Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...41424344454647...80
Dolů
Téma: Uvědomělí bojovníci za střízlivost
*
Re: Uvědomělí bojovníci za střízlivost Před 10 rok, 8 měsíce  
Nedovolím si doporučit něco, co neznám,mě pomohli AA, tak vím, o čem píšu, o čem jsou.Určitě nejsem fanatička, což vás nezajímá, máte svůj názor.Každý jsme jiný, ale nemoc je stejná,léčba také.Neslyšela jsem, že by se angína, rakovina, léčily jednotlivě, u každého jinak.Nevíte nic o tom, do čeho padáte, je mně vás líto.Třeba se časem ozvete, doufám, že budu mít sílu vám opravdu pomoc.Chybí vám pokora, úcta k životu.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Pan doktor založil tuto diskuzi, tak prosím, zaslouží si aspoň ten titul před jménem, žádný Mlčoch.Je to ubohé.
Liba

Možná existují jiné možnosti než doporučuje Líba. Já o nich nevím. Ona jediná se tady snaží něco doporučit. Doporučuje to, co jí pomohlo. Doporučuje to léta, možná trochu bez empatie, ale pravdivě.
Pak je tady Standa, který zde bezplatně doporučuje placenou, "unikátní" metodu. Koukla jsem na to a komentář si nechám pro sebe.

Co jste tady doporučili vy ostatní, že jste se nyní postavili do rolí soudců?
Já jsem další doporučení nenašla. Pokud se chce ale někdo hádat, napadat ostatní a tím odklonit pozornost od svého problému, tak je na správném místě.

Jorga a bohužel i Jana nám tady předvedly perfektní metodu zrcadlení. Abys tomu Jorgo rozuměla - pokud mě na někom něco štve, nemám to sama zpracované. Ani o tom nemusíš vědět, ale vlastnost/chování, které tě nejvíc vytáčí, máš skryté v sobě. Pohovoř na toto téma s psychiatrem a zkus vyléčit chudinku v sobě;-).

Léta jsem si myslela, že se dá pít kontrolovaně. Víno mi chutnalo tak moc, že jsem si kontrolované pití obhajovala několik let. A skutečně jsem "kontrolovaně" pila každý den cca 1,2-3 dvojky. Po čase se mi i z tohoto množství rozvinuly nepředstavitelné úzkosti, deprese, únava atd. Doma jsem to nepoznala, ale když jsem šla do společnosti a zpětně jsme se bavili o večeru, zjistila jsem, že mám šílená okna. I z tohoto množství. Je to můj příběh, každý je jiný. Budu Vám přát, aby se vám to nestalo.
Petra

Ahoj,

co doporučuje Standa za placenou metodu? To by mně zajímalo.

Já znám "Dům Moniky Plocové"...taky placená "léčba". Na to napíšu názor v nějakým dalším příspěvku (jestli můžu:)) a a až o tom budu psát, budu se snažit nepoužívat sprostý slova:) Ta paní není lékařka, není ani psycholožka...nechápu co je to zač a co to jako zkouší. Ale než budu psát názor, něco si o tom jejím domě přečtu..Taky nejsem ani lékař ani psycholog..
Jorga

A někomu třeba ty AA mohli pomoct, nějak nastartovat jiné přemýšlení o svým pití a pak se třeba rozhoupat to řešit. Mně AA fakt nepomohli:) Jsem se tam taky pokusila zanést trochu vtipu nebo čerstvýho vzduchu. A moc jsem nepochodila:-)) Stejně jako tady. Mně kamenovali:)) AA jsou totiž plné lidí, jako je Líba. A navzájem se tam v tom utápí, jak je to strašně těžká vážná nemoc a jak to maj všichni težký.
Jorga

Petra: já vím, že to tak je - s tím zrcadlením. Ze pokud mě něco štve nebo rozčiluje, je to důvod přemýšlet, co sama ještě nemám vyřešený. Mně štvou hluboké rady do života bez hlavy a paty od někoho, kdo tak chlastat, že málem umřel a zhroutil se mu život. To jsem tu pře váma už uznala, že když mě ty rady tak štvou, asi budou mít částečně pravdu:)) (že jsem nedospělá husa co pije na maniodepresi) A vás (některé) štvou moje kecy o tom, že jste uvědomělý chudinky zaprděný. Tak proč vás to štve, když se vás to netýká;-)
Jorga

Petra: s psychologem / psychiatrem na toto téma (zrcadlo) určitě pohovořím a budu o tom přemýšlet
Jorga

Jorga,

hryzieš ruky, ktoré Ťa kŕmia(info)!

Nepochopila si doposiaľ pointu pomoci - ani samu seba.

Ľútosť - moja, Tvoja, ani ďalších, Ti brány srdca neotvorí...
Chýba Ti empatia - si egocentická - nechceš a ani nevieš prehliadnuť cez podstrčené ilúzie vlastného ega.

Naštartuj sa už konečne a začni konať!
Prebuď zodpovednosť - tá zaženie lenoru/lenivosť!

Tabletky na triezvosť alebo šťastie, či spokojnosť si vyrába
každý v sebe sám cez endorfíny - v apatieke ich nekúpiš!
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Já jsem dokázal přestat pít a nepotřeboval jsem k tomu ani doktora, ani AA ale netroufám si někomu radit, že to dokáže sám
Pavel DD
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Petro.Máš pravdu.Já jsem obyčejný člověk navíc alkoholička,která žila 16let s chronickým alkoholikem.Co tím chci říct?Dělám chyby jako všichni jiní-ovšem já si je musím přiznat.Také mne šokovala moje reakce zde.Na chvíli mi splynul obraz i pocity z Jorgy s mým partnerem.Stejné charakterové rysy,stejné projevy-až mi z toho bylo špatně.Nemusela jsem v tom stavu do diskuse zasahovat,ale za sebe jsem byla ráda,že jsem dala průchod svým pocitům-at´vám to bylo příjemné,nebo ne!Já se naopak dřív stahovala do sebe víc a víc.Bála jsem se jakkoliv reagovat-ale všechno ve mne narůstalo tak dlouho,než jsem začala pít opět.No a co si kdo o mně pomyslí,nebo myslí-je mi srdečně ukradené.To jsem řešila ještě předtím než začal můj problém s pitím.Nikdo z vás se mnou nežije non stop.Jenom já.Navíc vůbec nemám potřebu se omlouvat oné dotyčné o jejíž identitě,kterou uvádí silně pochybuju.Stejně tak o tom,co zde uvádí.
Jana Mertosová

Stránka: 1...41424344454647...80
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter