Re: Uvědomělí bojovníci za střízlivost Před 11 rok, 1 měsíc
|
|
no:) diky za radu milý Já. Ja uz sem zkousela vsechno mozny. elektronickou cigaretu, samolepky, Nicorette..a nic:) Z Nicorette jsem se navic jeste poblila..a z elektronicky cigarety je mi taky blbe. Ty naplne chutnaji hrozne divne. Vykourim prumerne asi 10 cigaret denne.
Ale dneska sem si jeste nezapalila se drzim. Jak tady furt ctu posledni dny o tech zavislostech tak me to motivuje snazit se veci zlepsit. hlavne koureni. a to piti asi taky by chtělo s tim neco udelat mozna ale zatim to pro me neni tak uplne aktualni to hrotit:))
Takže krom rejpání vám taky všem posílám dík za motivaci:)
|
|
Jorga
|
|
|
|
|
Ta motivace jako pro me spociva v tom, ze se tu doctu, jak byly nektery lidi pak v prdeli kdyz to prehaneli s chlastem. SE tak trochu udrzuji v pozornosti, abych to taky neprehanela, abych to dovedla nejak udrzet. Prestat pit nechci, snazim se to akorat omezovat, pit mene a pro radost..
|
|
Jorga
|
|
|
|
|
Moralni:) ale nijak hej mi taky neni, po 0,5 l je mi druhy den divne. V tom asi tkvi me stesti:)) maximum, co dam, je 7 dvojek - ale to je parba od 8mi do 2 rano, coz neni moc casto, spise vyjimecne
|
|
Dana
|
|
|
|
|
cau Dano. No mně přijde, že jsi v pohodě a že to pití máš pod kontrolou:)
A taky mi přijde, že když sem člověk napíše, že nějak trochu pravidelně pije, začnou se ze všech stran na něj tady sypat názory jako: "utikej honem na AA, řeš to hned než bude pozdě, decinka vína denně je už alkoholismus, uvědom si sama sebe, neoblbuj se, jsi blbá když pijše, špatně skončíš, shniješ v pekle" atd atd.
Tak jestli to člověka spíš nerozhodí, než pomůže:)A pak začne vidět sám u sebe problém tam, kde žádnej není. A pak z toho má výčitky a depku.
Tak Jorgé Ti přeje, aby jsi pila tak, aby Tě to bavilo a nebylo Ti z toho blbě a neměla jsi výčitky:)
|
|
Jorga
|
|
|
|
|
Dekuji za praní, tobe tez  ja jsem problém měla, pití sklenku i přes den a denně tu lahev, což mi děla problémy. Pak jsem to stáhla, vsimlo si toho i okolí, bylo mi druhy den lip. Ted mám zase úzkosti a celkem stresy, nechci to opět rozjet.
|
|
Dana
|
|
|
|
|
Ja jsem to mela podobně. Litr vínečka denně a zapíjela jsem depresi. To už bylo moc. To jsem taky věděla, že mám problém:-) Ted se cítím v pohodě, piju míň a nehodlam to nějak hrotit, jako že bych měla abstinovat úplně. Ale udržuji se ve střehu, abych to zase nezačala přehánět.
Vím, že mám sklony chlastat, když mám tu svou depresivní fázi BAP. Tak se snažím si to pořád uvědomovat. Jinak ale BAP je taková nemoc (snad to ani není nemoc, jsou to prostě výkyvy nálady), že jsou i období bez příznaků. To mám teď a nevím, proč bych si nedala skleničku, když mám na to chuť a je mi dobře s lidma:-P
|
|
Jorga
|
|
|
|
|
No, pac mas maniodepresi a ja uzkosti  přejme si, at to nepřehanime! Ja se zase zhorsuju, jak mám stresy. A řekla jsem si, ze víc než dvě v týdnu ne, tak me to štve. Povolis jednou, podruhé a je z toho zvyk
|
|
Dana
|
|
|
|
|
Proto si pravě nic nezakazuju:-) A dělám to tak, abych se cítila dobře a neměla výčitky..snažím se.
|
|
Jorga
|
|
|
|
|
Jen to tady ze sebe vysyp a svými slovy....ať nepadneš do depresí. Jsou lidé co mudrují a chytrými slovy oblbují sebe sama.
|
|
|
|
|
|