Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...61626364656667...80
Dolů
Téma: Uvědomělí bojovníci za střízlivost
*
Re: Uvědomělí bojovníci za střízlivost Před 10 rok, 8 měsíce  
Asi je nejlepší toto vlákno ukončit. Ale at rozhodne provozovatel.... Dekuji
Dana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Ja ani nechci dostat za pravdu. Ani nevim, kde je. Jen vnímám, ze je třeba dostat se z toho ven.
Dana

Možná jsem zmanipulovana, jsem cita. Ale asi sem chodí lide s různou diagnózou a v různém rozpoložení, tak by tu měla fungovat jista opatrnost. Vázne nevim
Dana

Jorga je hodne provokativní, ale toto téma se vrací v různých vláknech. Je těžké odhadnout, zda svým přístupem někoho nakopnu, nebo shodim, chápu. Chápu i to, ze jsem tu ted nežádoucí. Ale nějaká pravidla by byt měla. Uf, nepiju z toho, ale neusnu. Klidny večer VŠEM
Dana

Já si myslím,že Jorga se brání svým způsobem atakům některých pisatelů.Nadávání do blbek atd.Ano,začala rejpat,provokokuje atd, ale tak snad mírním svůj slovník.
Ty poslední příspěvky nekomentuji vůbec
Někdo,kdo píše jako anonym ... tady píśe diagnózu,někdo říká psychiatrovi....cvokař
Veronika
Junior Boarder
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele

Nechme to asi panu Mlcochovi, tedy konovi
Dana

Ja už nevim, jak z toho. Mlčet mi nepřijde fér, ale asi je to ted nejlepsi
Dana

Ach jo, abstinující alkoholici, pijani a alkoholici, přišel čas, kdy cítím, že je potřeba se s Vámi rozloučit.

Nechtěla jsem psát na toto vlákno, chtěla jsem se rozloučit jinde. Avšak jiná vlákna se zde již nečtou.

Stejně jako Jorga jsem milovala kvalitní vína a piva. Říkala jsem, že jsem gurmán. Byla jsem blbka a nestydím se to přiznat. Neuráží mne to.
Jsem na sebe pyšná, že obrovskou silou vůle jsem byla schopná si svůj alkoholismus uvědomit a vše si v hlavě poskládat tak, že žiji vedle alkoholu. Namísto něj utrácím své peníze za knihy, koncerty, kino, školení, cvičení. Téměř celé léto jsem strávila cestováním. Svět nabízí krásné alternativy, které je možné vyměnit za láhev.

Nebudu alkoholička, budu abstinující alkoholička. Neudělám to sobě, ani svým dětem. Nezávidím nikomu, kdo chce pít. Také můžu pít, ale nechci. Vždy, když si vzpomenu na své depky, úzkosti, které byly daní za degustaci vínka, nemám chuť, díky..

Mám velmi podobný příběh s Kirou, kterou tímto zdravím a smekám před jejím projevem;-).

Byla jsem asi ve stejném stádiu alkoholismu, kdy jsem si řekla dost. Velmi mi v tomto rozhodnutí pomohla osobní zkušenost, kdy jsem viděla na následky alkoholismu umírat svého tatínka i manžela. Proč mi to pomohlo? Protože jsem viděla, že alkoholismus je horší než rakovina. Když máte rakovinu, lékaři se starají, lidé vás litují, vy se léčíte a dost často se vyléčíte. Když jste alkoholik, všichni vás odsuzují, plivou na vás, když ležíte na ulici, okradou vás a klidně vás nechají umřít. Na alkoholismus není lék, je to doživotní nemoc.
A ještě jste na svojí nemoc sám. A je jen na vás rozhodnout se a pak sám hledat help. Což není tak úplně jednoduché. Léčebny jsou plné, personál vyhořelí, psychologové mají termíny 3 měsíce. Je lepší si tohle včas uvědomit a hodit stopku, dříve než jste úplně na dně. Ze dna až zpátky nahoru je cesta dlouhá a mnozí již nemají sílu dojít. Líba je pro mě Nr. 1. Jde to, ale je to jenom pro pašáky. Samozřejmě, že sem chodí i kvůli sobě. Protože, aby mohla pomáhat ostatním, musí nejdříve pomoci sobě. Pomáhá si pomocí druhým. Zaslouží si za to, aby se na ní tady plivalo? Obrovským ponaučením byl pro mne příběh Jany. Avšak poslední reakce rovněž přispěly k tomu, že odcházím. Přiznám se, že jsem se hodně nasmála, např. str. 34, když se Ed ptá na poznatek z léčebny a Jana hned pod to umístí svůj komentář k Jorze, další sranda byla s Danou, když komentovala tiskového mluvčího.
Jenomže tím jsem si uvědomila, jak je to z mé strany ubohé a bohužel i některé moje reakce. Zrcadlení není jen o tom vidět se v druhém, ale i to poté řešit a pokud možno odstranit.
Všichni jsme se nechali vtáhnout do téhle zkoušky a myslím, že kromě Kiry nikdo neobstál

To vše, co vám dnes chci napsat, nepíši kvůli tomu, že bych trpěla mesiášským syndromem, nepotřebuji spasit svět, nesnažila jsem se dávat sem své příběhy a zkušenosti, kvůli tomu, že mám mindrák. Zúčastňovala jsem se debat pro to, že jsem si myslela, že někomu může pomoct má, i když malinkatá zkušenost.
A hlavně jsem se zúčastňovala pro to, že to pomáhalo mě. Samozřejmě, a proč ne?

Nejsem ani zaprděná chudinka. Miluji humor. Dnes se mě zrovna v práci ptali, jak je možné, že tam kde ostatní šílí , já se směju.Směju se, protože jsem díky svému rozhodnutí získala obrovský nadhled. Miluji život, jsem šťastná a moc si ho užívám.

Se všemi loučím a děkuji Vám. Moc jste mi pomohli a myslím tím všichni.
A důvod proč odcházím? Protože, když jsem sem přišla, hledala jsem pomoc, spojence, se kterými bychom si vyměňovali zkušenosti poznatky atd. Nikdo se nepřidal. Největší debata se rozběhne akorát pokud je o urážky, ponižování, povyšování atd. V mnohém má Jorga pravdu, bohužel.

PŘÁTELÉ, Z TOHOTO FÓRA SE ZTRATILA LIDSKOST! Kde jsme ji ztratili v láhvi? V hospodě? Nebo jsme ji nikdy neměli?

Přeji všem hodně štěstí a budu vám přát, aby vás vaše děti a blízcí neviděli kvůli alkoholu umírat.
Petra

UF. to je hustý. Taky je mi z toho blbě, jak se tu všichni navzájem urážíme nebo jaks e ta diskuze blbě rozjela. To jsem nechtěla tohle způsobit, pokud jsem to teda způsobila já...

Omluva!!! Fakt sory!

Ale trochu k tomu přispěli všichni společně. Podle mě... Tak já už nebudu sem nic psát. Vy jste tu dýl a znáte se a pak přijde nějaká kráva a dělá tu ze sebe hvězdu..

Fakt sory. To sem nechtěla. Ale taky jste mi pomohli něco si uvědomit, takže posílám dík. A speciální dík posílám Daně!!!!
Jorga Jirků
Senior Boarder
graphgraph

Dano: pro mě (teda jestli můžu), nejsi nežádoucí! pro mě jsi fajn chytrá ženská, i když Tě neznám:) Ale jsem si tím nějak jistá, že jseš fajn.
Jorga Jirků
Senior Boarder
graphgraph

Stránka: 1...61626364656667...80
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter