Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...59606162636465...80
Dolů
Téma: Uvědomělí bojovníci za střízlivost
*
Re: Uvědomělí bojovníci za střízlivost Před 10 rok, 8 měsíce  
Aha,tak alas: souhlas
Dana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Dana: to je pravda:-) uznavam. Ale bez toho se člověk nic nedozví a nic novýho se neobjeví (viz umění, architektura, literatura...inovativní díla vždycky provokovaly většinu tím, že byly jiný a nový...možná blbej příklad, ale jinej mě nenapad:)

Akorát by se to mohlo obejít bez sprostých slov a urážek (z obou stran, tedy i z mojí. uznávám).
Jorga Jirků
Senior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Mně provokuje (po tu dobu, co řeším ploblém s alk.) ta přehnaná snaha některých pomáhat a radit, jak pochopit svět. Ale už to chápu. Teda jako chápu tu snahu pomáhat, ne ten svět:-))
Jorga Jirků
Senior Boarder
graphgraph

Jorgo, debatujete jistě ráda, ale berete si z toho něco? Že ten druhý to třeba vidí úplně jinak ? Nebo si to, co řekl, jen zařadíte do šuplíku nových poznatků? To o tom nedostatku snahy pochopit druhého platilo i pro Vás. Taky mám dojem, že jste už několikrát uznala, že jste to přehnala a nemusela to říct až tak silně, ale pak jste to udělala znovu. A znovu. Takové uznání je s prominutím k hovnu.
alas

Nechcem sa tu vyjadrovat k vzajomnemu napadaniu sa. Ale chcem ti nieco vysvetlit Jorga. Ty si myslis, ze ti zavidime, ze ty mozes pit a my nie. To sa velmi mylis, my mozme tak isto ako ty. Ale my nechceme, rozhodli sme sa tak a ak mzemm hovorit za seba, mne nevadi ked moje okolie pije. Pitie alkholu ma nepohorsuje. Ked som na nejakej akcii, este kamosom aj dolievam, nerobi mi to problem. Preco myslis, ze ty mozes a my nie? Pozri ja keby si dam, nemyslim, ze budem potom horsie na tom ako ty. Tiez som pila pre radost, alebo zapijala depku tak ako ty a tiez som bola dost vyryvacna. Okrem toho nemam ani diagnozu psychickej poruchy ako ty, na ktoru by sa pit nemalo. Takze ked to vezmeme takto, ja mozem skor ako mozes ty. Ale ja nechcem a ty ano. A ja ti to neberem a ani mi nevadi, Ked si tu s Danou pisete kolko pijete a ako, beriem to tak, ze sa aspon snazite trochu to ukocirovat, aj ked neviem ci vam to k niecomu bude..ale aj snaha sa ceni:) A rozhodne ani jednej z Vas neprajem, aby ste sa uchlastali alebo nieco podobne...Robite to, co si myslite, ze momentalne je pre Vas spravne, mozno casom pridete na to, ze Vam lepsie bude bez alkoholu a mozno nie..ale k tomu rozhodnutiu musite dospiet len vy a nikto iny to za Vas nespravi a ani vam to nemoze nanutit..
Kira

Alas. OK. Já ráda provokuju. Ale budu se do budoucna snažit o trochu diplomatičtější projev:-) Slibuji:) A o nedostatku snahy Jorge pochopit druhého, zamyslím se nad tím!

Ale pochopila jsem zajímavou věc (s radostí přidávám do svého šuplete poznatků:-)

- že to, co se mi jeví jako útok na mě, pijícího alkoholika (mluvím o posílání se uchlastat) od abstinentů, není útok a nadávky určené mě, ale jsou určené vlastně tomu, kdo je má potřebu na někoho projektovat...hm Freud by měl radost:))
Jorga Jirků
Senior Boarder
graphgraph

Kira: Ty nepatříš do toho vzorku moudrých abstinentů. ty to máš jinak, jak jsem pochopila:-) Ty nepatříš k těm, kteří moudře radí a posílají alkoholiky jít se upít. Protože to nemáš zapotřebí...
Jorga Jirků
Senior Boarder
graphgraph

Btw - už mě ty moudré rady a doporučení jak žít, přestaly provokovat, když teď vím, že nejsou určené mně:-P
Jorga Jirků
Senior Boarder
graphgraph

Akorát blbý je, že právě ten, kdo má potřebu "projektovat" své vlastní chyby do někoho jinýho a za ty chyby ho vychovávat a peskovat, si to většinou neuvědomuje a opravdu si myslí, že druhému pomáhá...
Jorga Jirků
Senior Boarder
graphgraph

Projekce: obranný mechanismus ega spočívající připisování vlastních negativních charakteristik jiným osobám.

To se tu děje! Nepijící připisují (vidí) na pijících svoje vlastní chyby a za to pijany, Jorgu, Danu ( = tedy vlastně sebe) nenávidí...

A už toho nechám. Už si tu vedu monolog:)) jdu na pivo
Jorga Jirků
Senior Boarder
graphgraph

Stránka: 1...59606162636465...80
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter