Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...891011121314...19
Dolů
Téma: Matka alkoholička
#2470
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 6 měsíce  
Ahoj Verco, ptala ses jak je mamce, dlouho jsem nepsala, protoze uz mne to pripada jako skoda slov. Muj posledni prispěvek byl, ze opet zezloutla. To jediny ji umi vydesit- pak 3 dny nepila a pak asi tyden a pul pila polovicni svou obvyklou davku a to bylo celkem dobry, resp. dalo ses ni rozumne mluvit. Ovsem ne o lecebne. V kazde vete jsem se ji snazila rict, ze ji mame radi a otevrit ji oci, rikala jsem, ze to je v lecebne dobry, ze tam maji keramiku, koniky a hlavne by mohla 3 mesice byt "zajistena" a nemusela resit, co s ni bude. Prave ji vyprsela nemocenska. Vysledek: NE a zacala me psychicky vydirat s poznamkama o tatovi. Co je vlastne princip lecebny? Daly by se teoreticky prenest nastroje, ktere v lecebne pouzivaji, domu? Ma s tim nekdo z vas zkusenost? Je to opravdu jediny lek na alkoholismus?
Tak a jak snizila davku, tak zluta z oci a kuze ustoupila. Divne, ze? To je pro ni signal, ze zase muze nastolit svou denni davku 3 litry, coz se taky stalo. Kdyz ji nekdo nedejboze meri hladinu alkoholu testrem, tak situace vetsinou probiha takto: "jejda! pani ma vic nez 5 promile, tenhle tester je jen do 5 %° " (to jen odbocka "pro zasmani"). Pred necelym tydnem sla k doktorce na kontrolu a ma vysledky v poradku :-D - bilirubin 17 a jatra mirne zvysene :-D. S bratrem jsme to vyhodnotili tak, ze nase matka je ukaz prirody.
Simona

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2471
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 6 měsíce  
Spousta alkoholiků se drží v normě moc dlouho, alkohol jen číhá, a najednou je konec.Doma mamce nijak nepomůžete, protože se vždy napije, v léčebně nesmí, nemůže, a má čas na pročištění mysli,a uvědomit si, s čím si zahrává.Ona nechce přestat, nikdo ji nedonutí.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2472
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 6 měsíce  
Milá Simonko,
na Váš dotaz:" Daly by se teoreticky přenést nastroje, které v léčebně používají, domů?"...odpovím..

Ano, daly, ale opravdu jen teoreticky, které jsou vám všem ovšem v této situaci na velké nic..Teoreticky toho bylo v mnohých knihách popsáno ažaž..knih je na trhu nadbytek..i s touto tématikou..Byly by Vaší mamince dobré jen tak k podkládání sklenky vína..
Kdybyste tyto nástroje, používané v léčebně chtěla přenést do praktické roviny, musela byte se oprostit od všech emocí, které jsou ve vztahu matka-dcera..a to není možné, nejsme roboti, které se dají naprogramovat..

Já, přiznám se, že po těch zkušenostech co mám, tak po těch zkušenostech bych vydržela párkrát se podívat, kterak si můj blízký a milovaný člověk leje do hrdla 3 litry alkoholu denně. Tak tedy nejen, že by si můj blízký a milovaný člověk ty litry do hrdla nedolil, ale ještě bych mu asi tu ruku pěkně ukroutila. Možná to zní fakt brutálně, ale tady jde veškerá sranda stranou. A ještě by chytil jednu zleva i zprava, když by vydíral..(Také jsem jí chytila od své milované dcery a jsem jí za to nesmírně vděčná, protože to bylo něco tak mimořádného a výjimečného, že jsem měla i šok a zapomněla jsem v tu chvíli chtít chlastat)
Ve Vašem případě milá a laskavá slova nepomohou, tady pomůže jen nekompromisní a tvrdý přístup. Takový, jaký je zpočátku v léčebně..
Princip léčby je v léčebnách je: zpočátku nekompromisně donutit člověka, aby přestal pít.(Na detoxu lidé prosí, žadoní, vyhrožují, pláčí, jsou sprostí, přemýšlí jak utéct, jsou zhroucení do sebe na zemi v koutku pokoje a zase prosí, nenávidí...a pesronál toto musí ustát a ignorovat - dokázala byste to několik dnů?)
Protože jen dlouhodobě střízlivý mozek dokáže reálně uvažovat. V léčebně nikoho neodnaučí závislosti, ale ukáží vám cestu, jaká je uskutečnitelná. Nabídnou vám (neboli mám alkoholikům) že existují i jiné možnosti trávení volného času, než sedět u skleničky se čtyřmi promile a létat někde v alkoholických oblacích nebo se litovat a svádět svoje pití na všechno a všechny..
Vaše maminka nechce do léčebny, protože prdí na keramiku a na koníky, ale má největší hrůzu z toho, že nebude mít přístup a alkoholu. A toto právě je úkolem léčebny. Pomoci člověku, aby překonal (i pomocí silných uklidňujících léků - Heminevrin) tu prvotní hrůzu z abstinence. Ono se to za pár týdnů zlepší, to už člověk přestane uvažovat alkoholicky a začne uvažovat střízlivě a má úplně jiný pohled na svět..Musí se jakoby znovu narodit..
Všechny ženy, které jsme se sešly v léčebně, jsme byly nuceny jít do léčebny ne proto, že nás osvítil duch svatý u sklenky, ale proto, že nám hrozilo bezprostřední reálné nebezpečí:

Ztráty zaměstnání
Ztráty dětí či partnera
Ztráta zdraví nebo holého života.
Nedostatku financí na alkohol.

Pokud tady to nebezpečí primárně nehrozí a všichni okolo jen planě vyhrožují, léta házejí hrách na stěnu a kde nic tu nic, tak přece není důvod přestat..Protože my alkoholici si občas ty kecy vyslechneme, popřípadě zapijeme, aby nám zněly vzdáleně...No, všichni, kdo vědí, co je těžká závislost, tak ti vědí, o čem mluvím...

Znáte milá Simonko to staré dobré rčení o džbánu a utrženém uchu? To samé se dá říci a rychlosti, kdy to organismus jednoduše vzdá. Prostě si jen tak luskněte prsty..už?..Tak běhen takového okamžiku se může stát, že už nebude cesta zpět a už nebude žádná léčebna ani zapotřebí..

Ale tu už bude jiná a moc smutná situace.
Přeji Vám hodně sil a pevné nervy.
Radka1
Gold Boarder
Příspěvky: 162
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 18/11/2010 23:01 Provedl: Radka.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2514
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 5 měsíce  
Zdravím všechny, moje mamka je taky alkoholička, samozřejmě ona si myslí, že žádný problém nemá. Zrovna včera jsme měly sraz a měly jít plavat, už když přišla, cítila jsem z ní alkohol, ale říkala jsem si, že to snad není pravda, že plavat by opilá nešla. Jenže v bazénu mi začala stahovat plavky - hrozná legrace, sice uplavala asi 40 bazénů, ale bylo vidět, že střízlivá není. Ona pije zřejmě proto, že má problémy s kyčelním kloubem, s jedním už na operaci byla a teď jí zřejmě čeká náhrada toho druhého. A ona si myslí, že tu bolest "přepije". Fakt obdivuju otce, že s ní nadále zůstává a že má tu trpělivost. Když je sřízlivá, tak je moc fajn, ale to jsem u ní minimálně rok nezažila
Peťka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2558
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 5 měsíce  
Dobrý den, nevíte někdo, kde jsou ty sezení AA poblíž Hranice na Moravě, Valašské Meziříčí? Děkuji
M.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2559
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 5 měsíce  
M., NEVÍM, CO JE BLÍŽE, ZLÍN, NEBO UHERSKÉ HRADIŠTĚ, MOŽNÁ BRNO? VŠECHNY SKUPINY V ČR NAJDEŠ NA ANONYMNÍCH ALKOHOLICÍCH NA INTERNETU.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2588
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 5 měsíce  
Dobrý den, prosím Vás o radu jak přesvědčit mojí maminku, že je alkoholička. Neustále mi opakuje, že žádnou pomoc nepotřebuje,ale opak je pravdou. Před 10 lety se rozváděla se svým manželem právě proto, že propadl alkoholu. Bylo to pro ni jistě těžké období,neobešlo se to bez agrese, ale o to více nechápu, že sáhla po stejné "zbrani" na depresi. Byla po rozvodu dost uzavřená a opuštěná a tak začala popíjet víno. Časem už si kupovala takové to levné víno v pet lahvích a pak už pila všechno co teče. Nastěhovala jsem se před 3 lety k ní v domnění, že jí pomohu. Před rokem si dokonce našla přítele, doufala jsem, že přestane, že ji bude bavit žít, dlouho to tak vypadalo. Ale je to kolotoč, z kterého není snadné vystoupit. Dnes jí nacházím všude po bytě lahve od tvrdého alkoholu, pořád nové skrýše... Před měsícem jsem za 5 minut 12 zjistila, že dlouho neplatila nájem a málem jsme přišli o byt. Zkoušela jsem využít jejich finančních problémů a dávala jí denně jen tolik peněz aby neměla na alkohol,ale po pěti dnech ji s obtížemi přitáhla kolegyně, spala do rána na zemi, nešlo s ní hnout. Bojím se zjistit kde si zase vzala půjčku. Nechci už platit za ni žádné dluhy, nikam to nevede,budou další.. chci mít "normální" mámu. Má už zdravotní problémy, cukrovka atd., opustil ji přítel,ale pořád si to nechce přiznat, že si za všechno může sama. Ničí mě když vidím, jaká se z ní stává troska, byla to taková krásná ženská a teď mi stárne před očima. Nechci čekat až spadne na úplné dno, zatím má ještě práci (ale pije v ní, tak kdo ví, na jak dlouho) tak doufám,že je ještě naděje. Vím, že je ještě dlouhá cesta přede mnou a že nemohu žít její život za ni, ale nějak neumím být asi dostatečně drsná dcera a donutit ji k léčbě. Nejvíce se bojím toho co ještě provede, než si uvědomí co sobě i mě způsobuje. Když je opilá, říkám si, že bych tu pupeční šňůru nejraději odstřihla. Nenávidím ty lži sobě i mě, ale věřím , že to jednou skončí, už teď jsem s ní šťastná každou její “ střízlivou hodinku“. Ale jak ji přesvědčit, že stojí za to být střízlivá, že ve svých 43 letech nemusí její život skončit takhle ?
Kateřina

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2589
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 5 měsíce  
Katko, zkus ji aspoň vzít na AA, sama se obrať na Al-anon.Už to tady bylo x krát řečeno,mámu na léčení nedonutíš.Ona sama už je mimo realitu.Zajdi k obvodnímu, aby jí domluvil, navrhl léčebnu on.Zkoušej, co se dá.Je to smutné, přetěžké, jenže ONA se musí rozhodnout sama.Drsná nemusíš být, a jsi moc hodná, že máš o mamku strach, chceš jí pomoc.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2599
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 5 měsíce  
Dobrý večer,

moje mamka je také už velmi pokročilá alkoholička, více viz.mé příspěvky v tomto tématu výše. Káťo, vím úplně přesně jak se cítíš, vím, že musí chtít ona sama a že my jsme v podstatě bezmocné a z toho právě je mi strašně ouzko. Dosud se tu řešili spíše problémy, jak se cítíme, ale už i Káťa tady nakousla téma, na které bych chtěla také zavést řeč a znát názor ostatních. A to, jak řešíte finanční situaci? Jde mi o to, že mamka má svůj byt, který získala po rozvodu, žije s přítelem, který nedělá, nepobírá snad vůbec žádné dávky a ještě má platit alimenty a samozřejmě má problémy s alkoholem. Mamka má živnosťák,ale pracuje příležitostně a jde také spíše o sezónní práci, takže třeba teď nastala situace, kdy delší dobu neplatí sociální, zdravotní, sem tam zaplatí nájem, a třeba dnes nemá u sebe ani korunu s tím, že práce bude možná v pondělí, ale to není jisté. Nemá na jídlo a asi už ani na ten alkohol, protože je dnes celý den střízlivá. Chtěla bych od vás slyšet, co v takové situaci podle vás dělat? Řekla jsem, že ona ode mě v případě nouze najíst vždy dostane, on ne, peníze nedostanou do ruky žádné. Svoji mámu i přesto všechno miluju a dala bych cokoliv bych mohla, ale to prý když budu smazávat všechny její dluhy, jen ji v tom nepřímo podporuji, tak to už nedělám, ale co dál? Ve výhledu je možná tak exekuce,co když o byt přijde? Co potom? Nabídla jsem, že pokud půjde na léčení, o vše se postarám, ale ani to asi nezabralo..mám se koukat, jak přijde o bydlení? To nedokážu...nehledě na to, že pro mne by to bylo také dost finančně náročné, platit 2 nájmy atd...achjo, co vy ostatní, jak řešíte finanční stránku? Děkuju za každý příspěvek a názor
Verča

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2600
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 5 měsíce  
Verčo,dokud Vaše matka žije s přítelem,který je též alkoholik?Opravdu není možno,aby se sama dokázala od pití nijak oprostit.Vy vydíte,že to není parterství ale parazitování.Ani jeden si v podstatě není schopný na sebe a svůj problém udělat náhled.Co vidím jako prioritu?Dostat nejprve ty dva od sebe.Jiná šance není.Já jsem měla stejný problém-tenkrát jsem utekla ze svého bytu i s dětmi.Neměla jsem sílu na víc.I když jsem sama o děti přišla-to už jsem také přicházela na to,že i já mám stejný problém?Motivaci jsem měla silnou,ale ještě další 4roky jsem kolem dokázala kopat,tudíž mne to dostalo opakovaně do léčebny,než se mi podařilo.Pokuste se dát mámě ultimátum,co se týká partnera-pokud bude schopna se s ním rozejít?Teprve potom jí můžete pomoci.Případně jí pak můžete jen nájem-ostatní at´si hradí sama.Bude bez plynu,elektřiny,můžete ji nechat i bez jídla,když bude pít-at´si má možnost uvědomit,jak na tom je.Můžu vám potvrdit,že žádný alkoholik neumřel hlady.Když pije-tak nejí,aby účinek nastoupil rychleji,později to dlouho trvá,než je schopen přijmout nějako potravu.Nic z toho si nesmíte vyčítat.Jen nabídnout rozchod?Později léčení.Rozhodnout se musí ona-a to vy víte.Hodně štěstí.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1...891011121314...19
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter