Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1234567
Dolů
Téma: Partnerka alkoholika
*
#1355
Re: Partnerka alkoholika Před 13 rok, 9 měsíce  
Dobrý den, milé dámy.
Děkuji vám velmi za vaše slova pochopení a podpory. Přítel šel do léčebny dobrovolně, ale až po tom, co si toho dost vypil. Začalo mu být dost špatně. Už pochopil, že se to nedá moc dlouho vydržet. A to si myslím, že může k léčení hodně pomoct, když už to prostě ten alkoholik nemůže fyzicky zvládnout. Dodat si odvahu jen pro samotné zařízení léčebny, vytelefonovat si to, čekat měsíc a neustále potvrzovat zájem musí být pro člověka, co se chce léčit, docela odrazující. Tohle ten náš systém moc zvládnuté nemá. V tom jsem mu ráda pomohla, volali jsme tam spolu. Už dlouho před tím jsem ho přemlouvala, nadávala mu, snažila se ho donutit, ale člověk musí chtít. A myslím, že spíš začne chtít, když se jeho osobní situace začne nějak zhoršovat. Buď že mu začne být špatně nebo způsobí nějaký malér...

Sabi:
Gratuluji k Vašemu rozhodnutí se odstěhovat. Máte můj obrovský obdiv. Že se Vám stýská je normální a člověk musí zkoušet s tím alkoholismem něco dělat. Buď se to podaří nebo alespoň získá jistotu, že pro to udělal vše, co se dalo. To je také důležité. Nevyčítat si to. Také jsem zažila, že se mi vyloženě kroutil žaludek, když jsem šla domů. Když pil přítel ze začátku míň, tak byl hodně zlý, pak pil hodně a už jenom spal. Od odpoledne až do rána. Je to smutné, ale ke konci už jsem si přála, aby spal, když už dojdu domů. Aby byl alespoň klid. Co Vám můžu jedině poradit je - nezůstávejte na to sama a běžte si o tom s někým promluvit - do Al-anonu, do nějaké skupiny.

Liba:
Vidět, že lze přestat, musí být dost podpora. Určitě do AA půjdu. Zatím jsem v Bohnicích slyšela akorát o zadlužených manželkách alkoholiků, tak jsem moc ráda, že nemáme dluhy. Je dost smutné, že ty ženy zůstanou opuštěné, manžel v léčebně, o toho se tam postarají a žena chudák doma, všechno je na ní, splácí, pracuje, musí se starat, ale o ni se nikdo nepostará a málokdo ji pochopí.

Květa:
Máte pravdu, budu muset něco udělat se svým časem. Zatím nevím co. Momentálně se snažím uklidnit, normálně spát a jíst. Ještě ani nemám náladu na lidi. Ale obyčejný život bych si také přála. Když vidím nějaký mladý pár, tak si říkám, jak musí být skvělé, když neřeší alkoholismus a normálně jim závidím. Uvědomuji si, že o ničem kromě alkoholismu a příteli v léčebně nejsem schopná mluvit. Je to smutné, ale také je to zázrak, že se to podařilo. Ještě nedávno říkal, že mu pití vyhovuje a nepřestane nikdy. S odstupem času na to budu koukat jinak, ale zatím to je čerstvé a taky dost náročné - duševně a také to ježdění tam.
Míša

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1368
Re: Partnerka alkoholika Před 13 rok, 9 měsíce  
Přesně tohle co tady popisujete je i můj problém... Manžel na vánoce nastoupil na léčení a já jsem byla z toho vynervovaná víc než jsem čekala. Taky jsem nenašla nikde žádnou pomoc... Psycholožka mi řekla, abych ho opustila,že mi jinak pomoct nedokáže... Léčbu absolvoval v pohodě, řekla bych, že dokonce jsem měla pocit, že jsem byla po dlouhé době vedle něho štastná. Ale všeho jen dočasu... asi po 14 dnech po návratu z léčení ho to zase začalo volat! bojoval s tím, ale začal být nervózní, za vše jsem mohla já, protože já jsem ta co mu stojí mezi ním a chlastem... Pak jsem začala mít občas podezdření, že znovu pije, ale tvrdil, že ne!!! ha ha ha ... koupila jsem alkoholtestr a dnes nadýchal 2,4 promile! Nevím vůbec co se bude dít jestli bude ochoten jít na to léčení znovu a jestli já vůbec chci jezdit na takovémto kolotoči...??? Máme dvě malé děti 3 a 4 roky a já prostě nezvládám chodit do práce, zvládat děti, domácnost atd... Navíc děti jsou z toho stresu docela zdravotně rozhozené a tak jsme víc po doktorech než doma. Dcera má reflux a synovi začaly vypadávat vlasy, a já jsem psychicky na dně... Asi se s ním opravdu rozvedu, protože je to smutný život a nechci, aby moje děti žily v takovém smutném světě alkoholika... Pokud můžete nevěřte tomu, že to bude lepší a nevěřte slibům!!! Alkohol je pro ně na prvním místě a totálně je ovládá. Každý alkoholik je v jádru hodný člověk, ale slaboch. Nesmíte vidět jen to, že je občas hodný, mějte na paměti, že je to alkoholik!!! Alkohol je jeho jediná láska...
Markéta

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1369
Re: Partnerka alkoholika Před 13 rok, 9 měsíce  
Markéto, asi vám nezbude , než odejít. Dřív, než se zdravotně úplně sesypou vaše děti.Kvůli nim to musíte udělat. V tom má asi psycholožka pravdu.
Jana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1370
Re: Partnerka alkoholika Před 13 rok, 9 měsíce  
Jen bych neřekla, že alkoholik je slaboch.Bojuje s pitím víc, než si umíte představit, cítí, že ho ovládá chlast, že se řítí ke konci, ničí své milé, ale jeho mozek už je otrok alkoholu.Musí ho mít, nemyslí už normálně, proto potřebuje pomoc.Chyba byla, že po léčebně nikam dál nechodil, na doléčování.Protože má nevyléčitelnou nemoc, je jasný, že může začít kdykoliv.Zkuste ho poslat na AA.Nebo někde poblíž může být jiná forma doléčení, dejte mu šanci, dobré je, že už na léčení šel.Chce se sebou něco dělat, nemá ale sílu na boj s chlastem, neví, že boj je předem prohraný.S alkoholem se nebojuje, musíme se učit žít vedle něj.Když opravdu je tomu propadlý, nechce nic se sebou dělat, odejděte.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1371
Re: Partnerka alkoholika Před 13 rok, 9 měsíce  
Milá Markétko,
jsem s vámi zajedno, že život alkoholika je smutný, ale taky totálně vyčerpávající, což dokládá váš stav. Alkoholik, který nevzal vážně na vědomí svůj opravdový stav dokáže být hodný na druhého jen aby ho dostal kam chce a nebyl mu překážkou v pokračování alkoholických vývojových stádiích, které se stále prohlubují. Běda, když se postaví nějaká překážka - to zažíváte na vlastní kůži. Je perfektní, že se podařilo, aby z toho vlaku alespoň na chvíli vystoupil a mohl zažít kladné věci z abstinence. Ty bude moci dát na svou pomyslnou váhu až bude zvažovat, co mu alkohol dal ( pro alkoholika je toho pořád hodně) a co mu může vzí ( v tomto případě může přijít o manželku, děti zdraví). Zvážit tyto věci by bylo nasnadě a nejen to musí se i rozhodnout, která miska převáží.Má ještě šanci, když udělá pro sebe DALŠÍ potřebné kroky, které ho dovedou k uzdravení a o kterých se bude muset i sám na patřičných pro něho dostupných i známých místech informovat. V opačném případě přijde na řadu vaše odloučení od jeho alkoholové kariéry tzn. i od něho. Udělala jste toho již hodně a tohle by byla poslední věc co můžete v tomto případě ještě udělat. Buď to zabere a bude se váš manžel dále snažit a dojde k cíli nebo zaplatí daň, ale bez vás i dětí. I tak to bez něj nebudete mít s dětmi snadné, ale máte šanci se zotavit z kolotoče z kterého je vám už na nic.
Musíte si teď pořádně odpočinout a dát se s dětmi dopořádku bez této neúnosné zátěže. Na manželovi záleží, zda to bude natrvalo.
Přeji brzské zotavení.
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Poslední úprava: 28/07/2010 16:12 Provedl: Květa.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1373
Re: Partnerka alkoholika Před 13 rok, 9 měsíce  
Ahoj Sabi,
měla jsem svého manžela alkoholika také tak ráda jako vy svého přítele. Odmítala jsem ho pro jeho alkoholismus, jeho jsem moc chtěla. Takže jsem musela jít proti svým citům, které byly tak velký, že jsem cítila, že jdu proti celé své bytosti od hlavy až k patě, když jsem na něho 4 roky čekala. Když se chtěl ke mě po letech vrátit ( stále s alkoholismem na zádech), mohla jsem si už vybrat ze dvou možností : žít s jeho ničivou závislostí, kterou si nechce připustit, tudíž ji neřešit, nebo život, který jsem poznala během těch let a věřte, že už mě to tolik nebolelo, když jsem si vybrala to druhé.
Můj bývalý manžel mě po těch všech událostech řekl, že obdivuje, jak jsem na něj dokázaka ty leta čekat, vůbec mě ten výrok nebyl příjemný, nikdy jsem mu o tom neřekla.
Váš přítel taky vidí vaší lásku k němu, už se znáte. Zkuste, aby viděl, že ten boj s alkoholismem je na něm a vy budete úspěšně bojovat s tím, že když ON bude neúspěšný, že VY vyhrajete ten sůj boj a úplně se osvobodíte od jeho problému, který neřeší tzn. i od něj.
P.S. Je strašně důležité, že když se něco takového vysloví - DODRŽET. Já jsem mu to do očí nedokázala říct, vyjádřila jsem svoje city v básni pod kterou jsem napsala, že když on nebude mít sílu přestat pít, že já ji mít budu a rozvedu se s ním. A tak se i stalo i když až po letech.
Sabi, ,,vím ,, jak vám je, přeju abyste nezůstávala stát a šla dál.
Květa
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1374
Re: Partnerka alkoholika Před 13 rok, 9 měsíce  
Zrdavím Míšo,
jsem s vámi ráda, že už můžete spát a jíst tzn. že během 24 hodin se i zaměstnáváte co nakoupit a uvařit a to je teď moc důležitý pro energii, kterou teď postrádáte.
Nahoru to jde moc pomalu. Vašemu příteli ještě nedochází co jste s ním všechno prožila, snad na to dojde v tom deníčku co si teď píše. Když vás to chtění: ,,žít obyčejný krýsný život,, neopustí,určitě se věci který jej podpoří časem najdou.
Hodně nabyté energie přeju, Květa
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Poslední úprava: 29/07/2010 09:54 Provedl: Květa.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1381
Re: Partnerka alkoholika Před 13 rok, 9 měsíce  
Ahoj Květo, děkuju za hezká slova, brečela jsem u nich. Víte, nejhorší je, že se jeho zloba obrátila proti mě. Proč ne proti alkoholu? Vinu svaluje na mě, že já za všechno můžu. My jsme pořád ve spojení díky mobilu, ale já po hlase poznám, že pije každý den. Když je mi nejhůř, tak se snažím vzpomínat na to zlé, co mi řekl. A utvrzuji se v tom, že než se takhle nechat ponižovat a šikanovat, je přece lepší být sama. Proč to nefunguje? Vždycky mi tam naskočí ty naše nádherný dovolený, o dovolené nikdy nepil a zdálo se mi, že žádný absťák nikdy neměl, byl naprosto v pohodě. Vtipný, galantní, jezdili jsme na kole, plavali, chodili na houby a pak je sušili, slezli kdejaký kopec. A pak jsme přijeli domů a jednoho dne přišel z práce napitý a už to zase jelo ve starých kolejích. Intervaly mezi střízlivostí a alkoholem se zkracovaly na úkor střízlivosti. Je to chytrý chlap, vysokoškolák, jak je možné, že nepozná kam se řítí? Copak alkoholikům vůbec nefunguje pud sebezáchovy?
Všem Vám přeji hodně síly. Sabi
SABI
Senior Boarder
Příspěvky: 40
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1383
Re: Partnerka alkoholika Před 13 rok, 9 měsíce  
Ne, u alkoholika pud sebezáchovy není, když už ho ovládá alkohol.On si myslí, že vše zvládne, že tolik!! zase nepije, ještě se neválí poblitý a po.... v příkopu, takže ještě pití zvládá.Strašně se plete.Za své průšvihy musí najít viníka, nikdy ho ani nenapadne, že je to chlast, obviňuje každého, koho má po ruce.Já byla taky taková.Vůbec jsem netušila, co alkoholismus je!Chovala jsem se jako hovado, byla zlá, smutné je, že nejvíc k sobě, upíjela jsem se, ničila se.Styděla jsem se za sebe, už ne.Vím, že co bylo nezměním,jedině abstinencí dokážu vše smazat, bylo to těžké, dnes už mně moji nejbližší věří, jsem ráda, že jsem to zvládla, vím, že alkoholička budu do smrti,nikdy bych je už nechtěla zklamat, sebe taky.Nevěděla jsem, jak je ta střízlivost bezva, nevěřila jsem, že jde žít hezky bez kapky alkoholu.Jenže na tohle musí přijít každý opilec sám, nebo umře.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1384
Re: Partnerka alkoholika Před 13 rok, 9 měsíce  
Sabi , co by tak váš přítel dělal, kdybyste nebyla po ruce ( mobil), koho by tak obviňoval ? Až mu ta jeho milenka ( flaška ) opět namluví, že za jeho stav může někdo jiný než-li ona? :
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Poslední úprava: 30/07/2010 22:04 Provedl: Květa.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1234567
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter