Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...23242526272829...80
Dolů
Téma: Uvědomělí bojovníci za střízlivost
*
Re: Uvědomělí bojovníci za střízlivost Před 10 rok, 8 měsíce  
Jana sama sebe nebere vůbec vážně.Umí se zasmát sama sobě.Jinak by se musela každou chvíli ze sebe posrat,nebo by už byla uchlastaná definitivně.Jsou ovšem věci,které bere smrtelně vážně-A PŘES NĚ MÁ MILÁ AUTOBUS NEJEDE!Tvůj tzv.humor není humorem vůbec.Občas v něm je NEPŘIZNANÉ zoufalství(bezmoc)střídaná s cynismem a výsměchem.Ani jedna z těchto možností,které jsi zvolila mne nikam neposunuly-NAOPAK-S TÍMTO PŘÍSTUPEM JSEM SI CHLASTALA VESELE DÁL-POZDĚJI UŽ TO VESELÉ NEBYLO VŮBEC.No vychutnej si to sama,když tam chceš.Hodně štěstí!Jorgo,je mi to nepříjemné stejně jako tobě vidět ti až do žaludku.Když je člověk sám závislý-a snaží se s tím něco dělat.Pohybuje se mezi stejně nemocnými několik let a má dobře zpracovaného sebe to tak bohužel je.Nějaké oblbování a okecávání je naprosto zbytečné-aspon´u mne s tím nepochodíš.Měj se,jak umíš!Stále hraješ divadlo-říkáš tomu komedie,chceš věřit,že to je komedie-já vidím něco úplně jiného!Pesimista nejsem ale tvoje komedie se mění v tvoje trapné drama ani o tom nevíš.Já toho nechci být účastna.Takových konců už jsem viděla dost!
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Jeden takový, který zapíjel maniodepresi alkoholem leží už několik let na hřbitově v Českém Krumlově-byl mladý a jmenoval se Petr Muk-jeho tatínek, kterého dobře znám,by mohl vyprávět a určitě by to nebylo legrační.
Helena

Pred Janou neni uniku:-) ta vidi az do zaludku
jorga

Jorgo, tak musíš hledat svou cestu.... Jinak u me. Pořad pijí ty dvě dvojky denně, víkend tři. Takže hranice mezi nadměrným a rizikovým pitím. Chodím nové cvičit pilates, včera jsem úzkosti malém utekla, ale pak to rozdychala. Doma jógu, jen tak 10 minut obden. Jsem stahana, vstát v 6, doma v 6, vencit, .... Ještě připravujeme jednu charitativní akci, měla bych tam byt cosi jako hosteska, ale to nemůžu slíbit. Úzkosti se vracejí, ale zatím nejdou do paniky. Včera mi známi řekli, ze jsem jiná, ne uzavřena ve svých problémech, ale naslouchám druhým. A moc mi to sluší. Výsledek omezeni úzkosti a alkoholu. O některé kamosky jsem přišla. Nechodím na tolik akci...
Dana

Ahoj Dano. No jako mně přidju dvě dvojky vína denně úplně v pohodě..a jak dlouho třeba už to takhle máš s těma dvěma dvojkama?

Mně přijde lepší si prostě dát skleničku:) když je úzkost nebo se člověk potřebuje uvolnit po práci. Doktoři řeší úzkosti tak, že Ti dají léky..což je taky nejaká věc z vnějšku, která má na od toho pomoct. Na játra jsou léky taky blbý, takže mi prostě přijde lepší dát si občas dvojku.

Jen se to nesmí přehánět. A když už to takhle máš dlouho, že Ti pomáhaj dvě dvojky, a nepiješ víc (krom o víkendu) tak je to podle mě úplně super. Nejsi upjatá a zaprděná jako tady někdo, kdo dokáže vidět do žaludků:))
Jorga

Já piju lahev vína každej druhej den, protože mi to chutná a taky uvolňuje, je to fajn.

Když jsem pila litr vína denně (na utlumení deprese a míchala to s lékama), tak už to v poho nebylo. To jsem si ale docela myslím rychle uvědomila a přestala s tím. Trochu mě musel donutit doktor sice, ale přestala jsem. nebo teda omezila pití. Nepřestala jsem pít:)

A myslím, že mám pití pod kontrolou. Nikdy se neopiju do bezvědomí, nemám kocoviny ani okna a ani jiný problémy mi to nezpůsobuje.

Vím, že mám trochu sklony to přehánět s pitím, když mám blbou náladu, tak se snažím na to nezapomenout, číst si informace o alkoholismu a dávat si na to bacha;-)
Jorga

Jorgo,diky:). mam to tak teprve asi dva mesice.... predtim spis tak lahev, nekdy i vic, vikend vecer opila, s okenky:). to piti bylo takove nutkave, z toho, ze jsem nestastna, mam nesnesitelne uzkosti atd.
tohle je taky dost,beru antidepresiva. v tech testech tady vychazim jako piti nad miru. ideal bych ted mela dvojku denne, nebo dve ob den. ale nejak se toho neumim vzdat, ted je to takovej relax, po praci a venceni.....
navic se vyhybam parbam v tydnu - ty dve dvojky jsou doma nebo v nasi kavarnicce, kam se spousta lidi stavi na praci na pokec. tim jaksi prichazim o kamosky. ale mam strach, ze kdyz pujdu s nimi, budou to 3 dvojky, ne li vic, a to pri praci fakt nedam:)
Hledej svou cestu. je tu spousta odrazujicich i inspirujicich pribehu:)
Dana

Mně to přijde v pohodě, jak to děláš Ty:-) Já těm on-line testům na alkoholismus vůbec nevěřím. Protože každej je jinej a je něco jinýho když si ten nějakej test udělá stokilovej chlap a padesátikilová ženská. Ty testy jsou úplně k ničemu.

Podle mě každej sám si musí říct a sebekriticky uznat sám u sebe, jestli pije moc nebo ne. Navíc když to takovýmu člověku říkají lidi kolem.. A pokud to neumí si uvědomit, že pije asi už moc, pak se uchlastá nebo skoro uchlastá a pak musí už teda jít do tý léčebny, protože nic jinýho už nefunguje.

teda přiznám se, že mi to taky moc nešlo si přiznat že piju moc:-)) A musel mě donutit doktor a špatný jaterní testy, abych omezila pití.

Takže nemám co radit hihi
Jorga

Akorát je mi protivnej fanatismus. Nesnáším to. Přijde mi to jako Islám:))

Podle mě abstinent vzniklý z těžkého alkoholika vlastně taky neumí žít. Neustále od rána do večera si musí dávat bacha, aby si nečuchl k flašce, aby nesnědl něco, kde je alkohol (třeba i blbou pralinku).

Stějně jako byl fanatickým alkáčem v minulosti, je teď posedlým abstinentem...Od ráda do večera místo o tom, jak se napít, přemýšlí o tom, jak nepít. Posedlost je to ale stejně silná a patologická. Bych řekla.
Jorga

Jano, nebo Líbo, povězte, jak se vám to stalo, že jste z chlastu měli problémy a skoro umřeli?
Odstrašující případy docela motivující nakonec jsou. Jakože si člověk řekne, že takhle by dopadnout nechtěl:-) Vy dvě mi (nezlobte se ze jsem drzá)připadáte jakože alkohol u vás byl fakt průser..
Jorga

Stránka: 1...23242526272829...80
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter