Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...40414243444546...80
Dolů
Téma: Uvědomělí bojovníci za střízlivost
*
Re: Uvědomělí bojovníci za střízlivost Před 10 rok, 8 měsíce  
Petře N,
ano, každý hledá, zkouší, je na každém, jakou cestu si vybere.
Ale pokud pokusy o kontrolované pití selhávají, člověk se vypíjí do úzkostí, depresí, výčitek, prodlužuje si to utrpení, tak univerzální radou JE právě abstinence.
A pokud to nezvládá sám, doporučením je psycholog, AA, léčebna.
Nevidím v tom fanatismus, ale upřímnou snahu pomoct.
dejna
Junior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

1.- víra v sebe přivádí člověka i lidstvo tam kde se právě nachází.
Víra ve vyšší vědomí překonává rozumovou omezenost a posouvá člověka za hranice reality.

Za hranice reality mě může posunout holotropní dýchání, hypnóza, halucinogeny, chlast... Lidstvo se nachazí tam kde se nachází, díky tomu že elity protlačují takový životní styl, jaký protlačují a 90 procent lidí jsou ovce jdoucí s davem nechavájící se popohánět svým "bačou"

2.- Ateisté si mohou vybrat boha, kterého chtějí

Ateisté, agnostici boha nepotřebují

3.- Morální kodexy vytvářejí lidé plní strachu o svůj životní styl. Morální kodexy ve skutečnosti nikdo nedodržuje.

Morální kodexy jsou vytvářeny proto, že to ce morální pro jednoho nemusí být morální pro druhého.

4.- Proč je služba pro druhé problém? Zkoušel jsi to? Když to nedělají obyčejní lidé, tak proč ne Jehovisté...co to o nás vypovídá?

Nehodlám hlásat plošně "správné" pravdy, každý člověk by měl být jedinečný

--------------------------

Mimochodem, Tobě příjde správné nabízet svoje placené služby pro alkoholiky? Ale, asi ano "Kšeft je kšeft, i kdyby fotr v truhle ležel...", že?

Petr
Petr N
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Narozeniny: 07/16

Dejno,

souhlasím s Tebou, ale...

Neměly by se zaměňovat příčiny a následky. Píše sem hodně lidí, kteří měli deprese, úzkosti dříve, než chlast. Osobně si myslím, že výčitky okolo pití jsou jen sebedestruktivní a zabraňují v možném nepití.

Petr
Petr N
Platinum Boarder
graphgraph
Pohlaví: Muž Narozeniny: 07/16

Já nevím Dejno (+Líbo + Jano + Já apod.). Mně spíš připadalo, že jste mě tady upřímně posílali doprdele, než že byste upřímně pomáhali:-) když jsem hned okamžitě tady nezačala brečet, že mám problém a že jsem na dně. Nepřipadalo mi, že byste mi chtěli pomoct, ale připadalo mi, že mi nadáváte, že jsem kráva, která skončí v pekle, když vás neposlouchám.

Tak jest otázka, jestli toto, co nazýváš "pomoc", je opravdová pomoc druhému, nebo je to jen Tvoje neustálá neúspěšná snaha pomoci sobě, vidět sama sebe v lepším světle, protože přeci jsi "lepší", když "pomáháš".

Člověk se cítí lépe, když pomáhá druhým. A cítí se i lépe, když mluví o tom, jak pomáhá druhým. Sám sebe pak vidí v lepším světle. A mně přijde, že Ty potřebuješ sama sebe vidět v lepším světle, a proto hodně nahlas mluvíš o tom, jak všem pomáháš...

Jseš si jistá, že to těm lidem opravdu pomáhá?
Jorga

Petře, diky. Úzkostné depresivní poruchu mám dgn predtim, než jsem začala i pit i kouřit. Pití to zhorší,ale nepiti to nezastaví.
Dana

Věřím tomu, ze nemít úzkosti, zvládnu alkohol levou zadní. S cigáramá je to horší
Dana

Nepíšu o tom jak druhým pomáhám, pouze o tom, jak toto fórum a především lidé tady, ti pro tebe "fanatičtí" abstinenci, pomohli
mně!
dejna
Junior Boarder
graphgraph

...asi jo, mohli jste společně brečet jaká je to strašná težká nevyléčitelná nemoc, a nebyli jste v tom brečení sami:-) "ve dvou se to lépe brečí..."

Já sem hrozná sory. Nemůžu si pomoct:) těm co nechápou, se omlouvám, pokud jsem je zas urazila. Ty kteří chápou, zdravím:-)
Jorga

Ještě jedno moje moudro musím tady taky zahlásat:-) Když si nejste (někteří tady) schopný pustit si čerstvej vzduch, otevřít si okno, vyvětrat, aspoň tady na tom fóru..
..tak potom Vám to nemůže jít ani v běžným životě. A od svýho problému se pak nikdy nemůžete odpoutat. Máte zabedněno a zatuchlo, protože se bojíte otevřít si okno, tak se v tom uduste;-)
Jorga

Dejina, ja som nenapisala, ze toto forum je fanaticke, aj mne velmi pomohlo a aj vdaku nemu som zacala abstinovat. Ja som len napisala, ze sa mne osobne sa nepaci ako fanaticky je tu napriklad presadzovane AA. A proti AA nic nemam, ale nie je pre kazdeho a preco by mal byt zatracovany ten, co tam nechce chodit a skusa to inak? Tak isto kontrolovane pitie, ja sama som prikladom toho, ze u vacsiny to nejde a ani u mna nie. Ale musela som si na to prist sama. Po piti sa dostavovali uzkosti, depky atd a bolo jedno kolko som vypila. Takze som pochopila, ze tade cesta pre mna nevedia. Ale nie kazdy co sem napise, to ma tak ako ja alebo ty. Pise sem aj vela ludi co to s alkoholom prehana a chcu nejak zmiernit tempo a hladaju sposob ako na to, a pokial nie su alkoholikmi, tak im to kontrolovane pitie pomoct moze, tak preco by to skusit nemali. Ved oni sami potom musia prist na to, ci je to pre nich ok, ci im je na druhy den dobre alebo ci prichadzaju na nich uzkosti, depky, pripadne ci sa zas nerozpiju a podla toho pochopit, ci pre nich kontrolovane pitie je vhodne alebo nie. Suhlasim s tym, ze alkoholikovi moze pomoct len uplna abstinenacia , ale u vela pripadoch je tazke rozlisit tu hranicu, ci zavisli na alkohole su alebo nie.
Kira

Stránka: 1...40414243444546...80
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter