Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: jak se stát profesionálem?
jak se stát profesionálem? Před 13 rok, 4 měsíce  
Dobrý den,
nevím, do kterého tématu bych svůj dotaz zařadil, takže takto:
3 roky abstinuju alkohol (byl jsem 4 měsíce v psychoterapeutické komunitě) a delší dobu se zabývám myšlenkou, že bych se stal terapeutem. Vím, že 3 roky jsou krátká doba na hodnocení. Přesto, vzhledem ke své profesi, jsem sociální pracovník ve službě Sociální rehabilitace (pomoc různě handicapovaným lidem se začleněním) i předešlým zkušenostem, pracoval jsem např. v kontaktním centru pro drogové uživatele, se domnívám, že by to mohla být do budoucna správná volba. Netvrdím, že jsem k tomu předurčený, ale tahle oblast mě zajímá jak profesně, tak osobně. Zajímalo by mě: 1) po jak dlouhé době abstinence a zda vůbec se můžu stát profesionálním terapeutem?
2) co je k tomu potřeba?
Předpokládám, že kromě jistých osobnostních předpokladů , nějaký druh psychoterapeutického výcviku. To bude zřejmě finančně náročnější. Mám střední a vyšší odborné vzdělání v oblasti pedagogiky a sociální práce.
Máte-li nějaké zkušenosti z oblasti abstinující alkoholik X terapeut, či nějaké názory obecně, budu za ně vděčný. Děkuju
cromagnon

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Re: jak se stát profesionálem? Před 13 rok, 4 měsíce  
Předpoklady máš.Myslím,že o tyto informace jsi měl požádat přímo svého psychoterapeuta a psychiatra.Každopádně od nich budeš potřebovat také doporučení až budeš chtít vykonávat tuto práci.Jinak je to psychicky velice náročné-na to tě upozorňuju předem
Jana Mertosová

Doporučení snad nebude problém, bral jsem to poctivě. Vyklopil jsem jsem ze sebe úplně všecko, hromada hnusu...však to znáte, ehm. V létě jedu na sraz, tak se tam znova poptám. Když jsem byl na srazu po roce, moc mi to nedoporučovali s tím, že je to vážně pro abstinenta o dost náročnější, všichni se na něj dívají jinak, je pořád někým hodnocen. Spíš teď nevím, po kolika letech o tom můžu uvažovat. Mám totiž dojem, že mi tehdy říkali, až po 10ti letech. Někde jsem zase slyšel, že po 5ti. No nic, zeptám se tam přímo. V poslední době mi to hodně vrtá hlavou...
Tomáš Plachý
Fresh Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Právě,že je to opravdu velice namáhavé,vyčerpávající práce.Je zde veliké nebezpečí syndromu vyhoření.Stejně jako zvládání vlastní emoční stránky-což je pro člověka s alkoholickou nemocí nebezpečné(každé nezvládnutí sama sebe vás může stát recidivu-tím i život).Stále platí alkoholismus=nemoc emocí,stejně jako bez pokory a objektivního přístupu nejsem schopna udržet vlastní střízliost.Za celou dobu znám jediného alkoholika,který se dal na tuto dráhu profesionálně.Sám se stále udržuje pomocí léků a lítá nahoru,dolů.Je mi ho v podstatě líto-ale byla to jeho volba.On sám může případně učinit změnu.Než začal stálo ho to hodně roků studia.Pokuste se najít na vebu ARKA-OSTRAVA-na kontakt Hana C.Snad vám dá bližší info.
Jana Mertosová

JE TO POD ARKA CZ OSTRAVA-Hornická pol.Mrkla jsem tam.
Jana Mertosová

ja neviem jak sa mozes stat profesionalem ale mozes pocvicit na mneô mam problem s alkoholem, moj kluk taky a v Pardubicich nemame nikoho kdo by nam pomohol tal mozeme byt prvni pacienti pokud to vis moj mob.776418158 nepoznas nekoho kdo by nam pomohol v oblasti Pardubic???
joanna

Re: jak se stát profesionálem? Před 12 rok, 11 měsíce  
Člověk, který by chtěl sloužit alkoholikům jako profesionální terapeut, by měl především mít druhým, co říci. Pokud máš pocit, že jsi udělal dostatečné pokroky ve střízlivém životě, a máš pocit, že v Tobě je něco, co můžeš s druhými sdílet zkus to. Sám abstinuji 7 let, ale nemám pocit, že bych na něco takového měl. Můžeš si zkusit praktikovat nejprve jako dobrovolník v nějakém ústavu pro léčbu závislostí, nebo v nějaké skupině, jako jsou např skupiny AA. Nebo zkus studovat nějaký specializovaný obor.
Pro informace doporučuji www.adiktologie.cz
Michal Pooh
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 10/09/2012 19:38 Provedl: motorolus.

Re: jak se stát profesionálem? Před 12 rok, 11 měsíce  
Připadá mě divné, že se ptáš tady na diskuzi, určitě víš, kam se obrátit,co studovat.....
Liba

Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter