Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Fórum bylo dlouho očekáváno uživately alkoholik.cz
Stránka: 1...1112131415161718
Dolů
Téma: Proč jsme pili?
Re: Proč jsme pili? Před 10 rok, 11 měsíce  
Ahojky všem. Renčo tak jsem si přečetla příspěvky. Opět jste obě Libě vysvětlily a je se jen přidávám a zkuste Libo nad tím popřemýšlet?

Jinak jak se máš? Ja mam prostě to stejné co vy dvě. Už jsem s tim i smířená. Holt se jednou za čvrt roku napiju a ožeru se,ale dobrý je že budu opatrnější abych to dno nemusela poznat.

Renčo dáš mi na sebe kontakt?
Anna

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Pani Libo. Jen se Vás zeptám byla jste někdy v zahraniči viděla jste jak pijí naší sousedé v Německu?ja tam pracuji 13let a pul roku jsem žila v Holansku.

Jak německu tak i v Holansku. Takhle nepijí a ani to neumí a za druhé to nikde netolerují. Jak v restauracích a nikdo tam nesedí a nevypije deset piv za večer. Neříkám, že tam nejsou alkači. Samozřejně jsou, ale po restauracích nevidíte žádný ožralý. Jsou disciplinovaný a pokud si tam dáte víc než je přípustné. Okolí na vás kouká jak na magora až se sama citíte hodně špatně.

V Holansku jsem zažila. Byli jsme tam česká partička a kluci ty si uměli dát piv češi ty to umí. V jedné restauraci když už jim přinesli 6 pivo tak už se obsluha netvářila nějak radostně. Při desatém chtěli ať už zaplatíme a řekli to velice slušně. Neobsluhují podnapilé zakazníci. To nebyli ožralý jak kolikrát se to vidí v našich hospodách. Tak jsme odešli a že pujdeme do jiné v Den Hagu. Byli jsme už asi ve čvrté a nikde nám nechtěli nalít až v paté a to nám rovnou řekli jen jedno. Pak jsme šli na diskotéku a tam nás taky nepustili, že máme upito. Tam se nemáte nikde šanci ožrat jak u nás nikde na veřejných místech. Velké pokuty za pití na ulici a tam taky ožralý nevidíte nikde na veřejnosti.

Tam jen na soukromých akcích ale stejně ty lidi se neznemožní na veřejnosti. Jsou už k tomu tak vychovávaný a mají převážně populaci konzumeskou a podstatně meně alkoholiku. O to se stará hlavně společnost a mají renome na veřejnosti a až tak vychváme naší generaci tak bude i míň případu alkoholiku. My tuto skutečnost zdědili z doby minulého režimu a po revoluční dobou.

V tomhletom můžete i vy podnikout a snažit vylepšit život příští generaci a nedědit po nás návyky, když ve světě to nikde nedovolují.

O Americe Vám ani nebudu vyprávět. Jaké tam máte postihy za opilství na veřejných místech. Ty tresty až nesmyslný.
Anna

Anno. Tento příspěvek je i pro mne přínosem.

On alkohol sám osobě neškodí v malých dávkách je lek. Máte pravdu. Je to pozůstatek minulého režimu. Všude se pilo. Výčepní nalívají i těm co jsou už ve stavu kdy mají dost. To bylo a je. Pokud platí a dobře. Proč by mu neměli nalít.

Souhlasím s tím. Je to věc nás naši společnosti. Jak si vychováme své děti ale i společnost jak se na všem podilí a jaké zákony by měli být v této problematice změneny.
kalas

Souhlasím, je to dobré, výchova, prevence, to tu chybí.Jenže my žijeme tady.Alkoholici jsou všude, ze všech vrstev společnosti, ale venku, na západě méně, než u nás, v Rusku.....
Liba

Příspěvek byl správcem webu smazán z důvodu porušení vnitřních pravidel diskuze.
Renata

Jezdíme po školách, učilištích, já pojedu už po druhé do kriminálu...Dřív mně zaskočilo, kolik těch dětí, mladistvých už má propito dost alkoholu, ale je jich víc, které trpí s rodiči alkoholiky.Ale alkoholismus "není" tak zase velký problém, horší jsou drogy-tak to slyším od některých ředitelů.Alkoholismus i AA jsou pořád tabu v ČR.Lepší se to, ale pomalu.
Liba

Příspěvek byl správcem webu smazán z důvodu porušení vnitřních pravidel diskuze.
Renata

Jo, kočko, tak na to nemám sílu!Ze Západu sem přišlo hodně věcí, opičíme se podle nich, přirovnáváme se k nim, ale něco přehlížíme.A vláda?Kde by brala peníze?Cigarety a alkohol jim zásobují kasu.Ubylo by také spousta nemocí, tragedií, bouraček, hlavou zeď nelze prorazit.
Liba

Renata

Každý kto pije - pije preto, že chce! A chce to sám, vyviera/pramení to z neho samého! Vyvolať aj zrušiť si to dokáže každý sám v sebe a za seba. Mám slobodnú vôľu a žijem v demokracii(?)... Každý zásah do slobôd a práv jednotlivca je márny, ak TO nie je s jeho súhlasom!

Aktívnu prevenciu závislostí dokážu konštruktívne riešiť ministerstvá zdravotníctva, kultúry a školstva, cirkvi, atď. ... ale najmä voliči v referende!
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Stránka: 1...1112131415161718
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter