Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...27282930313233...80
Dolů
Téma: Uvědomělí bojovníci za střízlivost
*
Re: Uvědomělí bojovníci za střízlivost Před 10 rok, 8 měsíce  
Tak to ja jsem zase nikdy nepila pravidelne a nikdy si piti neschovavala.Neznam abstaky,ale "okna" mivam (navzdory odbornikum,od te doby,kdy jsem s alkoholem zacala.Bylo mi 16-nact a zalezelo na mnozstvi).A o tom to asi je.Na kazdeho alkohol pusobi jinak a i problemy s nim mohou byt ruzne...Ale jsou.A Jorgo,pletes se."Byvaly" alkoholik nepremysli zbytek zivota,kazdy den,o tom,jak nemuze pit.Vi,ze pit nechce a zivot si "uziva".Jen se snazi kazdy den si to uchranit.Toto,bohuzel,nemam ze sve hlavy,ale kazdy den se s tim setkavam...V zivote jsou prece jine priority,nez resit to,jestli chlastam nebo ne.A pokud to zacnu resit,z nejakeho duvodu,pak je nekde nejaky otaznik ci vykricnik...take pouze "muj nazor"...
aboine

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Pavle DD: a jaká byla Tvoje pravidelná dávka? A pak se to jak zlomilo "přes čáru" a najednou jsi nemohl pít? Jsi nějak psal, že ta krize trvala 6 dní neboco..během 6dní jsi dal svojí krásné mladé přítelkyni v opilosti ze žárlivosti přes držku...a pak že jsi jako přestal pít po těch 6ti dnech najenou z ničehonic? Asi to bude složitější bych řekla ne?

Ale trochu mě děsíte, že člověk tak nějak pije trochu, pije a vlastně se ani neopíjí a najednou hrc a ztvrdnou mu játra a změkne mozek. Já tomu nerozumím. A nechci, aby se to stalo mě:-)
Jorga

Zvladla si Jorgo svoji odpoved driv nez ja...Je supr,ze pises,ze mas rada svoji praci a je pro tebe vsim.Pro jine je zase "vsim" neco jineho.Tim ses ale odpovedi vyhla a naopak,prolozila si ji otazkou.Ja ti na to ale odpovidat nebudu.Nechci pristoupit na "tvoji hru".Sly bychom zase obe "po povrchu",protoze ty nemas chut (a nechces) nikoho,v tomto,pustit dal.A ja nechci byt ta,ktera te v tom bude podporovat...asi tak;-)
anoine

Cau Anoine, já jsem vůbec nepochopila, jak jsi myslela svůj poslední příspěvek:-) Že by mi už měknul mozek? Na otázku, okolo čeho se točí moje myšlenky nejvíc, jsem Ti odpověděla.
Jorga

Moje dávky procházely evolucí
Nejprve několik let jen 2 desítky každý večer.
Pak 4 desítky každý večer a jen v sobotu sedmička vína
Pak 4 dvanáctky každý večer a jen v sobotu sedmičká vína
Pak 4 dvanáctky a 3 až 4 panáky whisky nebo slivovice, v sobotu sedmička vína
Pak 4 dvanáctky a 3 až 4 panáky whisky nebo slivovice, sedmička vína dvakrát týdně
Pak jsem si uvědomil že je to špatně, přestal pít tvrdé v rátil se na několik let zpátky ke 2 až 3 desítkám každý den a v sobotu sedmička vína. A myslel si, že mám vyhráno.
Poslední 3 roky to pak bylo každý večer 2 až 3 desítky a sedmička vína.
Během těch 6 dní jsem se propadl tak na dno (zdraví fyzické, psyhické, mé chování) že jsem si uvdomil, že je to špatně a několk měsíců jsem se pokoušel o konrolované pití. A to se mi nezdařilo, po několika tádnech jsem se stejně vždycky rozpil.
Takže teď abstinuji 100%
Pavel DD
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 28/08/2014 10:34 Provedl: Pavel DD.

Jorgo,myslela jsem to trochu jinak,protoze si nejsem jista,ze to tak uplne je,jak si napsala.Ale to neres.Ja uz prispivat do tohoto vlakna nechci a dal nebudu.S tebou se loucim jako se stastnym alkoholikem,ktery nema problemy,na leceni byl z donuceni,u Apolinare byl z donuceni,na tomto foru na "doporuceni" lekare,abstinent byt nechce a abstinenty nechape...mej se fajn a preji ti,at poznas drive,nez k tomu dojde,,ze se ti tvuj "stastny" zivot kvuli lahvi rozpada.Mne se to "zavcasu" nepovedlo,ale doufam,ze ani uplne pozde.Ze se jeste neco "zachranit" da.A Jorgo,take jsem byla dlouho "vysmata"...
anoine

Ahoj Pavle DD, 2 - 3 desítky denně a lahev vína - to je hodně. A pak taky to může být třeba věkem, že tělo dlouhodobě tolik alkoholu prostě už neumí zpracovat fyzicky.
A kolik Ti je let, jestli Ti neva, že se ptám..?

Já jsem ve 20ti chodila pařit a vydržela jsem pařit až do rána. A teď ve 34 letech už to nejde do rána. Jsem pak děsně unavená:) a ani mě to nebaví pařit do rána. Baví mě ty moje dvojdecičky vína (obden).A je mi fajn a myslím, že je to ok a nejak to nehrotím...
Jorga

Alkohol vzdycky patřil tak nějak k životu tady v tý naší zeměpisný šířce. Už ve středověku..a vlastně daleko dříve. Patří to k naší kultuře už od nepaměti.

Podobně jako zase kolem rovníku (např. mě napadlo:) - domorodci tam zase mají něco jinýho - šamany, omamné rostliny apod.

Pod vlivem alkoholu vzniklo plno nádherných uměleckých děl, plno krásný hudby, literatura..

Člověk by se neměl zpíjet pod obraz, zneužívat alkohol. Ale zase dělat z alkoholu démona a viníka všeho zlého - to je taky špatně. Je to pak taková Nešporovina:) Btw. Ten člověk mi přijde taky dost zvláštní. Stačí se na něj jen podívat.

prý byl dřív taky alkoholik?
Jorga

Alkoholové KO u mě nastalo loni, 2 měsíce před dovršením 40. narozenin. Do té doby pohoda, klídek...
Pavel DD
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 28/08/2014 13:07 Provedl: Pavel DD.

Jorga napsal:
A snažím se udržet si nadhled a nehňácat se ve sračkách a depce. Zkus to taky třeba:-) Pak by Tě třeba nesraly moje "geniální" příspěvky.
Tak ten nadhled, prosím, použijte a přečtěte si ještě jednou Kiřin příspěvek. Myslím ,že neutrálněji to už nešlo napsat. K věci, bez urážek, bez sluníčkovatosti, hlubokých rad a hnípání se ve sračkách, a v každém případě bez jediného náznaku toho, že by Vás a Vaše názory nemohla ustát.

Mně osobně se zdá, že Vás vůbec nezajímají cizí názory, jak tvrdíte, ale jen a pouze Vaše vlastní reakce na ně.
alas

Stránka: 1...27282930313233...80
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter