Re: Uvědomělí bojovníci za střízlivost Před 10 rok, 11 měsíce
|
|
Uprimne, ti,kterych se to tyka - nebudu vyjmenovavat, snad jsme nejak schopni sebereflexe, druhak neodhadnu nekdy v diskusi,co je mineno vazne, jako vtip nebo ironie - by si meli mozna sahnout do svedomi, jestli jejich poznamky uz nehranici se sikanou,nebo jsou jeste vtipne.
|
|
Dana
|
|
|
|
|
Jorga Jirků napsal:
Dana: já to nepoznám, jak to Míla myslela. Asi už mám zdegradovanou osobnost:-)))
... a k tomu, Ti ten svieži - Tebou propagovaný Jorgos-vietor, vyvanul asi aj zvyšok zdravého (roz)umu, aj súdnosti, či ako ?!? 
Vlastnú degradáciu uzrieš sama až ako posledná... (smutné ale reálne.)
(A následne ju treba ešte aj spracovať, aj stráviť.) 
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
Poslední úprava: 03/09/2014 14:43 Provedl: Ja.
|
|
|
|
Prectete si sva prani a urazky Jorze na teto diskusi. Uvedomte si svou pocetni prevahu. a to, ze ji asi neni nejlepe.
Vysledkem je slusny nabeh na sikanu.
Muzete se poplacat po zadech.
|
|
Dana
|
|
|
|
|
Já, a spol. Tak mi tak nějak připadá, že vy vlastně (někteří) nenávidíte sebe, za to, že jste nezvládli alkohol a svůj život. Stydíte se za to a nenávidíte sami sebe. Asi se vám to nějak vždycky vybaví při pohledu na pití, nebo když se bavíte s někým, kdo pije (kdo může pít. Vy nemůžete), jak jste sami byli pozvracené trosky.
Proto asi teď tak nenávidíte někoho, kdo si dát může:-) Vidíte sami sebe a nenávidíte se. Připomíná vám to vás samotné...a tu nenávist musíte nějak dát ven. chápu. Tak si poslužte, jestli vám to pomůže cítit se líp:-)
|
|
|
|
|
|
|
Jorga: Máte esprit.
Je zajímavé,že nikdo třeba nereaguje na některé příspěvky které jsou dost ordinérní.
Bohužel pisatelé těchto příspěvků skutečně nastavují svoje zrcadlo.Snad to jde napsat slušně,vztek nikoho neomlouvá.
|
|
|
|
|
|
|
Jedna mi tu chtěla plivat mezi oči:-) Asi sama sebe musí dost nenávidět za to, že pila a zničila si většinu života...A vono když vám to někdo takhle připomene - asi nic moc, to chápu
|
|
|
|
|
|
|
Dana napsal:
Uprimne, ti,kterych se to tyka - nebudu vyjmenovavat, snad jsme nejak schopni sebereflexe, druhak neodhadnu nekdy v diskusi,co je mineno vazne, jako vtip nebo ironie - by si meli mozna sahnout do svedomi, jestli jejich poznamky uz nehranici se sikanou,nebo jsou jeste vtipne.
Dano, s tímhle úplně souhlasím. Veronika, tuším, to tu zmínila taky. Urážky, nedostatek respektu ke druhému a snahy pochopit, jak to ten druhý myslel (přece jenom je to jen psaný kontakt, toho druhého neznáte a řeč těla a mimika vám tu na pomoc neposlouží), to tu padá na obou stranách. Od zástupců pijících i nepijících, jednoznačně z obou stran.  A mnohdy nevyprovokaně, taky z obou stran.
Ale s tím dalším příspěvkem už souhlasit nemůžu, protože to není tenhle případ. Jorga je od počátku konfliktní, musí počítat s tím, že se jí to vrátí. Třeba to jako provokaci nebere, prostě je to pro ni normální; v tom případě se ale musí naučit, že jiní to tak brát můžou a podle toho budou reagovat. Jestli jí není nejlépe, je lidem, ke kterým se chová bezohledně, úplně jedno.
|
|
alas
|
|
|
|
|
Aha, tak už netuším. Veronika to zopákla. Já než to napíšu... 
|
|
alas
|
|
|
|
|
Už pomalu začínám chápat, z čeho pramení ta přehnaná potřeba (některých) abstinujících alkoholiků "pomáhat závislým". Vidíte sami sebe a pomáháte vlastně sobě. Ale pro toho, komu je vaše pomoc určená, to moc nepomáhá:-) (mluvím za sebe)
Alas: já nejsem tolik konfliktní. Mám ráda debatu:-) vždycky i v normálním životě. Tohle je jen fórum. Ale je to hrozně zajímavý. Mě to baví. Vás ne?  )) A taky mě štve, že jsem občas rypna a ujedu a pak jsem sprostá. Ale nějak si nemůžu pomoct.
Prostě mi od začátku, co řeším svůj problém s akoholem (asi 2 roky si ho už uvědomuju) nesedí přístup (některých) vyléčených alk. k lidem a ke světu. Ale začínám přicházet na to, čím to asi je...
|
|
|
|
|
|
|
Veronika: Pravda je i ta, ze Jorga cilene provokuje...
|
|
Dana
|
|
|
|