Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...1213141516171819
Dolů
Téma: Matka alkoholička
#5030
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 11 měsíce  
Příspěvek byl správcem webu smazán z důvodu porušení vnitřních pravidel diskuze.
Renata

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#5042
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 11 měsíce  
Její mylná představa o alkoholičce je v naší zemi normální, tady je alkoholik jen ten, co se válí v té škarpě, jenže je to velký omyl, tento stav už bývá konečná stanice.Matka je alkoholička.Klasické stavy, jak popisuješ.Trvej na svém, že jí máš ráda, že nechceš, aby v té škarpě skončila, a ať si zajde na AA, tam jí to docvakne, a jestli bude chtít pít, stejně nepřestane, nic s tím nikdo neudělá.Její přítel jí v tom podporuje, neví, nebo nechce vědět.Bude na tom jen hůř, a může být pak pozdě na léčení, .....
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#5046
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 11 měsíce  
Díky za odpověď.
Ale proč to už roky vidím otevřenýma očima jenom já a manžel?????Pro jejího přítele to přeháním. Jsem zbytečně starostlivá, že jí nenechám hlídat syna, vždyt je tam on a máma se neopije, když je s dětma sama. Je zodpovědná. Argumentuje mi tím, že se nikdy ještě nic nestalo. To mám čekat, až se něco stane a manžel jí pak půjde zastřelit. Dokonce jí na deprese dával Lexaurin, protože nemohla spát. Několikrát se předávkovala. Konečně pan doktor z AT poradny jí přesvědčil o tom, že je to návykové!!
Já jsem si sama sobě dala hranice, kam až budu pomáhat. Minulý rok jsem málem rozbila mojí rodinu. Až v manželské poradně, když mi ten psycholog otevřel oči a já jsem konečně začala vnímat, co mi manžel říká a jak ho štve, že pořád řeším jenom svoji matku, chci se kvůli ní přestěhovat, abych byla nablízku atd....tak jsem si v sobě udělala hranice, přes které už nepůjdu. Ale stejně si to v sobě pořád řeším, jestli dělám správně. Já prostě odmítám se jenom koukat, jak jde dolu. Jak z tý krásný ženský plný energie se stane blábolící stařena s oteklým obličejem, která pořád omílá, jak jí kdo ublížil a ten její b.... jí stále dokola poslouchá. My jsme všichni špatní, hlavně já, nevděčná dcera a teď tedy manžel, který se se mnou nerozvedl a zůstali jsme tady. Neměla by mít spíš radost, že se mám dobře, že mám zdravé děti, muže, který mě má rád, krásný dům ......jsem šťastná.
Každý ví, že se při každé akci opije, ale stejně jí nalévají. Já před ní nepiju vůbec, ani kapku již několik let. Nikdy jí na oslavách nenalévám a je to hrozný co teď napíšu, ale na oslavy jí sice zvu ale tajně si přeju,aby nemohla přijet, moje narozeniny dopadly katastrofou (nebudu to rozepisovat, stydím se)a když jsem jí popisovala, co dělala, tak mi jen řekla, že přeháním, pije skoro každej a tak to přehnala no.
Taky se mi nelíbí, že přítel jí klidně koupí pivo. Nebere to jako nic hrozného. Ale já si myslím, že to pro ni musí být mnohem horší, dát si kapku, než vůbec nepít. Nebo si tím jakoby drží hladinu a nemá absťák? To přeci nedokáže udržet v mezích dlouhodobě.
Ještě se chci zeptat. Včera mi máma zavolala,byla moc fajn, k panu doktorovi do AT poradny chodí 1xtýdně a řeší, jak zvládat vypjaté situace. Řeší příčiny svého pití, 3 týdny nepije ani kapku, neměla by se první řešit závislost?
Mám s ní mluvit znovu otevřeně? Záměrně se všemu co se týká jí samotné vyhýbá a mluví jen zběžně.... nechce se bavit o tom, proč jsme se pohádaly...Mám strach, abych neudělala nějakou chybu. Nevím jak se teď mám chovat.
Omlouvám se, že je o zase tak dlouhé.
Renata
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#5047
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 11 měsíce  
Renato, zatím mamku chval, dobře, že chodí aspoň někam.Ujišťuj jí, jak jí máš ráda, jak se s ní bezva komunikuje, ....a doporuč jí ty Anonymní alkoholiky, tam jí dojde spousta věcí, třeba i lži, že jsou dobrý, nejlepší....v každém americkém filmu jsou, a opravdu uznávaný soudama, vládou, všema.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#5182
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 11 měsíce  
Zdravím všechny, moje matka už několik let pije. Nepřizná si že je alkoholik. Někdy je opilá několik dní v kuse, jindy je přes týden ok, ale jak příjde víkend je konec. Žiju s ní sama a přestávám to zvládat.. jsem v prváku na výšce a kvůli věčnému přemýšlení nad mamkou se nezvládám učit. Odejít z domu nemůžu - mamka se už jednou pokusila o sebevraždu (po rozvodu a dalších problémech). Navíc potom co byla v léčebně kvůli té sebevraždě začala strašně nesmyslně utrácet a má velké dluhy. Když je opilá strašně lže a tím dělá velké problémy - sousedské i rodinné vztahy jsou špatné. Tím jak ji vidím pořád opilou jí začínám nesnášet ale zároveň bych jí chtěla pomoct protože, když je střízlivá je skvělý člověk a zažila si moc špatných věcí. Má přítele, ale ten jí věří její výmluvy, když je opilá, že ji něco bolí nebo tak podobně. Takže on to neřeší. Jinak nemám nikoho kdo by mi s tím mohl pomoct, tak bych byla ráda kdyby mi někdo z vás mohl poradit. Ikdyž myslím, že jediná rada bude ať se jí snažím přemluvit ať s tím něco dělá, ale to se snažím asi 5 let.. Děkuji
Martina
Fresh Boarder
Příspěvky: 2
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#5183
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 11 měsíce  
Dobrý den,mojí matce je 40 let a mě je 19.Pokaždé když přijde z práce nalije si skleničku vína.Pak druhou a tak to pokračuje až do večera.O vikendu si tu skleničku nalije už v 11 hodin dopoledne a pije až do večera.mezi tím si umí jít aj lehnout.Pořád ji říkam at nepije,že mi to vádí že se na ožralou mati nebudu divát.Ona mi nato řekne že je dospěla a může si dělat co chce.Pak semnou týden nemluví.Névím jestli se sní stala alkoholička nebo teprv stane.Víno si už kupuje sama a dokáže sedmičku vína vipít za den.Prosím o radu.Už jsem přemýšlela i o léčebně.Mockrát děkuji
Barbora

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#5187
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 11 měsíce  
Zdravím všechny, co mají problémy s alkoholikem v rodině. Mojí mamace je 76 let, mimo nemocí, které jsou pro mnohé lidi v jejím věku typické,bojuje s alkoholem.Ona to ani nezapírá, ale k doktorovi ji nedostanu.Jsem psychicky totálně vyčerpaná, vlastně neslyším nic jiného než , že pije kvůli mně.Strašně těžko si dokazuji, že já nejsem ten problém, když žil taťka, tak pila kvůli němu.Svádí vinu na koho se dá. Ona má chudina smůlu, že je navíc "pekelnice", ale je to matka a já ji mám ráda.Hledám odvahu, svěřit se s problémem její obvodní lékařce a přemýšlým, co bude dál, jak vyřešit situaci.Bydlíme dohromady, takže ten stres je každodenní.Smůla je, že nečte, nemá žádné koníčky, nic. Mějte se krásně, přeji všem hodně odvahy a klidu.
Vlasta

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#5191
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 11 měsíce  
Znám paní, která přestala pít ve svých 72 letech!!!!!!, nyní oslavila 80 let, je to úžasná bábinka, spíš dáma, upravená,naparáděná, vydala knihu básniček, zázrak!!!!Pro starší lidi existuje LDNka pro alkoholiky!
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#5386
Re: Re:PEVNÁ VŮLE Před 12 rok, 10 měsíce  
Pane Cidrych, nebyl jste z této diskuze už jednou vykázán?????
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#5409
Re: alkoholičko Líbo z doktorky a AA Před 12 rok, 10 měsíce  
Cidrychu Cidrychu, ta vaše abstinence vám tam vlezla na mozek, ze jste na ní závislý a to fakt hodně. Měl byste se jít kalupem léčit, protože jestli budete volně pobíhat na veřejnosti, může se stát, že skončíte v parčíku stojící na lavičce a kázající ptactvu o vlastní dokonalosti a o nedokonalosti "těch druhých" čili všech ostatních...
Ne, blbost, člověk jako vy ven nechodí, člověk jako vy sedí doma 24 hodin u počítače a čmuchá, kde by napáchal nějakou zlobu a pustil jedovatou slinu.
Já osobně si myslím, že Cidrych je zapůjčené jméno, že jste někdo úplně jiný, ale to je můj subjektivní pocit. Že se sem prostě nakvartýroval nějaký neřád, který se chce pobavit, inu a Cydrich je dost dobrá přezdívka, taková nechvalně známá, že ano.
Kdyby si v politice někdo začal říkat Lamminger, tak se od něj neočekává nic dobrého, jako od Cidrycha v problematice závislosti...

Všem ostatním - přeji krásný, klidný, usměvavý a pohodový víkend.
Radoule
Radka1
Gold Boarder
Příspěvky: 162
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1...1213141516171819
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter