relaps Před 12 rok, 8 měsíce
|
|
Zdravím všechny. Chci se jen svěřit se svým problémen s alkoholem.Když jsem začla pít,tak jsem prostě nevědla kdy přestat a dokázala jsem to táhnout i několik dní v kuse a nejít domů. Věděla jsem,že mám problém s pitím,ale až po dlouhé době mi došlo,že s tím musím něco udělat. S pomocí nejbližších jsem se rozhodla pro léčbu antabusem,na který jsem docházela 1 rok. Byla jsem na sebe pyšná, problémy doma a všude jinde odpadly a všichni byli spokojení. Jenže pak jsem šla na sraz s kamarády a dopadlo to tak,že jsem se propila až do druhého dne.Nejen,že jsem tak zklamala své blízké,ale hlavně sama sebe.Je to hrozný pocit,přítel už mi nevěří a jsme na pokraji rozchodu.Nedivím se mu - partnerka, které dal už milionkrát šanci, ho zase zklamala.Chápu,že s takovým partnerem se nedá žít.Od té doby jsem nepila a vím,že pít nechci a už nebudu, protože vím,že bych skončila velmi špatně. S psychologem jsme rozebírali důvody,proč se to stalo...z mého pohledu to vypadá,že jsem si to musela ještě jednou vyzkoušet,jestli ten problém opravdu mám.Protože i když jsem chodila na antabus, tak jsem asi nebyla o svém problému stoprocentně přesvědčena.Doufám,že už je to zlé za mnou a že už nikdy nezačnu.Jen mě štve,že teď jako kdybych zahodila rok snahy a podpory blízkých. Už mě nebaví zraňovat je i sebe sama pořád dokola.Cítím se fakt hrozně a stydím se za to všechno,co jsem kolem sebe napáchala.Jako kdybych to ani nebyla já.Potřebovala jsem se trochu vyzpovídat,jinak bych se z toho všeho asi zbláznila. Přeji všem hodně zdaru a sil v boji s alkoholismem!!
|
|
Nela
|
|
|
Re: relaps Před 12 rok, 8 měsíce
|
|
Nelo, je to k vzteku, k pláči, ale už se stalo.Možná Tě to posílilo k abstinování.Poznala jsi, jak je ten alkohol zrádný a silný nepřítel.Kéž by Ti přítel, rodina , ještě jednou uvěřili!Nezatěžuj se tím, co se stalo, mysli na to, co je a co bude.Chlast je past.Piš sem, pomáhá to.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Nelo.Nic jsi nezahodila.Udělala jsi 2cenné zkušenosti.První je ta,že se bez alkoholu dá žít.Zažívat krásné probuzení a klidný spánek,vidět kolem spokojené tváře a mít ze sebe dobrý pocit.Tady vidíš,že to opravdu je a stojí to za to úsilí nepít.Ty jsi trošičku spadla do výšin vlastní pýchy na sebe.Zapomněla na pokoru a díky tomu přišla recidiva.Ted´víš,že jsi alkoholička-díky své recidivě víš,že neumíš pít a když se napiješ jde všechno bokem.Udělala jsi 2cenné zkušenosti.Na tobě je,čemu chceš dát přednost.Nejsi špatná,jak si ted´budeš chtít nalhávat-ZAPOMNĚLA JSI NA SVOJI NEMOC.KTERÁ JE SMRTELNÁ A RECIDIVNÍ.
|
|
Jana Mertosová
|
|
|
díky Před 12 rok, 8 měsíce
|
|
Děkuji holky moc za podporu, je to dobrý pocit, když se člověk může vyzpovídat, a získat názor ostaních nezaujatých osob!!Pomáhá to fakt!! A jaká je vaše zkušenost s alkoholem ? samozřejmě o tom nemusíte psát,pokud nechcete.O takových věcech se píše a mluví opravdu těžko. Jen je někdy dobré slyšet i příběhy jiných lidí. Ještě jednou dík za příspěvky a DRŽME SI PALCE!!! Zdraví Nela
|
|
Nela
|
|
|
Re: díky Před 12 rok, 8 měsíce
|
|
Můj příběh je tu někde napsaný.Žádná sláva.Už se nestydím, netrápím za to, co bylo, myslím na dnešek, na zítra, co bude.Je to úleva.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Já to tu mám taky někde písnuté.Měla jsem recidivu po víc jak 8letech.Šlo to šusem a z rychlíku.Musela jsem odjet do léčebny.Poznala jsem díky tomu,jak se mi otevřely všechny emoce.Dost to se mnou cvičilo.Vydržela jsem půl roku,než jsem se v tom vykoupala opět.To už jsem si nechala nasadit ANTABUS.No a už to bude zase rok díky ANTABUSU díky AA a práci na krocích.Opravdu už nic nepodceňuju.No a doma?To byla rána!Syn mi nevěřil vůbec nic-ani to,že jsem pomalu 9roků nepila.Nedivím se,nezlobím se-vím jak bolí zklamání,vím co dělá s člověkem strach-Děti se mají proč bát-jejich otec,můj partner díky svému alkoholismu zemřel.
|
|
Jana Mertosová
|
|
|
Re: relaps Před 12 rok, 7 měsíce
|
|
Ahoj.
Nelo určitě neházej flintu do žita. Chyby děláme všichni.
Ten tvůj přítel...no, dalo by se pochopit kdyby to bral jako zklamání,a v tom případě jde tu stejně hlavně o tebe a kdyby bylo nejhůř, nedá se abstinence stavět na příteli...
Na druhou stranu, pokud se on trošku o alkoholizmus zajímal, tam by věděl, že k tomuto může samozřejmě dojít, ale to neznamená, že člověk, který zrecidivuje, se musí upít. Je to prostě zkušenost. Co ten rok co jsi nepila? To neznamená nic?
Ahoj.
|
|
|
Poslední úprava: 28/04/2012 20:19 Provedl: Roman123.
Nemám patent na rozum, nejsem chudáček, neradím Vám,jen dám svoji zkušenost.
|
|
Re: relaps Před 12 rok, 3 měsíce
|
|
Tak se ozvývám po delší době... No od mého posledního relapsu,jak jsem tady o tom psala, už uběhla nějaká doba a opět mi otrnulo; když jsem šla ven, tak jsem si sem tam něco dala, tam malé pivko apod. a třeba jen jedno a zřejmě mi můj vnitřní hlas říkal jaký to nejsem pašák, jak to zvládám.No a pak jsem si koupila flašku,ale prošlo mi to nikdo to nepoznal,opět jsem se zapřísáhla,že už na to svinstvo nešáhnu a teď v pátek,jak neřízená střela jsem se opila-samozřejmě to začalo tím,že jdu s kámoškou na kafe, pak jsem to táhla po různých podnicích až do druhého dne a nechci ani vzpomínat, co jsem vyváděla.Je to fakt hnus, sama sobě se hnusím a teď ten víkend kromě "úžasné" kocoviny jsem prožívala takové psychické stavy, že jsem málem vyskočila z kůže.A co rodina,která mě miluje a podporuje? Kolikrát to ještě mají snášet a pořád dávat šanci +1,+1 + další a furt dokola? rozhodla jsem se, že zítra zajedu za svým doktorem a znovu nasadím antabus, jinak jsem v pr...ale mám strach co potom, až ho přestanu brát,nebo ho mám brát do konce života? A můžete mi poradit ohledně terapie, nebo nějaké finty,které mi pomůžou abstinovat- fakt potřebuji pomoc!! díky všem za jakékoliv příspěvky!
|
|
Nela
|
|
|
|
|
Mě zachránili před alkoholem AA.Pravidelně tam chodím, alkohol nepodceňuji, vím, že číhá pořád, a daří se mě nepít.Alkoholismus je nevyléčitelná nemoc, doléčování nutné!
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Nelo.Správné rozhodnutí jistit se Antabusem.Nicméně alkoholická nemoc je trvalá a s každým porušením abstinence progresivnější až nejde pití zastavit vůbec.Toto hrozí každému alkoholikovi.Toto je nutno vepsat do své duše a ztotožnit se s tím.Já stejně jako Liba chodím do AA.Vždycky si připomenout kdo jsem.Jinak v běžném životě ráda zapomenu.Program uzdravení,který AA nabízí mne chytil a jsem tomu a nejen tomu moc ráda!
|
|
Jana Mertosová
|
|
|
|