Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...19202122232425...38
Dolů
Téma: Jak to v AA chodí?
*
Re: Jak to v AA chodí? Před 12 rok, 2 měsíce  
souhlasim. dík
dana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

jo, zamyslela jsem se a máte pravdu.dík
dana

Pro každého, kdo má problém s alkoholem je časopis CESTA, vydávají ho AA.Jsou to příběhy alkoholiků, jejich cesta ke střízlivosti....Stojí 30 kč, vychází 4x ročně Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript možné koupit i starší čísla.
Liba

Re: Jak to v AA chodí? Před 11 rok, 6 měsíce  
Liba napsal:
Tenhle pocit zázemí najdou v AA většinou všichni, jen to chce chodit víckrát, nehodnotit jedno sezení, musí na AA něco být, když fungují tolik let, 80, ve 150 zemích, všude vážení, uznávaní, jen u nás jaksi nic moc.Program Kroků, rad dělali sami abstinující alkoholici, z vlastních zkušeností, chyb, zážitků, což se nikdy v žádné škole neučí!Já osobně jsem jim vděčná za to, že nepiju, žiju.
vašek

Re: Jak to v AA chodí? Před 11 rok, 3 měsíce  
Dobry den
Jmenuji se Vladimír-je mne 55 let.Od svých asi 16.let jsem začal pít alkohol a vždy se opíjel do němoty.Z počátku jsem snesl málo alkoholu,bylo mne špatně od žaludku ,celková nevolnost.Od mládí jsem se sanžil hodně sportovat,ale když se šlo na zábavu ,já se tam vždy opil.Proč?Ptám se dnes.Byl jsem více veselý,v okamžiku opíjení se ,jsem měl super pocit uvolnění ,bylo mne všechno jedno,ve stavu opilosti jsem chtěl ,ab yto nikdy neskončilo.Moje rána byla ,ale krutá,myslel jsem ,že je to můj konec.Bylo mne šíleně špatně.Sliboval jsem si,že už se nikdy takhle neopiju.Sportoval jsem ,pracoval,přišel víken a já skončil stejně,zábava,opití se ,hnudné ráno.A tak to šlo do mých 40.let.Byl jsem dvakrát ženatý,první manželství skončilo velice brzy,kvůli mému pití alkoholu,druhé manželství skončilo po 7.letech.Přišel jsem o rodinu,o domov ,o možnost být každý den se svými 2.syny.V roce 1998 jsem padl na své psychycké DNO,kdy jsem už byl totálně ba pokraji smrti,ano,bylo to tak.Nechtěljsem umřít a asi z pudu sebezáchovi jsem vyhledal sám pomoc na psychyatrii.
Nastoupil jsem do léčebny .Můj život se mne změnil o 180stupňů pozitivně.16.rokem se učím být střízlivý .Je to super život.Nabízím osobní setkání těm,kteří si přiznali bezmocnost nad alkoholem,drogami,geamblerství,nebo jinými návykvými látkami.Já jsem musel přijmout pomoc ,aby mne bylo pomoženo.Bydlím v Plzni -můj skype je vladimir.arabasz2
emai.je Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript mob.702516911
Chci vám říci,že cesta bez závislosti existuje ,jen za předpokladu,že tou cestou chci jít.
Těším se na vás -Vladimír-žiji s třídavě již 9 let v Londýně a v Plzni-zvládám tento život proto,že jsem nastoupil cestu bez závislosti na omamných látkách(alkohol-drogy-geamblerství a podobně)Osobní setkání nabízím všem druhům závislosti!
Vladimir
Junior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Re: Jak to v AA chodí? Před 11 rok, 3 měsíce  
Dobrý den
Nebudu psát co má dělat,ale napíši vám co pomohlo mne.
Měl jsem problém s alkoholem od 16.let do 40.let.Pracoval jsem,chodil do práce ,chodil za dětmi a tak nějak fungoval .Byl jsem stále bez peněz,protože alkohol a cigarety něco stojí,2x 3x do týdne ,měsíc a nezbývalo na ostatní věci.Vůbec jsem si plně neuvědomoval,že mám problém,vždyť pili i ostatní.Moje rodina to trpěla.Pád na psychické dno přišlo v roce 1998 a já odešl na léčení .Je to 16 let ,co se již neopíjím a ani nepiji alkohol,nekouřím,nehraji o peníze.16 let se učím žít bez alkoholu,cigaret,geamblerství.Musel jsem přestat chodit za kamarády do hospod,dnes mne to již nevadí,ale na začátku mého nového života ,jsem asi během těch 16.let 5krát se opil ,je to málo ,ale také hodně.Nikdy jsem se nerozpil ,protože jsem již znal pocity ,když se neopíjím ,bylo mne vždy velice dobře.Musím stále vyplňovat prázdné místo v mém mozku,těle,v buňkách ,kde byla závislost ,zvik a nahradit jej nějakými zdravími aktivami.Potřebuji stále mít kolem sebe lidi,mluvit,něco vymýšlet,plánovat.Nejhorší jsou večery,neboť jsem byl zviklý chodit večer do hospody za kamarády a tam se vždy opít,neboť jsem nikdy za těch 24 let,nedokázal jít jen na dvě,či tři piva,vždy jsem se opil,to byla a je moje nemoc,opít se a čekat na euforii z alkoholu a chtít se dostat dál a dál.To mne chtělo doslova zabít.
Takže jsem 16 let dá se říci v pohodě ,ale musím mít náhradu za moje závislosti,aby jsem se cítil dobře.Jistě se to vyplatí jak z ekonomického ,tak z psychického a fyzického principu.Nechci bydlet na ubytovně,žebrat o peníze,bydlet na ulici a řešit 24 hodin absťáky,depky a podobně.
Je to proces,chodím na AA již 16 let.Protože tam jsou lidé se stejným problémem,nikdo mne nenutí vůbec do ničeho a já nenutím je.V tom vidím svobodu se umět rozhodnout a odpovědnost za svůj život.
Co mne přinesla léčebna?Izolovala mne od alkoholu a mohl jsem poznat ,jak chutná delší čas bez alkoholu,moc se mne to líbilo,tak jsem u toho zůstal.Ale musel jsem se já sám za sebe rozhodnout.Vždy je to jen moje volba!
Nic není nikdy ztraceno,máme jen jeden život a proč jej protrpět ,když můžeme být i spokojeni a šťastni.
16 let jsem nenavštívil doktora ,což jsem dříve dělal hodně,kvůli psychice a mém podlomeném zdraví.Bylo to šílené a peklo na zemi.Jdu dál a žiji tak,jak mne bylo někým určeno!
Vladimir
Junior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Re: Jak to v AA chodí? Před 11 rok, 2 měsíce  
Zašla bych tam, ale mám hrůzu z toho, že tam potkám třeba souseda, nebo ještě lépe kolegyni
Petra

Petro, můžeš na jinou skupinu, do jiného města.A věř, kdyby Tě tam někdo známí potkal, tak co?Je na tom stejně, přiznal by, že tam chodí také, a to, co tam bylo řečeno, nevynáší se ven!!Není ostuda něco se svou nemocí dělat.Ostuda je chlastat, ničit sebe, rodinu a čekat na smrt.A i kdyby se okolí dozvědělo, že tam chodíš, přátelé tě podpoří, hlupáci ti nikdy nepomohou, ať řeší , starají se.Jednou budeš pyšná, že na AA chodíš.
Liba

Máš pravdu, tam jsou všichni na stejné lodi, ale stejně se bojím. Mám tři děti, dvě své a jedno vyvdané, pokud by se profláklo, v čem lítám, mohlo by to mít nedozírné následky. Se svým nejstarším chodím k etopedce, on byl svůj vždy, ale teď mám potřebu to řešit, řeším sebe, řeším konečně i syna. Co když se to tam dozví, seberou mi ho? Jsem z Liberce, není to až taková zadnice, ale čert nikdy nespí. Přitom moc toužím po spřízněné duši, po pochopení, co s tím? Děkuji a hezký večer všem.
Petra

Petro.Nikdo ti syna nesebere když prokážeš,že s pitím chceš něco dělat.Kolik je lidí co chlastá a vůbec si to nepřipouští.Klidně začni chodit na setkání AA,najdeš tam přátele,podporu i porozumnění.Je to anonymní.Nikdo nikomu nevykládá,kdo tam chodí.Všichni jsou na tom stejně.Všichni touží po tom aby zůstali střízlivý.Aby se naučili žít bez alkoholu.Jeden druhému pomáhá.Uvidíš sama.
Jana Mertosová

Stránka: 1...19202122232425...38
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter