Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Fórum bylo dlouho očekáváno uživately alkoholik.cz
Stránka: 1
Dolů
Téma: Je můj přítel závislý?
#10651
Je můj přítel závislý? Před 11 rok, 8 měsíce  
Můj přítel vždycky rád chodil do společnosti a rád se napil. Má práci a přes den funguje myslím většinou bez alkoholu. Mezi svými přáteli, kteří tedy nejsou žádní abstinenti ale platí za největšího pijana. Umí se opít opravdu pořádně a to tak 1x týdně. Jinak alkohol konzumuje skoro denně. Bez piva ani den a odhaduju, že tak cca 4x týdně si k tomu dá i toho panáka. Posledně byl v opilosti i agresivní, což se stalo poprvé, ale bojím se, že se to bude opakovat.
S alkoholem má prostě problém, to je jasné, ale moje otázka zní: Je závislý, když v době střízlivosti nevykazuje žádné abstinenční příznaky?? Žádné třesy a pod. nemá, jen se prostě rád opije.

Děkuji za odpověď.
Klára

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#10652
Re: Je můj přítel závislý? Před 11 rok, 8 měsíce  
Abstinenční přízaky začínají nervozitou,neschopnosti,stavy napětí, soustředění se,nadměrným pocením,lhostejnosti,či apatické stavy,které se nabudí skleničkou.Jsou to zpočátku projevy,kterých si druhý nevšimne a často si je neuvědomuje ani dotyčná osoba.Jesli je závislý ukáže čas-stejně jako abstinenční příznaky budou mnohem zřetelnější.Účinek alkoholu odbourává zábrany a sklony k agresivitě zvyšuje.Což ho ovšem neomlouvá.Pokud mu přesně nevyhradíte mantinely,které si musíte uhlídat,pokud se bude i nadále opíjet je veliká pravděpodobnost,že jeho agresivita se bude zvětšovat.Otázkou pro něj?Jestli je schopen si průběh svého pití včetně svého chování později upamatovat.Pokud s tím má problém?Nachází se ve varovné fázi alkoholismu.Otázka pro něj chce s pitím přestat?Pokud ne?Připravte se bud´rozchod nebo Vaše utrpení.Toto už je Vaše kompetence.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#10669
Re: Je můj přítel závislý? Před 11 rok, 8 měsíce  
Ahoj Kláro,
osobně vidím problém v bez piva ani den. Pokud závislí není, má na to našlápnuto.
Petr N
Platinum Boarder
Příspěvky: 510
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Narozeniny: 07/16
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter