Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12
Dolů
Téma: Otec
#1992
Re: Otec Před 13 rok, 7 měsíce  
U Pavla je problém, že není plnoletý!Těžko může odejít na podnájem, platit......co mamka, babička, ostatní Pavle.Koleje ve škole nemáte?
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2005
Re: Otec Před 13 rok, 7 měsíce  
je mi 20 a jsem studentka, muj otec pije posledních 5 let každy den a navic si občas zahraje na automatech. Mam o 2 roky mladšího brachu, ktery taky studuje, kvuli tatovi sme v dluzich navic moje mamka ma rakovinu a tatovo chovani ji zabiji. Nevim co s tim on si nechce přiznat že je nemocnej a mamka ho nedokaže opustit, protože ma strach že skonči na ulici, ale ja už takhle dal nemužu, prosim o radu
Romana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2006
Re: Otec Před 13 rok, 7 měsíce  
Dobrý pozdní večer Romano,
vůbec nevím, z jakého konce mám začít.
Píšete, že tatínek pije a hraje automaty. Děsná kombinace, tedy děsná, co se týče ekonomických, existenčních, vztahových a zdravotních problémů. Na jednu rodinu ažaž.
Také píšete, že maminka se bojí otce opustit, protože má strach, že skončíte na ulici. Můj názor je ten, že pokud ty automaty hrát nepřestane, na té ulici skončíte možná pravděpodobněji, než kdyby se Vaši rodiče rozešli a na té ulici by skončil jen Váš otec a vy tři jste ho v průběhu jeho života tak nějak sem tam zachraňovali..Moje osobní zkušenost s automaty je nulová, ale moje osobní zkušenost s lidmi, kteří byli závislí na automatech je víceméně taková, že se šli léčit až tehdy, kdy ještě neměli odvahu si hodit mašli a léčebnu brali spíše jako úkryt před neodbytnými věřiteli a důkaz toho, že jsou vlastně nemocní a za ty milionové dluhy a de facto ekonomickou likvidací jejich blízkých stojí jen blbá shoda náhod a okolností.
Inu, ani já, ani Vy nedokážete zasadit se o zrušení automatů. A už vůbec nedokážeme vysvětlit lidem, že hraním automatů dělají obrovskou radost jen jejich majitelům. A že velké výhry v automatech jsou jen báchorky pro dospělé. Malé děti věří na Ježíška, velcí na pohádkové jmění bezpracně získané z blikajících skříněk.
Ale každá mince moje milá má dvě strany. Píšete, že Váš otec pije 5 let a jestliže komunikace z nějakého důvodu vázne, bůhví, co se jednomu člověku honí hlavou.. Dost možná se Váš otec nachází ve velmi těžké životní situaci, která je pro něj frustrující a neví si s ní rady, je osamělý se svými starostmi a trápením. Dost možná, že se cítí mizerně a ztrácí schopnost ekonomicky zabezpečit svojí rodinu, nemoc Vaší maminky je pro něj podpásovkou od života a věci, které si obvykle životní partneři řeší mezi sebou, řešit momentálně nelze. Ať už z toho důvodu, že Váš tatínek nechce ještě přitěžovat Vaší mamince, která má svých starostí až nad hlavu, nebo ten důvod je jiný, já nevím..
Na Vašem místě bych zaskočila do psychologické poradny. Jestli ne, tak bych se pokusila zajít za tátou a zeptat se ho, co ho trápí. Že jste už dospělá a že ho máte ráda a že Vás bolí to, co se ve vaší rodině momentálně děje. Na Vašem místě bych ho povzbudila a řekla mu, že v životě jsou i těžké okamžiky, ale že jste rodina a rodina musí vždy držet pohromadě a pospolu a že se chcete podílet na záchraně rodiny, aby jste s bráškou měli vzpomínky. Řekněte tátovi, že lidský život je příliš krátký a není možné ho jen tak znehodnotit tím, že budete spoustu let splácet dluhy a vzpomínat na něco, na co byste nejraději zapomněli.
Řekněte tátovi, že ho v tom nenecháte samotného a že s bráškou půjdete na brigádu a pomůžete zlepšit ekonomickou situaci ve vaší rodině. Dohodněte se na nějakém finančním hospodaření. Řekněte tátovi, že si ho jako člověka vážíte a že není ostuda padnout. Že padnout a zase vstát udělá z člověka osobnost, jejíž morální cena je velmi vysoká. Takových lidí já si nesmírně vážím a nejen já..
S tím pitím u Vašeho otce, muži obecně si vytvářejí závislost mnohem delší dobu, než ženy. 5 let je taková doba, myslím na hranici, v tom by byla nejlepší léčba. Myslím na kombinaci alkohol automaty. Na to je machr primář Nešpor v Bohnicích, znám ho osobně, prostě nevím o nikom lepším..
Romanko, víte, někdy se tak stane, že "osud" tak zamíchá kartami a on to dělá tak rád..
Život není procházka růžovou zahradou, opravdu pro nikoho. Každý má nějaký problém, někdo větší, někdo menší - z nestranného pohledu ovšem.
Pokuste se s tátou rozumně domluvit. Ale je také důležité, abyste mysleli s bratrem a maminkou na sebe, je nutné, aby to, na čem se ev. dohodnete, jste všichni bezpodmínečně dodržovali a to platí i pro vašeho tátu. Kdyby situace byla neúnosná a nebezpečná, radila bych Vaší mamince i Vám spolu s bráškou, obrátit se na právníka, aby poradil ve věci záchrany movitého i nemovitého majetku před případnými exekutory a tak.
Přeji mnoho štěstí v životě.
Radka
Radka1
Gold Boarder
Příspěvky: 162
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 02/10/2010 02:51 Provedl: Radka.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2034
Re: Otec Před 13 rok, 7 měsíce  
Ještě jednou zdravím Pavliku,
jak je s Vámi? Jak je s otcem? Podnikl jste něco, máte tu možnost?
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2035
Re: Otec Před 13 rok, 7 měsíce  
Zdravím Romanko,
chtěla jsem Vám napsat, že rakovinu jsem prodělala před 25 lety manžela jsem měla také alkoholika. Stále užívám života, rozváděla jsem se když bylo synovi 17 let. Zpětně oba hodnotíme, že bylo dobře, že s námi otec - manžel nebyl, mohli jsme se oba zotavit z alkoholismu v rodině.

Přece jen vše prožíváte idividuálně, nic není přez šablonu, ale závislost na alkoholu vždy ničí celou rodinu.
Raduška Vám napsala velice vyvážený příspěvek, jak pro otce tak i pro Vás a maminku.
Přeji hodně sil a pro Vás klidnější budoucnost.
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter