Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...75767778798081...105
Dolů
Téma: Nějaký čas nepiju a jde to dobře
*
Re: Nějaký čas nepiju a jde to dobře Před 13 rok, 5 měsíce  
Zdraví Lukáš alkoholik,
váhal jsem jestli se vyjádřit k příspěvkům Lenky a koukám, že již jsou smazané. Nicméně ani já bych ji neodsuzoval. Je to prostě pohled normálního nepijícího člověka, pravda trochu zaujatého a neznalého problému. Ale přesně takhle bych asi reagoval já před deseti lety, kdy jsem k alkoholu a vůbec k alkoholikům cítil strašný odpor, díky tomu že jsem vyrůstal v rodině alkoholičky. Až když jsem si zažil své malé peklo s alkoholem sám, přestal jsem kohokoli odsuzovat i sám sebe, protože alkohol je prostě silnější než kdokoliv z nás. Proto Lenku svým způsobem chápu, i když nemusela jistě veřejně takto reagovat a zřejmě si potřebovala někde vybít svou nespokojenost. Nicméně i takový je pohled na alkoholiky u "normálních" lidí. Bohužel. Není to její vina, spíše vina nepochopení problému. Zdravím všechny a přeji hezký den. Lukáš
Lukáš
NSJK
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž kazikl157 Místo: Týn nad Vltavou
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Mějte se hezky a hlavně střízlivě

Lukáši, tato diskuze je pro nemocné alkoholiky, co tu hledají pomoc, ne pro názory někoho, který alkoholismu nerozumí, nadává na lékaře, i na nás, to jsme si užili každý dost doma, nepotřebujeme to od anonymní rádoby chytré , která nám věnovala hodiny blitím blábolů tady.Prostě to sem nepatří.
Liba

Ahoj Libi, vím, že to sem nepatří, jen taky vím, že takhle prostě spousta lidí o alkoholicích dnes prostě smýšlí, bohužel. A je to veřejná diskuse a Lenka bohužel neustála svou nevím co, prostě něco jí žere, taky je svým způsobem nemocná. Třeba moje ségra, by jistě napsala to samé a alkoholiky také nechápe. Jen to, že se s ní o svém problému dokážu v klidu bavit za střízliva jí snad pomohlo svůj názor trochu změnit. Proto neodsuzuji nikoho kdo takhle reaguje, nicméně máš pravdu, že je to mimo mísu. Tak ahoj Lukáš
Lukáš
NSJK
Senior Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž kazikl157 Místo: Týn nad Vltavou
Mějte se hezky a hlavně střízlivě

Lukáši, já se na ní vůbec nezlobím, tipuji, že sama pije.Pila, začala psát, čím víc alkoholu, tím víc přitvrzovala, kárala, řešila, hrála divadlo.Pro nějakého nováčka to může být děsivé.Rozhodně jí chybí POKORA, nejdůležitější věc ke střízlivosti.Ty se kluku uzdrav a taky ahoj, prdni si na voj!
Liba

Ahojte...
já bych jenom chtěla říct, že ty příspěvky od té paní...
pro mě byly dost vydrcující..
Prostě zase mám ten pocit, že jsem absolutní sráč...
LOSER, odpadlík...
Ivana

Ivano,
z těch příspěvků si nic nedělej. Mě byly jen k smíchu. Zbytečná ztráta času na ně reagovat a přemýšlet o nich. Paní má evidentně nějaký problém.
Petr
Petr N
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Narozeniny: 07/16

Ivanko, lidi jsou různí, třeba to nezvládá, proto kope, určitě není v pohodě, takže si z ní nic nedělej.
Liba

asi zacnu psavat .-)

ad 1 - vubec mi neni jasne, proc prispevky lenky moranove byly smazany - myslim ,ze my alkoholici potrebujeme mit i zpetnou vazbu od lidi, kteri nam sice nerozumi, ale presto nas vnimaji jako porusene osobnosti a jsou schopni to davat najevo, diky Bohu za to ze nas vubec vnimaji a chteji se starat

ad 2 - moranova ma samozrejme pravdu v tom, ze jsme losers a odpadlici, nemohu nez souhlasit

ad 3 - pochopitelne se musime mezi sebou povzbuzovat (AA apod), abychom mohli zivot nejak zvladat

neni ale cestou se izolovat od vetsinove spolecnosti skorobstinentu, ale zaclenit se do spolecnosti s nejakym jasnym poselstvim kdyz jsem byl pred lety v U.S., tak mi pripadalo naprosto normalni nepit, vetsinova spolecnost je tak nastavena, cesko je holt jine, a ja jsem to v teto oblasti prohral, se sice snazim a neprilis se dari...

toz tak
ludvik
ludvik

Ahoj Bludi,moc moc te zdravim:-)).Uz to tu moc nestiham,jsem hodne na TP-kde prispivaji svymy prispevky anonymni alkoholici.Sice neprispivam,na to uz vazne nezbyva cas,ale snazim se denne precist vsechny prispevky.Dokonce jsem si nasla sponzorku a zacala pracovat na svem 1.kroku.Po jeho vypracovani jsem ale zjistila jednu zasadni vec-ze jsem si jeste nezasla na sve pomyslne alkoholicke dno a ,ze se mi muj zivot nezda byt nezvladatelny-tudis jsem zacal premyslet,zda vubec muzu/mam pokracovat dal,kdyz se vlastne jeste ani poradne neztotozuji s krokem 1.No a u toho premysleni jsem si jeste zasla kousek dal a svou zavislost opet o kousek prohloubila...:-(Diky tomuto zazitku mi ale zase na druhou stranu zacina dochazet,ze jsem vuci alkoholu bezmocna a ze muj zivot se pomalu,nenapadne,ale JISTE stava nezvladatelnym...
Takze jsem zas na zacatku,jako uz asi po 150x,tak se i trochu stydim sem prispivat....Uvidime...Drzim nam vsem palce a myslim na vas,pa Marky
Marketa

Pročítám si web a v knize návštěv je odpověď dr. Mlčocha ohledně kvartálního pití, že se nejedná o klasickou závislost, ale o impulsivní chování.
D.J.

Stránka: 1...75767778798081...105
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter