Re: Jak se daří Všem co odvykají a psali sem? Dík Před 8 rok, 9 měsíce
|
|
Ahojte. Len tento rok sa tu zaregistrovalo viac než 200 nových členov, dohromady okolo tisícky je tu zaregistrovaných. Zajímalo by ma, ako sa ste na tom teraz. Možno preto, že nedávno tu boli príspevky, čí má význam písať do tohto fóra. Ľudkovia napíšte aspoň jednou vetičkou ako sa Vám darí.
|
|
|
|
|
|
|
Do frasa, to co ma bic. Nikto nema odvahu še pochvalic? Abo už všicke zaš pijece.
|
|
|
|
|
|
|
Ahoj Krtku,
já popravdě trošku prázdninově pivkuju, holt žíža a okolí mě nedají. Ale už s tím zas tak nebojuju, nikdy to není do úplnýho opití jako dřív, žádný komaty, normální návraty atd., prokládám to nealkem. Po prázdninách to chci víc kočírovat. Teď to nějak nemá smysl, mám před sebou třídenní Keltskou noc ( Tři sestry, Wohnout atd), dovču sama s dcerou (badminton, minigolf, volejbal, brusle a večer posezení vždy s pivkem) atd, a jak se znám, to pívo si dám, už to nelámu, měla jsem z toho akorát špatnou náladu a výčitky, to už nemám. Bylo to na prd, řešit to budu až v září. Ale všem, co to dávají, moc fandím a obdivuju je. nepíšu, protože si nechci stěžovat, ani se litovat a prosit o soucit, (viz Katka), prostě to teď neřeším.
|
|
|
|
|
|
|
Ahoj Šantalka. Som rád , že si sa ozvala. Bol by som rád, keby sa ozvali aj tí skôr zaregistrovaný. Ako sú na tom. Odvčera si môj príspevok prečítalo cca 170 ľudí a nikto sa neozval až nakoniec ty Šantalka. Vďaka
|
|
|
|
|
|
|
Krtek napsal:
...Bol by som rád, keby sa ozvali aj tí skôr zaregistrovaní.
Ako sú na tom. Odvčera si môj príspevok prečítalo cca 170 ľudí a nikto sa neozval...
Krtko, je čas dovoleniek a prázdnin...
...a možno, že sú tí skôr/včaššie registrovaní dovolenkujúci "spiaci agenti triezvosti". (...v utajení! ) 
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Šantalka napsal:
...nikdy to není do úplnýho opití jako dřív, žádný komaty, normální návraty atd., prokládám to nealkem.
Super, sikovna jsi! Proti tomu co jsi tady psala driv je to jednoznacne pokrok a posun dobrym smerem. V kazdem pripade drzim palce at Ti to takto vydrzi a presne jak jsi psala, v zari uvidis jak dal. Hezky zbytek leta a drz a vydrz  .
|
|
|
|
|
|
|
Díky :-)Rozdíl je to ROZHODNĚ. Teď jsem se dohodla s kamarádkou, že spolu budem od září (po dovolených) chodit pravidelně běhat (chodím jinak sama) a na jógu (znovu pro začátečníky), padl i pinec, ale to uvidíme, jak nám půjde (celkem mi prej jde, jí jsem ale hrát ještě neviděla, popravdě mě to s trdlama hrát nebaví  )tak ten řád tam bude a lákadel bude míň, docela se vlastně těším. Na střízlivost  Hezkej slunečnej den všem...
|
|
|
|
|
|
|
Krtku, nikdy jsem se nesnažila úplně přestat, jen to korigovat. Možná chyba, nevím. Že piju víc, než je zdrávo, je naprosto jasné. Že mě to někdy v budoucnu sejme, je dost možné. Podobně jako Šantalka, já nemám špatnou náladu a výčitky. Momentálně se mi daří dobře, protože vcelku úspěšně řeším jinou potíž.
Pročítám si to tu, většinou nepíšu. Ale psát sem určitě smysl má. Jen prostě fórum nikdy nemůže fungovat tak, že zasloužilí abstinenti předají své těžce nabyté zkušenosti, odstup od problému a určité smíření se životem, a nováčci to stoprocentně vstřebají. Chápu, že člověk, který zjistí, že jeho nepřekonatelný problém najednou už nepřekonatelný není a život poskočí o několik úrovní výš, by to všechno rád předal dál (vlastní zkušenost  ). Ale ono je to opravdu nepřenosné. Co se z fóra brát dá, je vědomí o problému, pochopení, rady, motivace. Každá snaha se počítá.
|
|
alas
Junior Boarder
|
|
|
|
|
Mě fórum pomohlo ohromně. Možnost sem často nakouknout a zjistit, že to, co se mi děje v hlavě-v tý kocovinnový tříšti, v těch zmatcích s chlastem, se neděje výlučně jen mě, ale že je to do velký míry prostě obecný-to mi pomohlo a pomáhá.
Přestal jsem pít 15. února, to jsem se zasek, předtím asi deset let už to bylo dost špatně, zápolení, pití a nepití, pamatuju, jak na AA někdo říkal, citoval: PŘESTANETE-LI PÍT, ŘADA PROBLÉMů zmizí.
Připadalo mi to tehdy nějak moc pozitivní, nadšenecký, ale v mém případě to tak je.
Asi mám kliku.
Seknul jsem taky s prací, spojenou se spoustou lidí, s velkou zodpovědností, když si představím, že teď, čtvrtek 14 52, bych někde pobíhal, komandoval a byl komandován a měl už za sebou tak asi 25 mobilohovorů, tak jen žasnu, jak dlouho jsem to táh.
A uvolnění, to bylo vždy s tlupou piv, bandou flašek, či hejnem panáků. Dlouho to tak šlo, pak už ne.
Teď mě zajímá a uklidňuje každodennost, obyčejnost, všední, běžný věci.
Neplánuju tam znovu padnout, bylo to, jako odrazit se od slizkýho dna-z posledních sil možná-a vyplavat na hladinu.
A je to tu dobrý...
|
|
Sochař
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Santalko jsi na omylu ja o nici soucit nestajim a a hlavne o ten Vas alkoholiku ac uz trba nepijicich. Pisu jen realitu a nechci ani reakce na ne. Ty mas slusne nakroceno pockej za par let.
|
|
Katka
Gold Boarder
|
|
|
|