc te zdravim a doufam,ze uz se citis lepe.Je hrozne co popisujes.Kazdy asi mame takovou tu "podzimni depku" v podobe zachmurene nalady,nic se nam nechce a nic nas nebavi,ale to co popisujes ty,neni jen obycejna blba nalada,ale nefalsovana deprese.Nepsala si,zda se s ni lecis,pokud ne,nepodcenuj to prosim,deprese je stejne jako kazda jina nemoc onemocneni,ktere se musi lecit a stejne jak alkoholismus,kdyz s tim nic nedelas,jen se to horsi.Jednou tady nekdo psal,ze deprese patri k alkoholismu,to ano,pokud clovek pije,tak alkohol zpusobuje deprese,ale pokud abstinujes,tohle by jsi prozivat rozhodne nemela.Uz jsem tu jednou psala,ze jsem byla nucena kvuli depresi vyhledat lekarskou pomoc a jsem za to velmi rada,protoze bezpecne vim,ze sama bych to nedala.Brala jsem tenkrat rok antidepresiva a chodila na akupunkturu,urcite je dobre dochazet i k terapeutovi a prijit na puvod deprese-ja to mela postraumaticke a pak postnatalni,takze jsem nikde dolovat duvody nemusela-vedela jsem je,jen jsem nevedela,jak z toho ven.Je mi strasne lito,kdyz ctu,jak se trapis,tak doufam,ze se ti brzo ulevi a vzdy,kdyz ti bude na dusicce ouvej,prijd sem,nejhorsi je na to byt sam.Jsme s tebou Bludi a myslime na tebe,.Pa pa pa Marky
|
|
Marketa
|
|
|
|
|
bludi mila hlavu vzhuru..nekdy je to proste tak...smutek a spatna nalada..ale ono to prejde..a jak to ze neni komu?
co decka? muz? nebud na to sama, a jak ti to jde s abstinenci?
uf...no podzim no, tak hlavu vzhuru, kridla napnout a kraaaaaa...myslim te do dali..
|
|
petrata
|
|
|
|