Re: Uvědomělí bojovníci za střízlivost Před 10 rok, 8 měsíce
|
|
Co si takhle třeba něco přečíst o Dr.Nešporovi,než tady budete psát nesmysly.Dr.Nešpor je uznávaný odborník na ZÁVISLOSTI nejen u nás,ale taky v zahraničí.
|
|
|
|
|
|
|
Atlas, dik za zastanie...Ale Jorga podla mna nepochopila vobec nic, z toho co som pisala..ale mozno to bolo na nu prilis zlozite a tak z toho vyvodila, ze sa rypem v srackach a v depkach:)..neviem, kde k tomu prisla, kedze som nic take nenapisala..nesnazila som sa byt ani prilis pozitivna, lebo to jej tiez velmi vadi..Jej vadi vlastne uplne vsetko, len s tym svojim " nadhladom a hmurom" a s jej inteligenciou je neuveritelne spokojna  .. Jorga, ja odkedy sbstinentujem, nieco ako depresia nepoznam..ja som aj predtym bola velmi pozitivny clovek, ale tak raz za 2 tyzdne som uletela s pitim a potom som depky mala riadne-uzkosti, strach, vycitky..a to bolo presne to, co som sa ti snazila vysvetlit..preco by som mala pit, ked mi to potom privodzuje tieto stavy? Ale prave ty co tu pise o nadhlade, nemas ziaden a co sa tyka fanatizmu, tak presne na teba to skor sedi...Kto nejde s tebou, ide proti tebe  Nevies diskutovat, nevies argumentovat, tak sa ani necudujem, ked ti vadia tak nazory vsetych ostatnych, kedze sa im nevied inteligentne postavit..nieco ako dialog nepznas, poznas len monolog..Si posadnuta tym, ze kazdy musi aspon trochu pit a ze je to prirodzene a kto abstinentuje je divny..nepostregla si, ze kazdy clovek je jedinencny, a co robi dobre jednemu, nemusi robit dobre uz tomu druhemu,..Myslis si si, ze abstinuju len ti, co sa uz prepili do uplnych sraciek a tych sa tu snazis urazat, co je podla mna tiez pod uroven inteligentneho cloveka..Ti ludia preukazali viac sily a dostojnosti, ako ty, ja alebo hocikto iny..dokazali sa tomu vzopriet, ked uz to bolo velmi tazke, priam nemozne..V stadiu, ked sa to pdoari uz malokomu...Ja ti prajem, aby si na to dno nepadla aj ty..ale podla mna velmi dobre neskoncis...Tvrdis o sebe aka si intelignetna a zabavna, ale pit na maniodepresiu a na antidepresiva, moze podla mna len clovek co prilis vela inteligencie nepobral alebo ktory je uz na alkohole poriadne zavisly, co ty tvrdis, ze este nie si..takze to vypada u teba skor na tu prvu moznost..
|
|
Kira
|
|
|
|
|
Kiro,
Váš příspěvek plně podepisuji, vystihla jste to přesně.
Helena
|
|
Helena
|
|
|
|
|
Kira to teda nandala chudákovi Jorgé, co neví nic o životě, fňuk:-) To asi bude mít hodně vysoké IQ. Ještě štěstí že neumí vidět do žaludku, jako třeba Jana Mertosová.
A Ty jsi se Kiro léčila ze závislosti?
|
|
Jorga
|
|
|
|
|
Kira píše:"..ale podla mna velmi dobre neskoncis.."
Myslím, že to nebude tak strašný, ten můj konec. Aktuálně se rozmýšlím, že bych šla studovat druhou vysokou školu, dokud nemám ještě úplně změklý mozeček:-)
|
|
Jorga
|
|
|
|
|
 Tady je někdy sranda...Díky
|
|
|
|
|
|
|
Veronika: Já jsem neříkala nic o tom, že Dr. Nešpor není odborník. Psala jsem akorát, že vypadá zvláštně:) a prý měl v minulosti taky problém s alkoholem?
Dr. Pecinovská z ženskýho odd. protialk. kliniky Apoliánář je taky vyléčená alkoholička. Už jsem i měla tu čest se s ní setkat na nějaké tam terapii u Apolináře. Ta působila (na mě) celkem normálně, příjemně.
|
|
Jorga
|
|
|
|
|
Jorga, nie neliecila som sa zo zavislosti, zatial to zvladam sama, ale pokial nahodou by som to nezvladla, tak sa nebudem hanbit o pomoc poziadat. Pocet vystudovanych skol este nic nehovori o inteligencii cloveka, to by si tiez mohla vediet. Niekedy aj robotnik ma vyssie iQ v testoch nez clovek niekolkonasobne vystudovany..Ja mam tiez 2 vysky, ako vidis alkohol na to vplyv nemal. Taktiez som workholik ako ty. A som dost uspesna podnikatelka a taktiez mi v tom pitie alkoholu nijak neuskodilo. Takze nemysli si, ze kazdy zavisly ma zivot totalne na sracky, to pride az casom a ja dufam, ze som to stopla este predtym, nez by to naozaj prislo.. Pozri ty mas 34 rokov, ja mam 39 rokov a to pitie mi zacalo vadit az tak posledne 2 roky. Ale ked sa pozeram do mojej minulosti, problemy s pitim som uz mala davno, davno, len som si to absolutne neuvedomovala. A ked som si to uvedomila, tak som sa zacala o tu problematiku zaujimat a snazim sa s tym nieco robit, preto aj som na tomto fore. Ty pises, ze sa ti pitie paci a nechapes, preco by si sa ho mala vzdat. Myslim si, ze sa pacilo kazdemu jednemu z nas, ved to je omamujuca droga a jej ulohou je privodoit cloveku tie pekne pocity. Ale pokial si zavisla, alebo sa do zavislosti prepijes, pride ten den, ked ti zacne viac brat ako davat a vtedy to treba uz rozhodne zastavit. Nie kazdy dokaze rozoznat ten okamih ked to pride, alebo aj ked ano, tak uz to zastavit zial nedokaze a potom zial uz je neskoro. Mne toto forum velmi pomohlo, potom co som si precitala, som si konecne pripustila, ze som zavisla a snad to zastavila skor, nez by mi to samej uz neslo..aj ked viem, ze sa musim mat velmi na pozore..A to neznamena, ze na nic ine nemyslim, ale je normalne ze som opatrna..Aj ty ked prechadzas cez cestu, tak si davas pozor, aby ta nahodou nepreslo auto...Pytas sa nas tu stale vsetkych, preco nepijeme aspon trochu. A preto mam take pochybnosti o tvojom IQ. Bud si hlupa, alebo si z nas robis srandu, inak by nieco take z teba vyliezt nemohlo. Ale ved si prestuduj diagnozu alkoholizmu, jediny ucinny liek je abstinencia. Iny zatial pre nas este nevymysleli a zavisi na kazdom jednom z nas, ci sa s tym dokaze vyrovnat a akceptovat to. Myslis si, ze ja by som si obcas rada nedala nejake to vinko a nepresvedcovala sa o tom, ze je to v poriadku, ze ved vsetci piju, tak preco ja nie..Ale ja viem co by to u mna mohlo spustit, tak si to vinko nedam a zabojovat s tou chutou je znacne jednoduchsie, ako bojovat s tou chutou potom co by som uz ten prvy pohar vypila,Bola som dlhe roky ako ty, v tom, ze som sa presvedcovala v tom, ze je v poriadku ze obcas sa napijem, ze ved predsa piju vsetci a viac ako ja..Som kvartalny alkoholik a prisla som do stadia, ze som si prestala nieco nahovarat a akceptovala som moju diagnozu a aj to, ze s ostatnymi sa porovnavat nemozem, kedze vacsina tych ostatnych tu diagnozu nema. Ty sa tu stale chces s niekym porovnavat a chces, aby sa vsetci spravali ako ty..ale preco? my ti tu nikto nehovorime, ze nemas pit..Pi si kolko chces, ty musis vediet, v akom stadiu si a ci si alkoholik a ci nie a ci ti hrozi nejake nebezpecenstvo..Ale uz to, ze si v takom mladom veku mala zle vysledky enzymov v peceni poukazuje na to, ze nabeh na zdravotne problemy mas. ako som ti uz pisala, zopar ludi co som poznala a to pili o dost menej nez ty, mali testy dlho v poriadku a potom sa to zhorsilo zo dna na den a potom to uz islo velmy rychlo. Zijem v zahranici a tu sa o alkoholizme hovori podstatne viac nez u nas a berie sa to ako choroba, kedze to choroba aj je..Dost to tu prirovnvaju k cukrovke a kazdy cukrovkar si je vedomy toho, ze sladke nemoze, aj ked je take chutne a robi mu potesenie a privadza mu pocity stastia..ale nikto normalny nebude predsa odsudzovat cukrovkara pre to, ze si neda zmrzlinu..ako ty stale odsudzujes alkoholikov preto ze sa nenapiju..Podla mna ten cukrovkar co si tu zmrzlinu neda a ten alkoholik co si ten poharik neda je o dost intelugentnejsi ako ten co si da nieco aj napriek svojej diagnoze kazdy druhy den a bude sa potlapkavat po pleci aky je on silak a inteligent, ze si da len kazdy druhy den a ze sa neprezerie do prasknutia alebo neozere do nemoty...Podla mna je v tebe len ticha zavist, ze ty to zatial nedokazes -nedat si vobec, tak kopes okolo seba na vsetky strany..
|
|
Kira
|
|
|
|
|
Děkuji za přednášku, Kiro:-) No Kiro a kolik jsi pila alkoholu předtím, než Ti to začalo vadit?
|
|
Jorga
|
|
|
|
|
Zdá se, že ve svých 39letech toho "víš o životě" velmi mnoho:)Skoro tolik, co Jana a Líba.
|
|
Jorga
|
|
|
|