Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...45678910...38
Dolů
Téma: Jak to v AA chodí?
*
#1201
Re: Jak to v AA chodí? Před 13 rok, 9 měsíce  
Hani, já to taky nemám ráda, ovšem, buď ráda, že toho blbce neznáš.Slušneji to nejde, vědomě ničí diskuze o alkoholismu, zneužívá nemocné lidi, je zlý.Ale naštěstí o této diskuzi neví.Na tom světovým sjezdu to muselo být síla, 53 tisíc áčkařů , asi ze 150 zemích světa, každý říkal naši modlidbu ve svém jazyce.......je horko, čekám vnuky, jdeme k vodě, i když jsem celá bolavá, skládala jsem dřevo, děti pořád nešly, a zahlídla jsem krysu, kterých se moc bojím, tak jsem ze strachu začala zpívat, abych ji vyděsila,musel být na mně pohled.!!!!Táhnu poleno, podlamujou se mně kolena a pěju jako o život.Sousedka zírala z okna, kdypak se dozvím, že jsem byla jistě nalitá?!Tak hezký víkend, užívejte slunce, života.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1211
Re: Jak to v AA chodí? Před 13 rok, 9 měsíce  
Líbo, na sousedku se vyprdni, dokud se o tobě mluví, je to v pořádku, až se přestane, zamysli se nad sebou. A jak to dopadlo s krysou? Zahnala jsi ji? Na tvém místě by mě odváželo ARO.
Já jsem dneska hlídala vnoučka, mladý nakupovali, tak jsem se užívali. Dcera dodržuje zdravou výživu, tak jsem ho nacpala jahodama s cukrem, moc mu to chutnalo
hana
Gold Boarder
Příspěvky: 193
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
ICQ#: 261093865 Pohlaví: Žena Narozeniny: 06/17
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1212
Re: Jak to v AA chodí? Před 13 rok, 9 měsíce  
No, krysa utekla, mně to ARO málem taky čekalo.Jenže, dřevo jsem zklidit musela, do rána by nebylo.Jo, sousedka Máňa, ta je bezva, z té, kdybych si něco dělala,tak jsem v blázinci.Jen kdybych zvládla tolik milenců, co mně přisuzuje,nemusím jistě chodit na rehabilitaci se zádama.Zajede sem ke mně dost přátel, každý už ví, že mně musí políbit na rozloučenou venku, Máňa trpí, závidí,my se smějeme.Když mně zemřel manžel, během 3 měsíců se mně doma rozpadlo, rozbilo skoro vše, i elektrika v celým baráku, svítila jsem svíčkama, než se to dalo do kupy, nic moc, večer, ráno do práce....Máňa trpěla, prý jsem kurva, Karel je pár měsíců po smrti a já pořádám večírky při svíčkách, ještě v půl pátý ráno svítím!!to už jsem se chystala makat.Má smutný život.Kluci ještě spí, já už mám uvařeno, máme mejdan,hurá k vodě, polední klid doma, na ten se těším já, a zase k vodě, je to kousek od nás, koupání bezva.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1728
Re: Jak to v AA chodí? Před 13 rok, 7 měsíce  
AA-anonymní alkoholici.Jsou zadarmo, proto jsou podezřelý.Ale fungují, pomáhají, lidé, co je pochopí, zjistí, že tam mají silné zázemí, že tam mají přátele, patří do velké rodiny.Za měsíc, dva nikdo áčka nepochopí, časem ano.Je to síla, přátelství, 80 let zkušeností jiných alkoholiků,pomoc.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1831
Re: Jak to v AA chodí? Před 13 rok, 7 měsíce  
Když jsem začala na AA chodit, oslovila mně věta z jené brožury-Dopis alkoholičce!Je to popis AA, píše se tam :V kriminále jsem nikdy nebyla, ale samovazbu mám ve své hlavě!!-přesně tak jsem se cítila, nikdo mně nerozumněl, byla jsem zoufale sama.Nyní už vím, kam jít, kde je to zázemí, pochopení.AA.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2311
Re: Jak to v AA chodí? Před 13 rok, 5 měsíce  
Mé zkušenost s AA.Odmítala jsem nejen opravdovou pomoc,bylo toho hooodně moc,co mi vadilo na druhých,hoodně moc jsem odsuzovala všechno a všechny,dokázala jsem se dokonce opakovaně přesvědčovat,že už jsem TA VYLÉČENÁ!AA byla pro mne sekta-banda cvoků-do té doby,než jsem se sama na sobě přesvědčila.Pokud nevyužiju všech možností,které se mi nabízí?Bud´se uchlastám?Případně zcvoknu nejen já,ale i zbytek rodiny.Chtěla jsem v té době ještě stále pít-i když jsem se snažila dělat všechno proto abych nepila.Problém byl v mém PŘIJÍMÁNÍ,problém byl v mých PŘEDSUDCÍCH,problém byl v mém STRACHU Z jakékoliv ZMĚNY!Problém byl v PODCENÓVÁNÍ svého stavu a celé situace!!!Mé počátky v AA nebyly jednoduché-musela jsem se poprat sama se sebou.Nevzdávala jsem ten boj.Jsem tomu ráda-začínala jsem si až mnohem později pomaličku uvědomovat obsah a celou ideu celého poslání-kterému vděčím za svoji střízlivost!!!Lékaři mi dali dohromady tělo-a psychiku-tím i sílu,směr cesty.Pomohli mi otevřít svoji duši.AA a celý program mi dává POZNAT,CO MÁ DUŠE UKRÝVÁ!Na spol.AA se učím žít jinak-a hlavně mám možnost nezapomenout-že jsem a budu STÁLE ALKOHOLIČKOU!
Jana Mertosová
Expert Boarder
Příspěvky: 80
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Žena Místo: OSTRAVA Narozeniny: 02/27
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2666
Re: Jak to v AA chodí? Před 13 rok, 3 měsíce  
AA mi v mých začátcích dost pomohli. když jsem vyšla z léčebny, byla jsem moc zranitelná a na svou abstinenci a střízlivost jsem byla sama. Chodila jsem sice na antabus a strach z reakce mi bránil se napít, ale byl to strach a ten byl všudypřítomný. Hledala jsem něco, nebo někoho, kde bych mohla otevřít svoji duši a nemít přitom strach. na radu jedné abstinující alkoholičky jsem začala chodit na setkání AA a přiznám se , že zpočátku jsem se cítila jako svázaná a plná strachů.Taky mně hodně odrazovala duchovní stránka setkání, kdy se hovořilo o bohu a vyšší moci. Toto jsem nikdy, ani po řadě let abstinence nedokázala úplně přijmout. nejsem ani ateista, ani úplný nevěřící, ale koncepce boha a vyšší moci byla a je pro mně přinejmenším problematická. Přesto jsem v prvích dvou letech chodila na setkání dál. V mojí abstinenci mi pomáhaly především osobní příspěvky a prožitky jednotlivých členů. Skupina AA mně posilovala a pomáhala mi udržovat mojí střízlivost. Po čase jsem chodila na tato setkání již jen občas, ale stále jsem si udržovala pomyslnou spojovací nit s lidmi, kteří měli a mají stejný problém jako já. Byla jsem ráda, že mohu někam patřit a skupina AA mi to umožnila. Boha a Vyšší moc jsem sice vynechala a brala si ze setkání jen to, co mně oslovilo a dodávalo mi sílu v abstinenci a střízlivosti. V současné době udržuji kontakt s AA prostřednictvím internetového fóra a pravidla jsou stejná jako na živých setkáních. Je fakt, že někdy mně příspěvky plné boha a vyšší moci docela prudí, ale říkám si , že každý má právo věřit čemu chce, pokud mu to pomáhá nepít. Tak to mám i já a kontakty s AA udržuji dál na základě dobrovolnosti a svobodné vůle. Je pro mně důležité mít pocit sounáležitosti s lidmi, kteří sdílejí stejný problém a mně osobně to pomáhá udržet moji střízlivost. Vaše Rousice
Rousice

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2669
Re: Jak to v AA chodí? Před 13 rok, 3 měsíce  
Je moc důležité, jestli chce člověk opravdu přestat pít.Na AA se naučí pokoře, což je podstatné k abstinenci, zjistí, že sám nemá sílu vydržet, a najde návod, jak vydržet.AA mají smysl, jinak by tolika lidem nepomáhaly, jsou po celém světě, fungují,každý alkoholik tam najde tolik potřebné zázemí, vidí, že se alkoholici drží, nepijí, žijí hezké životy.....Nejsou v tom sami.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2815
Re: Jak to v AA chodí? Před 13 rok, 3 měsíce  
Taky jsou vlastně jediná bezplatná poradna, i když se tam nemá radit, ale každý alkoholik říká své zkušenosti s abstinenci.V našem státě pomoc pro alkoholiky jinak chybí, kéž bysme měli takový prostor, pomoc, jako feťáci.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#3857
Re: Jak to v AA chodí? Před 13 rok  
Ráda bych navštívila sezení s AA,ale nevím kde získat kontakt na nejbližší setkání.Můžete mi poradit?
Jsem z okresu Domažlice. Lenka
Lenka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1...45678910...38
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter