Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...44454647484950...80
Dolů
Téma: Uvědomělí bojovníci za střízlivost
*
Re: Uvědomělí bojovníci za střízlivost Před 10 rok, 8 měsíce  
Ten, kdo nemá problém s alkoholem , sem na tuto diskuzi těžko zajde.Znám plno lidí, co pijí, občas se pořádně opijí, neřeším to vůbec.Je to jejich věc, nemusí být alkoholici.Chtěla jsem vám dívky jen pomoc, protože za ty léta, co se snažím pomáhat závislým, jsem podobné řeči, co vedete vy , slyšela x krát, a také jsem pak viděla ty konce.Ono těch cest ke střízlivosti moc není.A plánů, přesvědčení, že ještě!! zatím není tak zle, jsem viděla také dost.A bylo ještě hůř.Jen doufám, že až budete těhotné, dokážete přestat pít úplně.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Liba, ja som si priznala, ze som alkoholik a preto viem, ze musim abstinovat . Ja len neviem pochopit, ako sa da z par riadkov napisanych tu, diagnistikovat alkoholizmus komukolvek. Toto je forum a ma sa tu diskutovat a pdla mna to je aj dost zaujimavy namet na diskusu pre viacerych. Ja si nemyslim, ze kazdy kto sem napise je zakonite alkoholik. A taktiez, kto ma problemy s alkoholom je zakonite alkoholik. A pokial alkoholik nie je, ale s alkoholom to prehana, je vzdy lepsie pit kontrolovane..Ved aj pan doktor Nespor venuje vo svojej knihe dost priestoru kontrolovanemu pitiu a podla tvojej logiky to cele napisal uplne zbytocne, kedze knihu si precitaju len ti co maju problemy a alkoholom a tym padom su zakonite podla teba alkoholici, ako kazdy jeden co pride na toto forum. Ked tuto kapitolu ohladne kontrolovaneho pitia pisal, mal na mysli zrejme prave tu cielovu skupinu ludi, ktori alkoholilmi nie su, ale s pitim to uz prehanaju.
Co sa tyka Jorgy a Dany, ci su alkoholicky alebo nie, ja samozrejme posudit nemozem. Ale obdivom som napisala, ze podla mna robia chybu, ze piju - kedze jedna ma maniodepresiu a druha uzkostnu poruchu a na tieto diagnozy a aj na lieky by samozrejme nemali pit alkohol v ziadnom pripade.
Kira

Jani, já Tě vůbec neodsuzuji za Tvojí reakci. Je Tvoje. Pro mě to je jen informace, že plno věcí ve svém životě ještě nemáš zpracovaných. Je velmi jednoduché nastudovat záležitosti ega, pokory atd. Už mám vyzkoušené, že v okamžiku, kdy řeknu, už vím, přijde zkouška:-)
U Tebe přišla zkouška v podobě jedné rypny a bouchnul Ti kotel. To jsem Ti chtěla říct.

Jorgo, piš si, co chceš. Pokud to tady někoho zajímá, nechť ta "vtipná" moudra studuje. Asi se mi nepodaří přesvědčit Tě, že není příliš inteligentní pořád někoho posuzovat a odsuzovat. Myslím např. Dr. Nešpora, nebo p. Plocovou. Dr. Nešpora jsem jednou požádala o radu. Napsala jsem mu v noci. Během půl hodiny mi neváhal odpovědět. V jeho odpovědi byla neuvěřitelná lidskost a empatie. Je to kapacita na slovo vzatá. Kolika lidem jsi např. dnes pomohla Ty?

Paní Plocovou neznám. Před časem jsem se koukala na její projekt. Nepřijde mi to špatné, ale mám z toho pocit, že to je pro lidi, kteří jsou schopni to zvládat bez psychofarmak a potřebují spíše psychoterapii.

Někteří lidé pomáhají lidem, i když nejsou doktoři a nemohou předepisovat psychofarmaka, ale umí naslouchat. A to je největší problém našeho zdravotnictví - čas. Nemají čas, tak šup zaléčíme prášky.
Z paní Plocové mám pocit, že lidem naslouchá. Je to nestátní zařízení a musí se platit. Naprosto to chápu a docela by mě zajímalo, jestli má někdo osobní zkušenosti.

S naší nemocí je to tak - kdo chce hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Mně se žije mnohem lépe bez alkoholu a jestli Vám s ním, ok. Každého volba.
Petra

Ke své reakci jsem podala vyjádření.Vážená!Stejně jako k tomu,že všichni závislí mají společné znaky,kterými se vyznačují.Já jimi trpěla také.Nepodařilo se mi odstranit všechny,ale valnou část ano.Četla jsem celé forum-dala jsem si s tím práci.Jiří-Jorga mají identické znaky.Stejný projev.Že by to byla náhoda???Blbce ze sebe dělat nenechám-i když jsem se možná jako blbec zachovala,ale nelituju toho.Jinak Jorga alias Jiří,vidím,že ti vadí všechno-mimo svého kontrolovaného pití jak tu zdůraznuješ neustále(asi si to musíš neustále dokazovat-přesvědčovat se o tom).PROČ-to je mi jasné.A mimo kouření.Jinak jsi mi ukradená.
Jana Mertosová

Petro.Svoji závislost jsem si musela poctivě zpracovat.Dělala jsem na tom celé roky,co jsem byla střízlivá.Pochopitelně,že tato práce neskončí-co jsem si nepřiznávala,co jsem neviděla byla má spoluzávislost.Vyrůstala jsem v rodině alkoholika,žila jsem se závislým.Nyní pracuju u sebe i na tom!Protože mne právě má spoluzávislost dokázala sejmout.
Jana Mertosová

Jani, jsem na tom stejně. A víš, co? Potom, co tady Jorga píše za hámoty, jsem si uvědomila, že mi můj bývalý manžel, nesmírně pomohl v mém nepití. Měla jsem totiž možnost vidět, jak dopadne alkoholik, který si myslí, že má pití "pod kontrolou". Jeho terminální fázi bych nepřála nikomu zažít.

Také jsem si myslela, že ho mám zpracovaného a v létě jsem měla také dejavú. Někdo mi ho připomněl, bouchnul mi kotel. Uvědomila jsem si to, omluvila jsem se a dále zpracovávám;-).
Petra

Kotel bouchnout může.Já nejsem anděl s křídly.Dříve jsem svoji zlost živila v sobě-přikrmovala.A pila.Dnes,když se tak stane-tak si ji zřetelně uvědomuju-přiznávám.Stejně jako to,že mi s ní není dobře.Že jsem se rozzlobila a úplně zbytečně-to mi připomene KOMU jsem měla odevzdat ještě dřív.To mi připomene,že naprosto ignorovat-mlčet-a nechat HO pracovat,ještě zcela v určitých chvílích neumím.Že se zbytečně vysiluju a druhému dovolím aby mne vyprovokoval do extrému.
Jana Mertosová

Jana jen vybouchla. Nechci mluvit za jorgu, ale myslím, ze psala obecněji. Možná je to cele o tom, jestli se tu v uvozovkách muže vyjadřovat někdo, kdo chce pit kontrolované a alkohol jako takový neodsuzuje
Dana

Přesně to jsem se Ti snažila naznačit;-).
Vidíš, jak je tady Jirka užitečný. Nádherně nás učí, aniž by to tušil:-))).
Petra

Proč tento dotaz neadresujete přímo autorovi tohoto vebu?Nechápu!
Jana Mertosová

Stránka: 1...44454647484950...80
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter