Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1234567
Dolů
Téma: Mamka alkoholička
Re: Mamka alkoholička Před 12 rok, 10 měsíce  
Katko, kdyby mamka měla cukrovku, rakovinu, také bys jí nenáviděla?Je nemocná, chápeš.?Už nyní strašíš, vidíš vše černě, co když mamka vydrží?Třeba jí léčba pomůže a pro ní bude důležitá podpora, nedůvěra ji srazí!Potřebuje doléčování, trochu podpory, venku se jí bude žít mnohem hůř než v léčebně, všude alkoholu dost, samota doma.....nelituj jí, ale neodsuzuj dopředu.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

Katko,máte pravdu-pokušení bude velké.Ovšem co když je vaše máma zvládne-bude chtít zvládnout?Není Boží trest-možná se díky tomu máte něčemu naučit.třebas upevnit víru a naději,která jak víme umírá poslední.třebas se máte naučit zvládat vnitřní strachy-co se druhého-mámy týče.Třebas vám to má dát aby jste vy sama dokázala být tou lepší mámou pro vaše děti.Vidíte to černě,díky vašim zkušenostem,ale též jednosměrně-a to není dobré.zkuste se na všechno podívat jiným úhlem pohledu.Držím palce Vám i mámě.
Jana Mertosová

Srovnávat alkoholismus s cukrovkou,rakovinou?Při cukrovce nabo rakovině se také válíte po zemi,nemůžete chodit,jste naspolehlivá,špinavá,obtěžujete své okolí svoji totální opilostí a neschopností?????????? Ano je to nemoc,ale zaviněná jenom vlastní vinou,snad každý ví,že alkohol je návýkový.Promiňte,ale hájit alkoholika snad může asi zase jen alkoholik(i když abstinující................................já opravdu po tom všem co jsem prožila a někdy to bylo peklo,světlo na konci tunelu nevidím,bylo mi 16,20,25,30,35 a já tu mámu potřebovala a ona tu sice byla,ale někdy úplně opilá,a teď je mi 40 ,jsem dospělá a vím,že bych své dceři toto nikdy neudělala,a své věci(dobré i zlé) si vyřeším vždy sama.Vztah dcera a matka alkoholička je 100% narušený ale třeba se stane zázrak,vždyť budou vánoce a to přeci zázraky dějí:)
katka

Tak vidíš, jak nechápeš, nic nevíš.A neříkej hop, dokud jsi nepřeskočila.ještě můžeš začít pít.Nepřeji Ti to.Mamce bude zle, asi u tebe moc podpory nenajde.
Liba

Katko-já jsem přeci Vaši matku neobhajovala.Snažila jsem se Vám ukázat i jiný úhel pohledu,než je váš plastický-bohužel.Spoluzávislost je prevít a umožňuje toho málo.Vím to sama ze své zkušenosti s dloholetým soužitím s alkoholikem.Vidím to i z pohledu alkoholičky.kterou jsem se díky domu stala sama.
Jana Mertosová

to myslíte vážně.já nic nechápu?????????????????????nevím kdo jste,že tak bráníte alkoholiky,kdo brání rodiny alkoholiků,kdo mě zbaví nočních můr a strachu,žila jste v rodině alkoholika? nebo jste alkoholik?proč se tedy rozpadají rodiny,proč se manželé rozvádí,proč děti alhololiků trpí a končí v dětských domovech????protože nic nechápou?????
katka

Katko-moje děti skončily v dětském domově.alkohol byl můj partner-já to neustála v běžném životě a stala se alkoholičkou taktéž Proto znám úskalí SPOLUZÁVISLOSTI.pROTOŽE UŽ JSEM NEVIDĚLA ,ANI NEMOHLA VIDĚT DÁL.A TO SE MI STALO OSUDNÝM.kDYŽ SE MŮJ STAL ZÁVISLÝM NA DROGÁCH?nÁZOR A ODPOVĚD´LÉKAŘE -ODBORNÍKA MNE TENKRÁT ZARAZILA.zNĚLA BUDUJTE SI SVŮJ ŽIVOT A SAMA SEBE,TAK,JAKO BY SE NIC NESTALO.
Jana Mertosová

moje předchozí odpověď byla reakce na vzkaz od Liby,ale vážím si tvé odpovědi,já vím,že by mamka měla žít,jako by se nic nestalo a já jí to i sobě přeju,to by bylo super,ale já mluvila o sobě,mě alkoholismus mých rodičů totálně semlel,zeptám se,ale pokud je moc osobní tak nemusíš odpovídat a předem se omlouvám.s partnerem se dál stýkáš a děti máš u sebe?chápou co se dělo a proč se to stalo,kolik jim je let?
katka

rOZUMÍM vÁM A CHÁPU vÁS
Jana Mertosová

S DĚTMA SE STÝKÁM.mYSLÍ SI,ŽE JSME VŠÍCHNI MĚLI TU MOŽNOST SE HNOUT Z MÍSTA.sVÝCH DĚTÍ SI NESMÍRNĚ VÁŽÍM-I KDYŽ TOMU V DOBÁCH MÉHO PITÍ TAK NEBYLO
Jana Mertosová

Stránka: 1234567
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter