Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...3456789...19
Dolů
Téma: Matka alkoholička
#1200
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 10 měsíce  
Báro, zkus mamku vzít na AA, jsou jistě ve Vašem okolí, nějaká skupina.Mamka tam může mlčet, ale dojde ji, že jistě není sama se svým osudem, že jsou lidé, kteří jsou na tom hůř než ona, přesto bojují o život, jsou střízlivý, žijí.Najde tam přátele, zázemí, které postrádá.Časem i chu´t do života.Nic neodkládejte, čas je nepřítel.jen se zhoršuje její stav.Nakonec zbyde jen ta léčebna, což není tak hrozné řešení taky, záleží, jak na tom mamka je.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1229
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 9 měsíce  
Ahoj Báro, také bojujeme s tímto problémem, viz.můj příspěvek výše. S mamkou se nám podařilo jít 2 k doktorovi do AT poradny a také zatím na to ještě není tak, že by o sobě řekla, že je alkoholička. Nicméně alespoň ji poslal do laboratoře, kam jsme se teda dostali dalším přemlouváním asi za týden a nyní si byla pro výsledky - prý nic moc, má 45kg, závislost je patrná, šance na uzdravení(játra) ještě prý je, ale musí přestat. Já jsem sama začala chodit k psycholožce, která sídlí také v AT ordinaci a musím ,říct, že mi to moc pomáhá, je to mladá paní doktorka a pomáhá mi si ujasnit postup, jak se k mámě chovat při konkrétní situaci a tak. Dokonce máma ani neměla do té doby tušení, že máme se ségrou z ní nervy v kýblu, myslela si, že jsme úplně v pohodě, řekla jsem ji, že chodím do poradny a ona mne vzápětí sama požádala, zda by tam mohla jít někdy se mnou. Řekla jsem, že kdykoliv a když jsme byli pro výsledky z té laborky, tak se u paní doktorky objednala sama od sebe. Má tam jít příští úterý přede mnou. Otázkou je, zda dorazí...celý týden se celkem držela, byla i fajn a dnes zase popíjí s přítelem a partou jiných alkoholiků v parku (mluvila jsem s ní po telefonu)...achjo, je to běh na dlouhou trať, nicméně doktorka mi anonymní alkoholiky také doporučovala...máma je také introvert, chtěla bych jí tam dostat taky, no uvidíme..je to běh na dlouhou trať plný zklamání, protože my prostě chceme stále víc než ona...
Verča

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1311
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 9 měsíce  
Tak bohužel k doktorce nedorazila a rozpila se, že je každý den totálně ale totálně namol.
Verča

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1430
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 9 měsíce  
Ahoj, jmenuji se Jitka a moje mamka (52) je alkoholička.
Pije již 8 let (co se o tom ví) myslím, že začala mnohem dříve.
Zezačátku to bylo víno a nebylo to často, pak pila i v práci.
Absolvovala již několik léčení, jak na psychiatrii tak v protialkoholních léčebnách (Svitavy, Šetrnberk, Bílá Voda ...) ale vždy když měla pocit, že je v pohodě a vše zvládá, léčbu přerušila, nebyl však pro ni problém opít se hned první den, co se z léčebny vrátila.
Napřed jsme jí pomáhali a přemlouvali my - nejbližší rodina a přátelé. Po několika pokusech s léčebnami to všichni vzdali. Naši se rozvedli. Mamka v té době měla přítele, vypadalo to, že bude vše v pořádku. Opak je pravdou. V současné době mamka pije každý den (víno, vodku ...) přítel jí do teď pomáhal, jezdil s ní po doktorech, domlouval léčení atd., nevážila si toho a začala z něj a vlastně i z nás dělat "blbce", ona problém nemá, ona je v pohodě, to my jsme ti špatní.
Přítel od ní teď odešel, začala mu vyhrožovat policií,protože se jí snažil zabránit k přístupu k penězům (kterých má dost)a snažil se ji držet doma ...
Mamka je bez práce, finance však má, její den se však skládá z toho, že ráno vstane, jde si koupit alkohol, opije se a když dojde domů, tak se tam svalí a leží. Prostě mám pocit, že není schopná dělat nic jiného, nemá žádnou motivaci, pořádně nikdy problém nikomu nepřiznala, nikdy se nikomu neotevřela a dusí se v tom, žádný doktor, žádná léčebna jí nepomohla. Nevím co s ní.
Momentálně bydlí sama (20 km daleko ode mě) a celé dny jen pije a pije, není schopná zařídit jakékoliv věci.
Že má problém přizná, ale asi jen proto že my to chceme, myslím, že ona se vyléčit buď nechce a nebo ji alkohol již tak ovládá, že neví co říká a dělá. Myslím, že dopadne špatně
Prosím, pokud někdo můžete, poraďte mi nějakého schopného doktora, psychiatra, psychologa, neurologa, já nevím koho ...
Jitka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1433
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 9 měsíce  
Jituš,
Liba tady doporučuje jedné dceři, aby vzala mamku na AA. Jsem s ní zajedno, že by tam mamka mohla prožít okamžiky, kde by si mohla připadat jako nezůčastněná a při tom by tam mohla slyšet lidi, kteří abstinují a prožili peklo na zemi se vší parádou. Vaše mamka tuto zkušenost naplno ještě nezažila ( byla díky vám chráněná). Teď ji asi dochází, že už to vzdáváte, třeba by byla přístupná tam zajít.
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1452
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 9 měsíce  
Dobry Vecer,

Mama pije 25 let. Ja odesla z domova kdyz jsem byla mlada, v 15 letech. Moje sestra je v detskem domove protoze to nemohla vydrzet doma a sama se rozhodla ze chce bejt v detskem domove, je ji 16 let. Moje dalsi sestra je porad doma ale nevim jak to dlouho vydrzi?? Kdyz jsem byla jeste doma tak me mama mlatila a ja se starala o svoje sestry protoze mama byla porad nekde v hospode a delala nam vsude ostudu.
Mam pocit ze ji neni pomoci a je mi vsechno hrozne lito.....
ewo6

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1454
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 9 měsíce  
Je pravda, že AA jsou úplně jiné, než léčebny, atd.Tam jsou jen abstinující alkoholici, co chtějí pomoc jiným dostat se ze závislosti, a to tím, že ani neradí, jen říkají své zkušenosti.Člověk se tam cítí doma, že mu rozumí, že našel zázemí, což je přesně to, co každý alkoholik potřebuje, protože nikdo z rodiny nás nechápe, nerozumí nám, ani nemůže, protože není alkoholik.Znám ženu, která na AA knečně ze sebe dostala trápení, trauma, které nedokázala říct lékařům, manželovi, nikomu.Konečně se mohla svěřit, moc jí to pomohlo, od té doby abstinuje.Vůbec neuškodí, když na AA přijdeš s mamkou, poznáš sama o co jde, budeš ji podporovat k docházce, je to úplně dobrovolné, vím, že výborné.Nebudeš první dcera, co přišla s mámou na AA.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1455
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 9 měsíce  
Věřím Ti Ewo, že je Ti to líto, což mně taky.Nevím, co Ti poradit, když mamku nezastavil Tvůj odchod, sestra v dětském domově....je už mimo, chlast ji ovládá,mysli na svůj život, chraň mladší setry.Netrap se, máma je těžce nemocná.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1462
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 9 měsíce  
Děkuji moc za odpověď, dlouho jsem tu nebyla, bylo toho moc..zatím jsme udělaly se sestrou to, že jsme si s mamkou sedli a řekli jí co si myslíme, jakej má problém apod. Ze bychom jí potřebovali jako babičku pro ségry dítě, teď ho s přítelem plánují apod. Chtěli jsme ji dát motivaci. Když jí teď večer volám tak už neni opilá a přijde mi že to omezila..ale i tak určitě tento týden vyzkoušíme AA. Musím se podívat co je nejblíže v okolí a další informace..Uvidíme..Děkuji.
Bára
Bára

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1463
Re: Matka alkoholička Před 13 rok, 9 měsíce  
Ahoj Verčo, děkuji za odpověd,koukám že máme podobný problém, moje mamka si asi taky neuvědomuje že tím stresuje je i mne a sestru a zrovna v době kdy sestra potřebuje klid když se snaží s přítelem o dítě..Zkusím AA a uvidíme..když to nepomůže tak už jedině jen léčba..Hrozně mě štve že jsem na to skoro sama..všichni z rodiny volaj mě ať tamhle zavolám a to zařídím apod ale já jsem zjistila že na to nemám..potřebuji někoho kdo mi s tím aspoň trochu pomůže..sestra je furt vpráci a nemá čas..Je to složité..Držím ti palečky ať vše dobře dopadne! Až bude něco nového tak napíšu.Děkuji moc.Bára
Bára

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1...3456789...19
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter