Dobry den Vazeni pratele
Jmenuji se Vladimir ,je mne 57 let .
20let jsem byl zavisly na alkoholu ,1 rok geamblerem.
Padnul jsem az na same dno,kde uz jsem se chtel pripravit o zivot.Nastesti se mne to nepovedlo.
Za svoji zachŕanu vdecim svemu rozhodnuti,ktere prislo za 5minut 12 ,nevedel jsem odkud moje rozhodnuti prislo .
Jsem vdecny doktorum z plzenske lochotinske nemocnice ,kam jsem byl poslan na leceni ,nevedel jsem tenkrat ani za mak ,co mne ćeka..............
Je to povidani na cele hodiny a hodiny .
17 let jsem chodil na AA do kostela u Jizniho nadrazi .Chodil jsem nepravidelne ,nikdo mne za to nekritizoval a mohl jsem se zcela svobodne rozhodnout ,jestli chci mluvit nebo ne.Byl jsem vzdy veliky tremar ,mel strach mluvit pred vice lidmi.Na AA jsem se tohoto pocitu zbavoval tak,ze jsem se proste svemu ostychu a strachu postavil.Jen jsem mel problem,ze kdyz jsem zacal mluvit,mluvil jsem nekdy dlouho.Tolik jsem toho potreboval rici.Ale musel jsem brat ohled na ostatni.Na AA jsem poznal vzdy po celych 17 let super lidi a moohu rici,ze mam tyto lidi moc rad a chybi mne,protoze ziji opet v Londyne.Chodim na AA v Londyne take ,ale moc nepokecam,protoze tak skvely v anglictine nejsem a londynska anglictina je tvrdy orisek.
AA jsem nikdy nepovazoval za sektu.AA mne dal vzdy naprostou svobodnou volbu ,jestli chci prijit a nebo nechci prijit.
20 let jsem zil v zajeti alkoholu ,prisel jsem o mnoho krasnych veci,ublizil rodine ,svym detem,manzelce,moji sestre,mamince.AA mne ukazalo cestu,jak mohu s pocitem viny dal zit .12 kroku mne ukazalo cestu ,jak dal zit.
Musel jsem byt k sobe naprosto cestny a uprimny.
Cesta k Bohu?
Pro mne jako cloveka ,ktery si dlouho zakladal na tom,ze vsechno zvladnu jen ja sam,bez Boha ,to byla cesta slozita.
Dnes verim ve vyssi MOC nez jsem ja sam,tato MOC-Buh tak jak mu ja sam rozumim ,mne doprovazi mymm zivotem 24h dene.Ne ,nemusite mit strach,nechodim s krizem po ulici a nehlasam vsem,jak maji zit.Muj Buh je vsude kolem mne,kdykoliv je mne tezko,pozadam Ho o silu ,ne o penize.Nemel jsem ani nyni lehky zivot a presto jsem svoji strizlivost zvladal a zvladam,diky memu priteli -BOHU-.
AA pokladam za moznost se setkat s lidmi ,jako jsem ja sam,rozumime si vsichni,protoze nas spojuje touha zit zivot bez zavislosti.V tom je prave take ta sila.
Co je lepsi?
Byt kazdy den opily,nebo z fetovany,nebo prohravat hodne penez ,prozivat deprese,kocoviny,abstaky ,starchy,hadky ,beznadej,zoufalstvi,trpi nase deti ,manzelky,manzele,rodice cela rodina.Co zkazy je s tim spojene?
Kolik deti umira na svete na predavkovani,s alkoholismem ,drogami,geamblerstvi atd,souvisi sebevrazdy,umrti na srdecni selhani,mozkova mrtvice,bezdomovectvi.
AA?
Cesta z PEKEL VEN.
No ,to jsem chtel napsat ,chcete-li se mne ptat na to co Vas zajima ,rad odpovim pres Skype.Ten Vam napisi na Vas e-mail.
Muj e-mail je
Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
Zdravim plzenskou skupinu AA