Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12
Dolů
Téma: S těžkým srdcem jsem odešla
#62169
Re: S těžkým srdcem jsem odešla Před 2 rok, 10 měsíce  
Nevim, kdo prispevek o "vedet proc" psal, ale je to v zasade jednoduche. KAzdy opakujeme kazdy den porad dokola nase naucene vzorce. A ted .. jaky je neprekonatelny problem pro vetsinu z nas dane vzorce menit, zmenit. To same je to se zavislosti. Mimochodem, sladite, solite? Zkuste to bez toho - jidlo nebude ono, ale neni ono, protoze sul, cukr funguje na mozek jako jakekoliv jine latky povazujici se za drogy.
MichalB
Platinum Boarder
Příspěvky: 1578
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#62170
Re: S těžkým srdcem jsem odešla Před 2 rok, 10 měsíce  
Alenka na chate.
krtko
Platinum Boarder
Příspěvky: 2299
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 11/10
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#62947
Re: S těžkým srdcem jsem odešla Před 2 rok, 5 měsíce  
Krtko, to je těžká odpověď. Problém je v tom, že ne každý, kdo nadměrně pije, je alkoholik. Pijan a alkoholik je rozdíl. Alkoholik je nemocný člověk, psychicky i fyzicky, alkohol už je zabudovaný do jeho metabolismu a bez něj nedokáže fungovat (proto třesy, epileptické záchvaty, deliria) a hlavně PSYCHICKY je už naprosto zaháčkovaný. On i když pak už i chce přestat, nejde to. U mě to začalo nízkým sebevědomím, přecitlivělou povahou, realita běžného světa pro mne byla natolik krutá, že jsem to prostě nedávala. Navíc trpím úzkostmi a endogenní depresí. Se skleničkou bylo všechno o fous přijatelnější, snadnější, ne tolik bolavé... Ale postupem času jsem si zvykla cokoli, každý problém i každou radost řešit nebo podpořit napitím. A pak už jsem vlastně nedokázala "normálně žít". Přidala se ztráta kontroly, fyzická závislost, problémy ve všech sférách života, naprosté zoufalství. Strašně moc jsem chtěla přestat, a ono to nešlo. Ani léčby nepomohly. Máš dobrý postřeh v tom, že manžel je jakoby "uvězněný", že volá o pomoc. Alkoholici jsou nezřídka nešťastní a zoufalí lidé. Musí to zkoušet přes léčby, a to ústavní, ambulantní je nanic. Zkoušet a zkoušet dokud se to nepovede. I s vědomím, že se to povést nemusí.
Labradorka
Fresh Boarder
Příspěvky: 5
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter