Re: Nějaký čas nepiju a jde to dobře Před 13 rok, 4 měsíce
|
|
Ahojky Orlíku.....
Vím,že je vše těžké,ale moc děkuji za zprávičku.Pochopila jsem,že je vše na prd???
Ale zlato hlavu hore a od Nového roku...........,to prostě dáme nééééé.
Zase poletíme,pa,pa a moc díky.
|
|
Bludička
|
|
|
|
|
Ahojky holciny,diky za zpravicky,hlavne tobe Bludi.Vis nekdy si preju,abych zazila abstak-to vim urcite by pro me bylo me osobni dno a vedela bych,ze uz jsem zasla moc daleko.Take si plne uvedomuju,ze mam ,jak pise Petula alkogen,jenze jeste muzu povetsinou v pohode pit,jako ostatni,suprove se u toho bavit,neopit se do nemoty a bez vycitek,jen s mirnym bolehlavem druhy den v pohode fungovat.A nejspis proto to neberu tak smrtelne vazne ,jak bych mela a stale si obcas zahravam s ohnem.
Dnesni meeting v AA me ale zase nakopnul,takze po 151 to zusim znovu,tak na me myslete a drzte palecky,stejne tak jako ja myslim na vas,ikdyz tolik nepisu ,xxx Marky
|
|
Marketa
|
|
|
|
|
Petrato, máš ty křídla nějak pomačkaný, však Ty si je narovnáš, vyhladíš, bude fajn, věřím Ti. Kdyby něco, zavolej!Markéto, máš zvláštní přání, brrr, ale zřejmě ho potřebuješ zažít, absťák, pak se rozhodneš definitivně.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
holky, teda bludi, neni to na prd, mam se dobre a makam na sobe,
pracuju a staram se o decka, je to fajn, a opravdu alkohol neresim, jakoby mi vypadl ze zivota, obcas si dam vecer sklenku, ne lahev a jdu spokojene spat, neni to jaksi centralni bod meho zivota...mam dost jine prace, a treba se kridla narovnaj uplne,,ja nevim, mejte se drzte se kraaa
|
|
petrata
|
|
|
|
|
Ahojte,
...dneska jsem byla na jedné akci, kterou pořádala základka. Už asi 5. rokem tam chodím fotit.
Teda předtím - minulý rok si pamatuju, že než jsem tam dojela, tak jsem se nějak tak posilnila aspoň do toho fajn stavu, kdy jsem nebyla na šrot, ale byla jsem tak, abych to na sobě cítila. Jasněže fotek jsem moc nenadělala.... A celkově to bylo.... Hrozný, někteří lidi se za mě museli stydět, ale tehdy mi to bylo všechno fuk. Žila jsem v domění, že nikdo nic nepoznal.. Jak se později ukázalo,... že jsem se spletla.
Ale tento rok... ta učitelka,( se kterou jsem byla domluvená i minulý rok... a kterou jsem pak potkala ještě jednou při svým opileckým turné ve škole, při jiné příležitosti focení - tehdy jsem ale byla kaša blato... ) mi zase napsala sms, jestli nechci přijít. A já chtěla, tak jsem tam šla... a bylo to fajn. Bylo to děsně fajn
.....Bylo to fakt pěkný 
A... psala mi ta učitelka - že jsem čím dál lepší. A mě to hrozně potěšilo.... a taky mi došlo, jak je super, že už se za mě někteří lidi, na kterých mi doopravdy záleží, nemusí stydět.
...tak...ahoj všichni
|
|
Ivana
|
|
|
|
|
Ahoj, chci se zeptat, jak probíhá takové setkání AA? Díky David.
|
|
David
|
|
|
|
|
AA je společenství lidí, jejichž jediná podmínka pro členství je-touha přestat pít.Přijdeš tam, včas, chvilku se čte, má to svůj řád stejný po celém světě.Pak se všichni přestaví jménem s dodatkem své závislosti-můžou tam jít i narkomani a gambleři-, je dané nějaké téma k naší nemoci, kdo chce, mluví, kdo chce mlčí a poslouchá.Dávají se dobrovolné příspěvky na nájem, kávu.......scházejí se lidé, co abstinují déle, předávají rádi své zkušenosti, jak začít, co tě čeká, co máš dělat......mluví ze svých zkušeností, jen jdi, posuď sám, neboj se!
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Líbo, oni jsou nějak nábožensky založení?
|
|
David
|
|
|
|
|
Určitě NE!Jen je pravda, že v knize, brožurkách se opakuje hodně slovo Bůh, je to tím, že AA tady byli zakázaný, a pak se narychlo přeložilo vše z USA, kde vlastně před 78 lety vznikli.Tam věří spousta lidí, proto ten Bůh tu je.Ale, doporučuje se v něco věřit, říkáme tomu Vyšší Moc, někdo má toho Boha, někdo přírodu, někdo anděla strážného, jak co kdo cítí, a pomáhá ta víra v něco silnějšího, než jsem já, přijdou chvilky nejsmutnější, pak je člověk rád, že se může v duchu na někoho obrátit, taky je dobře mít před někým, něčím respekt, ono časem vše poznáš, rozhodně nemají se sektou, nějakou určitou vírou nic společného.V co věříš je Tvá věc, nikomu to neříkáš.Nikdo Ti nic neurčuje.Ale má to smysl, je to ověřené, na stovkách lidí, funguje to.Naučíš se pokoru, je potřeba k abstinenci taky.Dělají se Kroky, očista duše, ale na to máš čas, to nemá cenu nyní řešit.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Ahojky.
Zdravím letku a všechny tu přítomné co přispívají,snaží se bojovat a též pomoci.
Jelikož nevím zda se ještě budu moci do soboty podílet o své krásné zážitky  ???No dobře úlety  ,tak Vám tu všem přeji krásné vánoce,spousty splněných přání(i těch nejtajnějších).No a co jiného nám....???Pevnou vůli,zdravou mysl,a co nejvíce pokroků a střízlivých dní
A ode mne díky všem,co mi tu věnovali čas a rady...
Moc,moc děkuji Blůďa.
|
|
Bludička
|
|
|
|